Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dla mnie (FPS)

AvalonZyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym się dowiedzieć jak zwiększyć fps na moim komputerze dodam że gram na mineshafterze i game booster nie działa.
Używam programu Advanced SystemCare i Optifine (potrzebuje konfiguracji na mój komputer)
Parametry komputera

Inte® Celeron® CPU
550 @ 2.00GHz

1.99 GHz, 0,99GB RAM
Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3
.

Chciałbym żeby minecraft chodził mi w ok. 30+ fps i żeby nie spadało poniżej 30 :)

Opublikowano

Cześć, chciałbym się dowiedzieć jak zwiększyć fps na moim komputerze dodam że gram na mineshafterze i game booster nie działa.

Używam programu Advanced SystemCare i Optifine (potrzebuje konfiguracji na mój komputer)

Parametry komputera

Inte® Celeron® CPU

550 @ 2.00GHz

1.99 GHz, 0,99GB RAM

Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3.

Chciałbym żeby minecraft chodził mi w ok. 30+ fps i żeby nie spadało poniżej 30 :)

Nic nie pomoże , za słaby komputer.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej mówie że jest to słaby komputer do gier był dobry ok. 7-8lat temu... Nie grałem nigdy na mineshafterze więc nie wiem czy da się instalować mody czy coś ale polecam OptiFine(Standard dla cb dodaje ok. 20,30FPS zalezy jaki komputer), oraz sprobój Ccleaner mi dodalo +15FPS :D

Gram w gry.

Opublikowano

Napewno coś może ;)

nic Ci nie pomoże.. Te programy typu: Game Booster to szajs. Testowałem to i możliwe, że jakieś tam gówienka systemowe wyłącza ale nic nie pomoże. Max 2 FPS

Co do twojego komputera. Słaby procesor + mało ramu.

Ja mam komputer:

AMD Athlon 2.7 GHz

RAM 2GB

Karta graficzna 256mb (integr.) i mam 40+fps na niskich detalach.

Opublikowano

Okay ;( muszę grać na 20 fps ale muszę pomyśleć nad kupnem 2 komputera

A moge wymienić w moim laptopie ram i procesor? bo jeszcze nigdy nie słyszałem o wymianie w laptopie ale chce się upewnić ;(

Opublikowano

Powiem Ci tyle nie ma sensu przerabiania tego lapka on jest już stary i trzeba go wymienić i tyle, a do gier to najlepiej stacjonarne i5 Procesor, ok.8GB RAMu, no i karta graficzna GeForce GTX 660( i to już będzie bardzo dobry komputer ok. 500-600FPS ;), Kosztuje w okolicach 2300-2700zł.

Gram w gry.

Opublikowano

Ale ja nie chce lapka tylko że stacjonarny nawet używany aby był dobry i żeby minecraft chodził bez ścinek, gta 4 i takie podobne. więc myślę że budżet starczy 1000zł :)

Opublikowano

Choćbyś miał nowego laptopa To Nie Polecam Kupować, Lepiej Kupić Komputer. Mam Nowego Laptopa I mam 15 fps Ponieważ Laptop się przegrzewa i dlatego też traci Fps

A Komputery są bardziej rozbudowane i Mocniejsze od Laptopa Więc Polecam Komputer + conajmniej 2,6 gb ram.

Opublikowano

Temu piszę że stacjonarny a komputer to też laptop tylko że nazwa pełna to "Komputer Przenośny" a tej dużej puszki to "Komputer Stacjonarny" I Własnie chce do 1000zł :)

Opublikowano

Moja rada jedziesz na jakąś giełde komputerową itp. patzysz se kompa z i5,i3(Procesor), ale ze małą ilością RAMu i słabą kartą graficzną, potem po kupieniu kupujesz se karte graficzna(GeForce GTX i 630 i powyżej czyli 640,650 itd. do 680, bo dalej są słabe ;)) taką dobra ale nie za drogą oraz dokładasz RAMu trochę i wszystko to wymieniasz. Jak znajdziesz dobra oferte to ok. Całość w okolicach 1300-1500zł. Ale musisz znaleść tani i dobry komputer z Procesorem Intel Core i3 lub i5(są bardzo dobre), a najlepsza i7 ale sama i7 kosztuje 1000zł ;)

Gram w gry.

Opublikowano

Według mnie co może tutaj pomóc, to tylko - Aktualizacja LWJGL / Zmiana launchera z wbudowanym dopisywaniem RAM'u / Wgranie texturepacka - Faithful 32x32, który wygładza nam textury.

Opublikowano

Jakbyś miał komputer to by Ci się opłacało części skupywać. Do laptopa nie ma co. Tak jak panowie wyżej napisali. Lepiej opłaca się kupić lepszego laptopa w budżecie do 1500zł. Dużo to nie jest aż tak. Gdyby ten twój laptop był komputerem to by wtedy ci się moim zdaniem opłacało wymieniać części. Gdyż komputer ma większą wartość niż laptop. Kupujesz jakiś procesor AMD do 200zł, x2 kostki ramu 2gb za 70zł + w miare dobrą kartę frimy radeona do 200zł. i teraz to podsumujmy. to by cię wyniosło 470zł. A tak to musisz teraz wydać 1500 na dobrego laptopa.
(to 470zł to przewidywana kwota, zależy co kupisz)

Z góry polecam Ci zakupić komputer.

Opublikowano

..MrDiaxxu..

a z kad ma wjedziec jakie wejsce pod karte graf jest? na tej plycie?
Niech napisze w dziale Komputery ze chce pc do 1000zl i mu zlozom takie pc! ze mu starczy na dobre 2,5laata

MI zlozyli za 3500zl takiego pc ;3 ze no nwm :D i bede go kupowal!

1RkW7od.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1027102-/

CCleaner lub jakiś inny "odkurzacz", może być też GBoost

Dokup też RAM, nie jest aż taki drogi..

Pozdrawiam,

SKmedix

Ccleaner i game booster to gówno. Nic nie dają, a gb jeszcze bardziej zamula

I jeszcze pewnie zadziwię wszystkich userów, że minecraft pójdzie na 512 mb ramu. Bez lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...