Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Multimedia i denerwujący problem.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od samego początku przejścia z Neostrady do Multimedii (mam z Multi dekodery dwa + internet 20 mb/s), a moje problemy z pingiem w grach za cholerę nie chcą ustąpić z miejsca. Sprzęt mam bardzo dobry, kupiony w tym roku po mojej osiemnastce, w lipcu, a grać w gry mogę rzadko (te, które wymagają pingu i fps'ów : WoT, LOL, War Thunder). I stąd moje pytanie do osób, które korzystają z usług Multimedii. Czy Wy też macie taki problem, że raz macie ping ok, a potem się jebie ? U mnie to jest tak, że mam na speedtest.net, ping 20 (w rzeczywistości w Lolu do 45, fps'y 80), a nieraz mam tak, że grać się nie da ... Co z tym faktem zrobić ? Nie będę do nich dzwonił, bo oni gówno o tym wiedzą i powiedzą, że to z mojej winy, słaby komp, itp. a to jest ich zasięg.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak bierzesz neta i do tego telewizję to oni zabierają ci ileś tam % prędkości na rzecz telewizji np. biorąc neta z Orange 10Mb/s i do tego telewizję... Na telewizję zabierają 8Mb/s i na kompa zostaje ci 2Mb/s

Więc pewnie tutaj jest robiony taki sam przekręt.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nawet jeśli tak jest, choć w to wątpię, bo jak mnie nie poinformowali to im nieprzyjemności zrobię. Ale że dzisiaj, np. teraz mam ping w granicach 50, a za chwilę może mi skakać do 300. To jest normalne ?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie nie jest, jeszcze zależy to od kilku czynników.

Ile osób naokoło cb korzysta z ich usług, wnioskuje że mieszkasz w bloku? napisałeś że wcześniejszy net z neo.

Dla tego może być tak że cały blok jest podłączony pod 1 gniazdko.

Jaką masz prędkość na speedteście? ( zrób ss :D ).

graphic.png
Opublikowano

dla nich tak, jak najbardziej normalne, nikt nie obiecywał ci stabilnego łącza a ty masz tylko to co wydawało się najlepsze z najgorszej oferty

@up nie ma czegoś takiego jak podłączenie pod jedno gniazdo, w danej sieci/miejscowości/regionie wszyscy użytkownicy mają to samo łącze z reguły ok 15 do 60 Mbps na setki ludzi do podziału

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Źle napisałem, chodziło mi o to że na klatce schodowej przeważnie zawsze jest skrzynka z której idzie spora ilość kabli od neta.

I to ona chyba rozdziela łącze?.

Tak wgl. dla mnie net w bloku to nie net. Aktualnie mieszkam w bloczku ( 16 rodzin ) i posiadamy slup z netem 10 metrów od domu.

Z czego mój host jest oddalony o około 40mil drogi. ( dziwne, jest pare baz w mieście ale ja jestem podłączony poza miastem. ) i w umowie jest napisane up to 8mb/s z czego w praktyce jest to jedynie 2-3mb/s. + 0.60mb/s uploadu. Ping jaki dociera do hosta przeważnie jest na 50-70+.

graphic.png
Opublikowano

Konkret.

Inne ludki mieszkające w blokach mają normalny internet, kumple grają bez problemów. Mieszkam w bloku, w sumie jest tu dużo starszych osób, ale nie wszyscy mają w moim bloku neta z Multimedii. Sprawdzając dzisiaj neta, miałem ping 45, za godzinę 350.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...