Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Directix 10/11 i wyższe NIGDY nie będą na Win XP

MatrixXHardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak wiadomo wielu ludzi się pyta o ty czy jest DX10/11 na Windows XP .

Otóż nie instnieje DX10/11 na windows XP oraz jeśli np macie DX10/11 w XP to nic to nie da oprócz polepszenia grafiki np . detali wody . szkła i lustrzanej mapy. Takie programy jak DirectX 10 nie instalują sie nam tylko zmieniają nam wpis w rejsetrze. Otóż DirectX 11 na XP nie zmienia wpisu w rejestrze DIRECTX tylko poprawia grafike aby wyglądała jakbyśmy mieli Windows 8 z prawdziwym DX11 . To że zmieni wpis w rejestrze nie oznacza że zadziała nam gra (np BF3) na XP. Aby przywrócic swój DirectX 9.0c musimy wejsc w START/URUCHOM/*WPISUJEMY "REGEDIT" i klikamy OK .Dalej wchodzimy w "HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / MICTROSOFT / DIRECTX i wchodzimy w plik Version i zmieniamy wcześniejsze cyferki na 4.9.0.904 Mam nadzieje że to komuś pomoże w takich problemach ;)

Opublikowano

Bardziej do poradników by to pasowało chyba i z mojej strony taka ciekawostka, DX11.1 tylko dla Win8, czyli jak chcecie zakupić bf4, czy inne gry korzystające z tego, to trzeba się przestawić na nowy system(nie trzeba, ale grafika będzie tak jak pisał Up.)

436951440626370320491.png

Opublikowano

wiem gdy zamierzałem sobie kupic oryginalnego Battlefield 3 pierw pobrałem sobie demo by sprawdzic czy zadziała niestety nie zadziałał z powodu nie braku jakiś plików w bibliotece KERNEL32.DLL (nie usuwac kernelu)

Opublikowano

Wiesz chociaż jak działa Direct ? Wiesz w ogóle co to jest ? Jeśli nie to nie pieprz że to wyciąganie kasy. A to że masz XP czy sprzęt nie obsługujący DX10/11 to już twoja sprawa. Poradnik dobry bo sam kiedyś się naciąłem na DX10 w win xp

Opublikowano

@up

To jest zestaw funkcji API który WSPOMAGA generowanie grafiki i nie jest to program a bardzie coś w stylu sterownika.

graphic.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...