Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki wybrać hosting aby postawić serwer 250 slotów +

Er3oR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

w tym temacie spytam Was się jaki wybrać hosting do serwerów minecraft aby w ofercie był serwer przynajmiej 200 + slotów. Nie mówmy o kwocie bo to nie problem, tylko oczekuję od Was rady jaki wybrać.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Tak jak OVH innego hostingu nie znam na ktory m mozna postawic serwer 200 slotow + no chyba ze wykupic maszyne

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

ovh.pl, ale nie 8gb ram ;_; Nie uciągnie nawet 100 graczy bez lagów, Również polecam ovh.pl ;) Lecz szczególnie ofertę

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/eg_64g.xml

Opublikowano

Witam serdecznie, bez problemu możemy Panu zaoferować serwer 200 slotowy, oferujemy pakiety indywidualne nawet do 350 slotów. W prywatnej wiadomości przesłałem Panu propozycję pakietu indywidualnego dostosowanego do Pana oczekiwań. Pakiet zawiera 25GB pamięci RAM oraz 60GB przestrzeni na dysku SSD.

CraftHost.pl to:

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB
- Darmowe 24 godzinne serwery testowe
- Dowolny silnik serwera
- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami
- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja
- Item Shop
- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki
- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera.
- Podgląd mapy w 3D
- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi
- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP
- Baza danych MySQL
- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nami, nawet 200 slotów i więcej
- Płatność SMS, płatność online i przelewem.
- Szybka i sprawna pomoc techniczna

Opublikowano

mine24.pl

TANIO i dobrze ;0

mylittleponym.pngSygnatura by Shavire <3

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Opublikowano

Jedyne co można polecić to:

ovh.pl

Nie bierz CraftHost albo fiberhost bo to kompletnie bez sensu ;p

Takie hostingi sprawdzają się do 80 slotów, wyżej lepiej kupić dedyka ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Dołączam do głosów za OVH, obniżają teraz ceny serwerów, a można zagwarantować stabilność, naprawdę osobiście jestem zadowolona, co prawda ja 200+ nie mam ale i tak. ;)

Odkrywca
Opublikowano

Tak jak przedmówcy weś dedyka z ohv.pl tani składnie i ładnie ;3

pikachunv6.png

Pikachu zachwilę cię porazi :).Jeśli nie zostawisz lajka

Opublikowano

Cóż.. Samo ovh nie jest najlepszym wyborem, ale konkurencji zbytniej nie mają.

Crafthost, fiber i te inne minecraftowe hostingi to nic innego jak dzierżawione maszyny z ovh.

Jeśli chcesz przepłacać i mieć gorszą jakość to szukaj hostingu, jeśli chcesz zapłacić mniej i mieć lepszą jakość to bierz maszynę z ovh.

Głównie wszystkie polskie hostingi mc opierają się na ovh więc co tu dużo gadać.

417711489342956987022.png

Opublikowano

TheMadMan9512, nie jest to prawdą, nasze maszyny działają w Polskim centrum danych, nasz hosting nie ma nic wspólnego z OVH :) Polska lokalizacja to niski ping i wysoka jakość gry. W przypadku większości hostingów (tych korzystających z usług OVH) ruch kierowany jest jest za granicę gdzie jest przetwarzany a następnie spowrotem wraca do Polski. To oczywiście nie jest rozwiązanie wpływające pozytywnie na jakość gry. U nas jest inaczej. Ruch odbywa się jedynie w Polsce i nie jest przekazywany za granicę.

widzę małe pojęcie masz na temat infrastruktury sieci ovh, zapytam inaczej żyjesz w czasach miedzianego kabelka? Bo teraz mamy światełka.. dodam też że lokalizacja polska nie ma żadnego wpływu na rozgrywkę w minecrafcie.. to nie cs gdzie musisz mieć niski ping do 30ms by grać..

Opublikowano

Mój błąd, powinienem napisać że po prostu większość hostingów MC używa maszyn z ovh (z wyjątkami rzecz jasna).

Spojrzałem teraz na waszą stronę i przypomniałem sobie, że kiedyś wziąłem od was serwer testowy i byłem zadowolony z jego wydajności, nie wiem niestety jak się sprawuje przy 250 slotach więc się nie wypowiem, siłą rzeczy nadal najwyższe stanowisko ma OVH.

Co do wypowiedzi pana z instantserv.pl ...

Muszę się zgodzić, minecraft to nie cs i póki ping nie przekracza granicy 100ms to tak naprawdę jest to niezauważalne podczas rozgrywki. Chyba, że ktoś robi serwer RPG to wtedy jest już inna bajka.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Cześć.

Jestem właścicielem hostingu Pukawka.pl/Maxcraft.pl

Staram się zabierać głos wtedy kiedy mogę coś merytorycznie wnieść do tematu (7 lat rozwoju Pukawki dało nam dużo doświadczenia), lub sprostować/wyjaśnić informacje/opinie na nasz temat.

Wiele osób z góry skreśla hostingi. No bo "po co płacić za coś więcej, skoro można kupić u źródła".

Dokładnie tam samo, jak można zakupić produkty od rolnika, zamiast iść do restauracji.

Co daje hosting ?
Panel, wsparcie techniczne i dużo większą niezawodność.

Oczywiście, że jest grupa osób której wiedza, umiejętności, oraz wieloletnie doświadczenie w pracy z systemami unixowymi, sieciami pozwalają na zapewnienie równie wysokiej niezawodności i jakości działania serwera. Tylko, że ta grupa osób jest bardzo mała. Jeżeli ktoś już jest dobrym adminem lub programistą, to najczęściej nie prowadzi serwerów Minecraft, tylko ciężko pracuje za nie najgorsze pieniądze w branży IT.
Postawić serwer na Linuksie ? Żaden problem !

Poprawnie zinterpretować monitoring obciążenia np top, to już wymaga lat doświadczenia. Już tłumaczę dla czego. Sama wiedza z "man top" nie wystarcza, potrzeba lat doświadczenia, że móc to poprawnie zinterpretować.

Dla większości ludzi czarna konsola = czarna magia.
Można korzystać z tutoriali na YT i jeżeli ktoś lubi, to czemu nie ?

Ale większość chce grać, budować, a nie uczyć się obsługi Linuksa i tego czym się różni pakiet udp od tcp i która to jest warstwa sieciowa.

Dla tego właśnie hosting na wysokim poziomie, jest bardzo dobrą alternatywą dla serwera dedykowanego.

Teraz kilka słów o dedykach ovh i hetzner. Tak na początku wydawało się to dość ciekawą ofertą dla tworzenia hostingów. Problem jednak jest w ich podejściu. To jest masówka i klient nawet z 30 serwerami z najwyższej półki jest dla nich mało znaczący. Np jeżeli z danej maszyny pójdzie atak typu reflektor, to blokują taką maszynę i nie ma tutaj żadnego indywidualnego podejścia, zero zrozumienia.

Ataki typu reflector polegają na wysłaniu małych pakietów do Waszego dedyka na daną usługę np dns (port 53) albo CHARGEN (port 19) ze sfałszowanym źródłowym adresem ip na adres ip celu ataku, a Wasz dedyk odpowie większymi pakietami które zostaną wysłane na adres ip celu ataku. Z punktu widzenia OVH czy Hetznera to Wy jesteście atakującymi, bo to do Was idzie ruch na który była skarga. W efekcie to Wasz dedyk jest zablokowany.
Trzeba mieć wiedzę i umiejętności, żeby zabezpieczyć dedyka, tak aby nie był "źródłem" ataków, ale i tak inwencja ludzka nie zna granic, więc pojawiają się nowe formy tego typu ataków.

Ze względu na to podejście dostawców tanich dedyków, rozpoczęliśmy migrację serwerów Minecarft z Niemczeh (Hetzner) do ATM W-wa, gdzie od lat kolokujemy nasze maszyny serwerowe, w naszych szafach, z naszą adresacją ip, naszym numerem AS i naszą infrastrukturą sieciową.
Nowe serwery zakładają się już w ATM W-wa, gdzie jest najniższy ping, nie najgorsza ochrona przed atakami ddos, oraz indywidualne podejście.

Czy na Pukawce w ofercie MCGS Power można postawić serwera na ilość 200+ , ale wymaga to ręcznego powiększenia usługi. co wyjdzie to drożej niż dedyk na OVH, ale ile serwerów ma od razu 200 graczy ?
Średnia ilość graczy na serwerze Minecraft nie przekracza 30 - powtarzam to jest średnia
Spokojnie można wziąć na początek coś mniejszego z hostingu i zostawić całość zarządzania infrastrukturą techniiczną fachowcom z hostingu.

To tyle jeżeli chodzi meteorytykę.

Chcę również zwrócić uwagę na ogromną ilość multikont i różnych innych dziwnych kont, które polecają, albo w prost odradzają dane usługi.
Też to zauważyliście ? Ten od hostowania światłowodów przechodzi sam siebie :)
Rozmawiać i wymieniać się poglądami można w przypadku konkretów i faktów.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

Ovh - Pakiet XXXL Custom i pociągniesz takich 5 serwerów

FiberHost- oferta TnT (2-3zł slot) 200 mb slot itemshop pomoc techniczna++

CraftHost - profjesjonalny hosting super itemshop jednak musisz napisać im i podać swoje wymagania

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Cóż.. Samo ovh nie jest najlepszym wyborem, ale konkurencji zbytniej nie mają.

Crafthost, fiber i te inne minecraftowe hostingi to nic innego jak dzierżawione maszyny z ovh.

Jeśli chcesz przepłacać i mieć gorszą jakość to szukaj hostingu, jeśli chcesz zapłacić mniej i mieć lepszą jakość to bierz maszynę z ovh.

Głównie wszystkie polskie hostingi mc opierają się na ovh więc co tu dużo gadać.

Fajber ma sprintdatacenter.pl :X

Polecam fiberhost.pl :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...