Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xp czy win7

OneMadas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam laptop asus(modelu nie pamiętam) mam na nim procek 1.2mhz oraz 2Giga ram oraz win7 czy nie lepiej jest zmienic go na xp bo widze ze na win7 to nie bardzo cos mu idzie a xp nie jest az tak wymagający nwm. Piszcie co myślicie o tym...

WYSTARCZALNY ;P2340228944.png

Opublikowano

Wsparcie Windows XP się kończy... Dzięki temu za lada dzień przez wszelkiej maści wirusy będzie uważany za otwarty system. Taka prawda. Lepiej zostawić Windows 7.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W najbliższym czasie ms uzna xp za "martwego" i nie będzie żadnych aktualizacji ani poprawek, tak samo zacznie znikać z rynku i potanieje. Jeśli nie boisz się o wirusy i keyloggery to zmień, ale osobiście nie polecam, gdyż jest to niebezpieczne.

Opublikowano

Mam podobnego notebooka (trochę mniej RAM) i działanie jakiegokolwiek systemu nowszego niż XP to jest porażka.

Ten system był zapewne dedykowany pod tego notebooka i też tylko jego zainstaluj.

Opublikowano

hahaha dobre, win8 na taki sprzęt?

haha, win8 jest mniej zasobożerny od 7, dobre nie?

Ale i tak lepiej wziąć xp.. Ew. 8 albo to tylko ewentualność.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wybierz Windows 7.Jest bardziej zaufany i wydajniejszy.Ustaw pasek classic znajdziesz w PPM->PERSONALIZUJ->Klasyczny Windows.Ew.Mozna w systemie i wydajnosci ustawić -> Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajnosci.Do zoptymalizowania polecam program :Ccleaner: znajdziesz na stronie https://www.dobreprogramy.pl .

Windows XP nie nadaje sie już niestety do pracy...Chyba,że nie martwisz sie brakami sterowników,robakami za jakis czas to instaluj Windows XP :)

Pozdrawiam.

EDIT@@

Autor prosił o wybranie systemu między 7 a XP. Nie hejtować mi tutaj :D Odpowiadam tylko na jego pytanie.

Opublikowano

Popieram win8
wiesz czemu? nie kożysta z aero ma własny silnik graficzny, nie wymaga 3d nie zżera baterii jak win7, oczywiście xp jest lepszy ale win8 ma cały czas wsparcie i nie bd z nim tak źle, win7 jeżeli źle chodzi to formatnij na win xp/8
ja osobiście musialbym przetestować ale powiem tak, mam netbooka atom 1.6 2gb i 100gb dysku i powiem ci że na 7 bym nie chciał siedzieć ale win8 inna gatka start w 5 sekund off w 4 sek.

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Na pewno nie 7

jak trochę wyżej

Lepiej wziąć XP, chyba że chcesz coś nowszego to tylko i wyłącznie 8

graphic.png

Opublikowano

hahaha dobre, win8 na taki sprzęt?

Haha, widać że nie jesteś w temacie. Poczytaj w internecie różne artykuły był nawet taki, że odpalili W8 na laptopie bodajże z 512 MB Ramu. To już jest coś, a nie GB tak jak to w7.

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...