Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ulepszanie czy "pewniak"

BezimiennyI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. W końcu nadszedł czas abym to ja wam zadał pytanie.

Otóż zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem byłoby kupno sina już +14 (tak robiłem do dziś) czy zainwestowanie w kartę +9/10 i stopniowe jej ulepszanie. Proszę nie brać pod uwagę szczęścia bo raz je mam a raz nie. Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz pozdrawiam Bezimienny.

Opublikowano

Mortimer. Dziękuję Ci za tą jakże wiele wyjaśniającą odpowiedź.

Mortimer. Dziękuję Ci za tą jakże wiele wyjaśniającą odpowiedź. Czekam na odp kogoś kto ulepszał tak sp

Opublikowano

Rozumiem ze nie znasz cen?

Sin +10 27kk

Sin +14 180kk

Znam ceny, ale policz sobie kupno matsów + same koszty za ulepszenie, nie mówiąc o kamieniach ożywienia, gdy Ci spali.

Dodaj sobie to, że upgrade na +14 jest strasznie trudno zrobić.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Klaus ja mam dziwne wrażenie ze mało grywasz w nt. Żeby mi karty nie spaliło są zwoje. A do dyspozycji mam 200kk

Skoro masz 200kk to kup sina+14.

180kk to zdecydowanie za dużo. Za 140-170 też znajdziesz ;).

Opublikowano

Klaus ja mam dziwne wrażenie ze mało grywasz w nt. Żeby mi karty nie spaliło są zwoje. A do dyspozycji mam 200kk

One też takie tanie nie są.

Zobaczysz, lepiej Ci wyjdzie kupując +14.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Powiem tak, dla osoby z ambicjami jest to pestka. 2-3k pior w tydzien lub poltora tygodnia. Dusze to grosze. A fm, albo robisz na minigrach, albo kupujesz. Kupujac juz same fmy, oszczedzasz kuuupe forsy. A ulepszanie wcale nie jest takie straszne, na jakie wyglada. Karta nie wchodzi tak trudno. Ulepszajac karte z +13 na +14 majac juz 14 faili, za 19 razem moze ci ulepszyc (lekki niefart) i za 24-25 na pewno (kompletny niefart). Osobicie jeszcze nigdy niezdarzylo mi sie przekroczyc 16 faili. Nawet przy +15.

Opublikowano

Zielak to bardzo dziwne... Mój kolega ma już 87 próbę na +14 sina... Mnie za to wpadł za 5 razem. Plusowanie to głównie zbieranie matsow do tego czysty fart przy plusowaniu. Co do +15. To już cud no ale skoro Ci tak karty wchodzą to może rób na zamówienie ;)?

Opublikowano

Ja mam tylko i wylacznie fart do plusowania. Dropienie przedmiotow z losowych pudel nigdy mi nie wychodzilo, karty z boxow tak samo. A kart nie robie na zamowienie, bo musialbym 24/7 siedziec i dropic matsy, a tego mi sie naprawde niechce :D Jakbym mial matsy za free to spoko, moge xD

PS.

Mam kolege, ktory w 1 dzien zdolal ulepszyc karte z +11 do +14 za 1 razem, na 2 dzien do +15 za 3 razem i 2 karte z +12 na +14 po 2 failach na +. To sie nazywa farcik.

Opublikowano

Niby proste, a jednak trudne pytanie ;>

Jeżeli sin +14 chodzi po 180kk, to +9/10 kupisz za przykładowo 30kk.

Teraz masz około 150kk na ulepszanie ;x

Każdy Up to 1kk + pióra + FM + zwój czyli około 3/4kk? ( dawno mnie nie było na NT ;x )

Zakładając że masz szczęście to stracisz max 20kk.

Jednak nie wiemy jakie masz szczęście, więc jest to tylko los.

Ja osobiście bym sam upał. Jak wejdzie na +11/12 to już jest bardzo dobre SP a na dodatek będziesz kilka KK na +

( Chyba że spalisz i będzie ciągle + 9/10 :D )

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Mój kumpel ulepszał warka z +10 na 11 i jak obliczył ile wydał na ulepszanie (Oczywiście się nie udało) wyszło że kupił by około 2 sp +15

Leguc_eune_25_5_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...