Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy pójdzie?

killXoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Mam problem...
Bo jestem w tych sprawach trochę zielony :D
To.....
Czy pójdzie mi ta karta graficzna i procesor, na tym sprzęcie?
Karta: http://www.euro.com.pl/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-hd7950-3072mb-ddr5-384bit.bhtml

Procesor: http://www.euro.com.pl/procesory/amd-amd-athlon-ii-x4-651-box.bhtml
Aha....
I jak coś to napiszcie, czy to co chcę kupić jest lepsze od tego co mam teraz.... i ..... czy mi to wejdzie do kompa, czyli te gniazda itd......

Z góry dziękuję :D

KACPER-PC.txt

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Nie, płytę masz pod intela, a podałeś kiepskiego AMD.

A karta to możnaby się zastanowić nad gtx760

Czyli kartę tą mogę? http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-780-pl.html

A dobra jest? I lepsza od gtx 680?

A czy pójdzie bo wole nie ryzykować, bo z twojej odpowiedzi niewiem czy chodziło ci o wydatek, czy o to czy pójdzie....

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Wiesz co, najlepiej by było, jakbyś podał nazwę płyty głównej, ale z doświadczenia wiem, że wywalona w kosmos grafa przy słabej reszcie za dużo nie zwojuje, więc u Ciebie bym widział wymianę platformy tj. nowa płyta+nowy proc+grafa i ewentualnie RAM

@Edit.

Ahh ten Pieseł...

436951440626370320491.png

Opublikowano

To tak:
Budżet: nieograniczony
Model napędów: (NIE WIEM CZY TO TO, A JAK NIE TO NAPISZCIE JAK TO SPRAWDZIĆ)
cvut1fn88jn1.png

Model obudowy:
(TO JEST NAPISANE Z TYŁU KOMPUTERA)

KOMPUTER NTT

HOME W 909G

ZKH-W909G-H59

Zasilacz:

230V ~ / 5A
50- 60 H z
335 W MAX

A model zasilacza:

GPS-400AB C1

Opublikowano

Wiesz co, najlepiej by było, jakbyś podał nazwę płyty głównej, ale z doświadczenia wiem, że wywalona w kosmos grafa przy słabej reszcie za dużo nie zwojuje, więc u Ciebie bym widział wymianę platformy tj. nowa płyta+nowy proc+grafa i ewentualnie RAM

@Edit.

Ahh ten Pieseł...

Gigabyte Technology Co., LTD.

G31M-S2C

Nieograniczony ? Rozumiem cena 35.000zł Ci nie przeszkadza ?

Podaj proszę OKREŚLONY budżet, bo dla niektórych "nieograniczony" kończy się np. na 3 tysiącach.

Tak do 1-1,2 tyś.

A.... I podajcie cene tego GTX 780 (BO NIE MOGĘ ZNALEŚĆ)

I mam jeszcze jedno pytanko....

Jaki taki procek... by np. nowe gry działały na FULL USTAWIENIACH?

Oczywiście cena tak do 800 zł.

Opublikowano

G31M-S2C

Tak do 1-1,2 tyś.

No to Ci na pewno nie starczy nawet do grafy.

http://allegro.pl/najtaniej-gigabyte-gtx780-oc-3gb-wf3-grid-2-i3536482865.html

Opublikowano

G31M-S2C

Tak do 1-1,2 tyś.

Jaki masz budżet na całość ?! Do wymiany platforma, nie tylko 2 podzespoły.

Opublikowano

Jaki masz budżet na całość ?! Do wymiany platforma, nie tylko 2 podzespoły.

Dobra, budżet na całość to 4 tyś. (NAZBIERAM :D)

Ooooooo....

Te karty....

Są takie same?

Czy się czymś różnią?

Czy może tylko ceną?

http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/searchString/R1ItR0ZQLUVWRy00OTklMjBPUiUyMEdSLUdGUC1FVkctNTAxJTIwT1IlMjBHUi1HRlAtRVZHLTUwMiUyME9SJTIwR1ItR0ZQLUdBLTM2MyUyME9SJTIwR1ItR0ZQLUFTVS0zOTY=/category/1/?utm_source=KT_LP_23_05_2013_premiera_nvidia&utm_medium=landingpage&utm_campaign=premiera_nvidia

Opublikowano

Te 2 ostatnie mają większe zegary niż te pierwsze (są podkręcone)

A czasem, nie można samemu podkręcić zegaru?

Opublikowano

A kiedy uzbierasz? Bo jak za 3 lata to sie wszystko zmieni...

Ps. Gtx780 to tycie okrojony titan w sporo oplacalniejszej cenie wg wydajnosc/$

http://www.morele.net/inventory/info/Hi89aB/

200zl mozna zamienic na i5 hasswell lub i7 s1155 ale nie widze sensu.. bo to sie swietnie kreci

@Edit

Co ci po swietnej karcie graf., skoro procesor nie nadazy za nia i karta bedzie lezakowala, a procesor bedzie sie pocil i ostatecznie fps bedzie malo ... a 770 pozwala na vgre we wszystkie gryh w full hd ultra z 60fps +

Opublikowano

Ah....
Bo tego też nie rozumię....
Czy jak karta ma np. 3GB
A ja mam np. tylko 2GB
To pójdzie?
Czy karta ma w sobie te ramy?
Czy to pisze że wykorzystuje z komputera?

Opublikowano

Ja ci dalem do 4k caly nowy pc ktory da ci 60fps i wiecej w kazdej grze w full hd i ustawieniach ultra i wszytko jest w pelni kompatybilne.

A u ciebie nie ma sensu kupowac karty lepszej niz ew. hd7770/gtx650ti bo masz procek na 775 a skoor mowisz ze dozbierasz 4k to to bedzir b dobry zestaw i do podkrecania

Nie ma sensu do twojego brac tak dobrej gpu.

A te 2/3Gb ramu karty graficznej to pamiec KARTY GRAFICZNEJ

ps. jak masz 2gb r\amu to niue pograsz, 4gb to minimum do wiekszosci gier, niektore 6/8gb

Opublikowano

Ja ci dalem do 4k caly nowy pc ktory da ci 60fps i wiecej w kazdej grze w full hd i ustawieniach ultra i wszytko jest w pelni kompatybilne.

A u ciebie nie ma sensu kupowac karty lepszej niz ew. hd7770/gtx650ti bo masz procek na 775 a skoor mowisz ze dozbierasz 4k to to bedzir b dobry zestaw i do podkrecania

ps. jak masz 2gb r\amu to niue pograsz, 4gb to minimum do wiekszosci gier, niektore 6/8gb

A napiszesz jaki ten PC?

Aha.....

Ja mam "Microsoft Windows 7 Ultimate"

Czyli udźwigne do 120 GB RAM ?

Opublikowano

Po co Ci 120GB RAM ? Ten temat śmierdzi trollem.

Zestaw kacpra nietrafiony - H77 na odblokowany mnożnik ? Brak chłodzenia ?

Autorze - podaj budżet na całość oraz interfejs napędów i obudowę.

Opublikowano

Po co Ci 120GB RAM ? Ten temat śmierdzi trollem.

Zestaw kacpra nietrafiony - H77 na odblokowany mnożnik ? Brak chłodzenia ?

Autorze - podaj budżet na całość oraz interfejs napędów i obudowę.

Podałem : 4000 zł

Zamykam!

@close

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...