Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mdlenie na zawołanie

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio na necie natknąłem się na jakiś temat ze świadomym zemdleniem. Dużo osób pisało, że trzeba kucnąć szybko oddychać, gwałtownie wstać i wstrzymać oddech. Przez długi czas bałem się próbować no i w końcu spróbowałem, ale jednak speniałem i postanowiłem coś o tym napisać na forum. Jak na chwilę wytrzymałem oddech, nie wiem na sekundę to poczułem jak mi krew napływa do głowy i zaczęło mnie przymraczać, ale w obawie, że zaryję o coś głową siadłem sobie spokojnie na krześle. Wiem, że będziecie mi pisać, że to jest niebezpieczne i żebym tego nie robił, ale chciałem tylko zadać pytanie.

Dlaczego trzeba szybko oddychać na kucąco i wstrzymać oddech? Dlaczego wtedy mdlejemy? Nie piszcie, że przez niedotlenienie mózgu, bo to akurat wiem. Chodzi mi bardziej o naukowe wyjaśnienie tego pytania.

Jakie są skutki uboczne takiego doprowadzania się do stanu nieprzytomności?

Próbowaliście kiedyś tego? Słyszałem, że faza jest :D.

Zapraszam do dyskusji :).

PS. O! Przypomniała mi się historia z podstawówki. Kolega zaczął mnie dusić koleżanki apaszką tak dla jaj i tak samo się poczułem jak podczas tego eksperymentu z kucaniem. Też zaczęło mnie przymraczać, ale nauczycielka go ochrzaniła, że mógł mnie udusić.

Opublikowano

Lol, to fajnie się bawicie z kolegą jak cie dusi apaszką o.0

Jak śpisz albo leżysz to szybko wstań, masz to samo.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Witam. Sam kiedyś podobnie zrobiłem, też jak Ty, żeby tylko sprawdzić i obudziłem się z głową w odległości parę centymetrów od blatu... , do dziś dziękuję Bogu za to, że nie uderzyłem głową o ten blat, bo na pewno nie było by już tak wesoło.

Skutki uboczne: czasami zawroty głowy :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano
Lol, to fajnie się bawicie z kolegą jak cie dusi apaszką o.0

Jak śpisz albo leżysz to szybko wstań, masz to samo.

On to dla jaj robił, bo wiesz w Assasinie czy w jakiejś innej grze tak było i musiał na mnie wypróbować, ale że jest silniejszy to nawet nie mogłem go powstrzymać. Tak jakoś znienacka mnie zaszedł.

Słyszałem, że od tego można umrzeć, albo wpaść w śpiączke. Czy to prawda?

Opublikowano
W assasinie, aha.

Skutki uboczne to tylko zawroty głowy, nie można od tego umrzeć, ani wpaść w śpiączkę.

No nie wiem, nie znam się na grach. Chciałem tylko wytłumaczyć Pestce (czy Pestkowi nie wiem, nie znam płci i nie wiem jak to się odmienia), że to kolega zrobił dla jaj, a nie coś w styl, że ja tego chciałem.

Opublikowano

Zasada 1 - jedyna i najwazniejsza - rób to tylko z kolegą/koleżanką/mamą/obojętnie z kim - po prostu musisz mieć kogoś kto Cie przytrzyma i nie pozwoli Ci się uderzyć o coś.

Opublikowano

Co te dzisiejszy gimbusy to ja nie wiem .... xD. W podstawówce dusili się apaszkami koleżanek, a w gimnazjum będą tłuc się w banie krzesłem, czy widelcem.. bo bawię się w Assasina <lol> . To już nawet co prawda był gimbson Aru dokładnie wie, że to może mu wyjść na gorsze niż miało założenie. Jak tak bardzo chcesz zemdleć, to przypierdo* głową i heja.

Arigato.

Opublikowano

Znam to, za gnoja o tym słyszałam, też próbowałam z koleżanką. Nie wiem jak to działa,ale działa, bo koleżanka mi omdlała, raczej nie udawała, ale to głupie i beznadziejne i nie powinno się tak robić.;)

Opublikowano

Ja tego nie robiłem ale nie napływała ci krew tylko przez to spadało ci ciśnienie we krwi ... :) Zobacz z czym się wiążą takie głupie zabawy .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...