Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy warto zakupić serwer 40 slotów na pukawce?

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie + i - hostingu pukawka.pl interesuje mnie głównie ile mają ramu na slot,, czt mają itemshop i dobry ftp. I czy gdy inny serwer jest przeciążony to czy zabiera ram z mojego serwera? Czy serwery lagują? Jaki jest kontakt z administracją pukawki?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ja polecam pukawka.pl

Itemshop, strona WWW, komunikator Mumble, 100 MB na gracza, 1,70 zł za 1 slot.

domeny serwera, i wiele wiele więcej :)

A kontakt z administracją jest bardzo dobry. Miałem tam serwer 15 slotowy, miałem problemy z niektórymi pluginami, doradzili pomogli :)

Tak więc nie mam nic do zarzucenia.

Opublikowano

Support odpisuje okolo5h w tygodniu. Ja osobiście nie polecam mam tam 2 serwery do budowy i przy małym obciążeniu występują lagi, serwer czasem się wyłączy na 5h i jest nid dostępny.

Opublikowano

A ja polecam

disconnect.pl

Za 20 słoty masz to samo co na Craftserv 20 slotów jest na moim serwerze przy 20/20 jest maksymalnie 800mb użyte z 2gb mam tam 17 pluginów oraz 10 skryptów :) użycie procesora to maksymalnie 30% więc polecam! :).

Opublikowano

Dobra jednak przenoszę się na hosting disconnect.pl bo taniej :D. Mam parę pytań:

1. Czy jest tam ItemShop?

2. Jaki kontakt z administracją?

3. Czy jes dobre FTP?

4. Czy gdy inny serwer jest przeciążony zabiera ram z mojego serwera?

5. Czy są lagi?

PS:

fiberhost.pl = 40 slotów = 120mb ramu na slot = 58zł = DROGO

disconnect.pl = 40 slotów = 100mb ramu na slot = 39.50zł = TANIO

craftserve.pl = 40 slotów = 100mb ramu na slot = 85zł = O KUR**

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ja nie polece tego hostingu.. pare miesiecy temu mialem tam serwer i ciagle byly jakies awarie albo gracze skarzyli sie na lagi...

Najlepiej kupic na disconnect tylko 1 zl za 100 mb ram.

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

D4n100 - w Pukawka/Maxcraft możesz wyłączyć limit ramu ! Kupiłeś tanio w promocji na Disconnect, ale zobacz na porównanie ilości graczy:
- Pukawka 4803

- Disconnect 390

Te 4803 to w dużej części gracze Minecraft, z czego mała cześć to sponsoring.
Spokojnie można założyć, że na niesponsorowanych serwera gra obecnie około 2000 graczy Minecraft
Gdyby były lagi i było tak źle jak niektórzy twierdzą, to skąd takie zaufanie do nas ?

Działamy już od 7 lat. Można do nas zadzwonić i uzyskać pomoc, bądź informacje.

NeqGPlay - znajomi, znajomego mieli, albo i nie mieli, do czasu kiedy sam nie przetestujesz tak na prawdę nie wiesz jak jest

blezur - wykupiłeś dwa serwery do budowania, czyli do testów różnych rozwiązań. Kilka razy zgłaszałeś problemy i w każdym z przypadków support zwracał Ci uwagę, że masz problem z serwerem, że na konsoli widać błędy itp... Jeżeli bierzesz serwery na których budujesz = testujesz różne rozwiązania.
Za problemy z niektórymi konfiguracjami nie możesz winić hostingu.
Co do niedostępności przez 5h. Jeden z klientów użył serwera do ataku na inny serwer. Data center widząc duży ruch i atak z danej maszyny prewencyjnie ją zablokowała. Sytuacja została wyjaśniona i rozwiązana.
Obecnie nowe serwery zakładają się w data center ATM w Warszawie na najwydajniejszych dostępnych serwerach, gdzie nie ma mowy o blokowaniu maszyn !
Są do tego dość skuteczne filtry przeciw atakom na serwery.

Arek98PL - wiesz przecież, że problemy i lagi w 95% są zawinione konfiguracją serwera. Po to mamy tak doświadczony support (dostępny również przez tel.) aby z niego korzystać. Można napisać, albo zadzwonić. Można się umówić na rozmowę na komunikatorze. Serwery gier zawsze mają jakieś problemy, a support jest po to, aby pomóc je rozwiązać.

Zapraszam wszystkich do przesłania na [email protected] loginu Pukawka i linku do tego tematu a otrzymacie 10 slotowy serwer Max do testów na 14 dni gratis. Sami się przekonacie jak jest. Czy są lagi, czy ich nie ma.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...