Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer chodzi za głośno

Stalmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mój komputer bardzo glośno działa tzn wiatraczki za głośno się kręcą. Gdy przeglądam internet jest ok, ale jak np. Gram w League of Legends to komputer jest ciepły a wiatraki są głośne jak traktor a przecież ta gra nie jest bardzo wymagająca. Czy dacie mi jakieś porady jak "ściszyć" komputer ?

www.morele.net/inventory/info/ZGPwa0/

Opublikowano

Najprostszą radą jest otworzenie obudowy, odłączenie wiatraczka i dokładne jego przeczyszczenie. :) Jeśli chodzi o zasilacz proponuję przedmuchać sprężonym powietrzem. :) Mi zawsze pomaga.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ja w przeciwieństwie do kolegi wyżej zamiast bawić się w czyszczenie (i robienie sobie nadziei że coś to zmieni) od razu polecam wymianę na nowe.

Sam to przerabiałem nie raz i to jedyne słuszne wyjście. Skoro chodzi głośno to znaczy że pora zainwestować w dobre wentylatorki.

Słuchając pracy mojego kompa czasami myślałem że dostanę rozstroju nerwowego :D

Wyczyściłem go elegancko, nową pastę położyłem żeby temp byłą mniejsza no ale niewiele to zmieniło i podejrzewam że w Twoim przypadku

będzie podobnie. U mnie wyjściem z sytuacji okazało się kupienie nowych wentylatorów ale było to tylko chwilowe załatwienie problemu

bo kupiłem na mieście pierwsze lepsze za kilka złotych które miały działać stosunkowo cicho. Owszem przez miesiąc było całkiem przyjemnie dla ucha

ale potem znowu się zaczęło. Wniosek jest jeden, kup dobre wentylatorki + możesz wymienić pastę pod prockiem na nową :)

HBV27j.png

Opublikowano

Ale to co wyżej napisane nie wiele da bo to obudowa to piekarnik i to od niej trzeba zacząć. A z większością obudów są już w montowane wentylatory i najczęściej są one dosyć ciche.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...