Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z routerem (ustawieniami routera?)

-l2aven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli nie ten dział to proszę o przeniesienie, nie wiedziałem gdzie ten temat wrzucić.

Cześć mam taki problem, miałem stary telefon i w nim juz zapisane haslo, łączyło automatycznie. Kupiłem nowy telefon i teraz gdy chce sie polaczyc wpisuje hasło i wyskakuje mi komunikat że nie mozna połączyć.

Nie wiem co crobić a wifi w telefonie bardzo potrzebuje. Dodam że moja siostra, która kupiła telefon również nie moze sie połaczyć.może to być spowodowane może zbyt długim hasłem? Bo ma aż 27 znaków.

Dodam że przed chwilą rozłączyłem wifi na starym te i gdy chciałem połączyć ponownie ten sam błąd co wyżej.

ravensygna.png
Opublikowano

Mógł byś jaśniej? Bo jestem zielony jeżeli chodzi o komputery?

Czy mógłbyś mi to wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić?

ravensygna.png
Opublikowano

Nie napisałeś jaki masz model routera - nikt Ci na ślepo nie pomoże. Poszukaj opcji filtering MAC, albo coś podobnego - zobacz czy nie masz tam wpisanych adresów MAC kart sieciowych. Jeżeli czujesz się na siłach to możesz zresetować ustawienia routera i na nowo wszystko skonfigurować z krótszym hasłem. Albo na początku wyłącz tylko hasła i zobacz, czy telefony się połączą - jeżeli nie to będzie znaczyło, że masz filtrowanie po MAC'u.

Opublikowano

Konkretny model routera a nie sama firma. Ale powinieneś mieć coś podobnego do:

Zakładka Wireless a w niej MAC Restrict Mode i jeśli masz Allow to zmień na Disabled.

Opublikowano

A napewno hasło jest poprawne ?? Bo ja mam np . taki router TP Link.I zamiast hasła np . Ziomek to musze wpisać ciąg znaków DC-123-412-580 ponieważ to jest w hexie sprawdź czy dobre hasło wpisujesz.

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...