Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 260 czy HD 7770

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli brać GTX 460, tak? Przy zakupie spytam się czy sekcja zasilania jest chłodzona, bo ja kupuję dopiero tak na święta. Nie brać od innych firm? Tylko od Gigabyte?

Opublikowano

Jak teraz nie kupujesz to wybieranie obecnie karty nie ma większego sensu. Bo za te kilka miesięcy ceny się zmienią, za pewne wyjdą nowe radeony i trzeba będzie od nowa wybierać kartę. Więc najlepiej jak założysz temat gdy już będziesz kupował kartę.

A ten gtx 460 z linku wyżej będzie dobry. Ogólnie karty firmy asus, gigabyte, sapphire, msi, evga, xfx są najczęściej dobre. Ale zawsze trzeba patrzeć czy chłodzenie jest referencyjne czy nie. I lepiej nie kupować takiej karty z chłodzeniem referencyjnym.

A przy kartach gigabyte patrz na numer z tyłu karty. Który wygląda tak: SNXXYY... gdzie XX to rok a YY to tydzień i to jest datą produkcji od której masz 39 miesięcy gwarancji. I z tego co patrzyłem to przy oddawaniu tych kart na gwarancje nie trzeba dokumentu zakupu czyli nawet bez paragonu będzie gwarancja (Lecz tu do końca pewny nie jestem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...