Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po Zainstalowaniu Sterownika, pulpit nie uruchamia się !

Beornottobe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie dawno(dokładnie 2 dni temu) zainstalowałem Windowsa 7
Professional, i zrobiłem wszystkie aktualizacje i dobra, postanowiłem
rzucić okiem na sterowniki do karty graficznej patrz a tutaj
"Standardowa Karta Graficzna AVG" i sobie myśle o co kaman ;o Więc
instaluje sterowniki do mojej karty :

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_win8-32.aspx

Okej,
po zainstalowniu uruchamiam ponownie komputer, dobra no to leci
uruchamianie systemu, uruchomiło a tutaj pyk, pulpit urchomił sie i
widać tylko samą taptę a po prawej stronie czarny pasek grubości 4-5cm ;
c
Czekałem i czekałem i nic ;// Najlepsze jest to gdy uruchomię
sobie w trybie awaryjnym to się uruchamia normalnie, na dodatek
sterowniki są wgrane ;o Nie ma już tych "Standardowych... " dobra cofam
system i normalnie się uruchamia ale sterowniki są te Standardowe -.-

Proszę o pomoc !

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Zdecyduj się najpierw piszesz, że jest sama tapeta a potem że już się normalnie uruchamia tylko sterowników nie ma, więc jak to w końcu jest. ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Sterowniki do tej karty można pobrać za pomocą usługi Windows Update którą znajdziesz w Panelu Sterowania. Wystarczy wyszukać nowe aktualizacje. Sterowniki powinny być na liście aktualizacji. Sama usługa zainstaluje je lepiej niż Ty. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Co z tego że zainstaluje?! Jak je zainstaluje to mi nie może pulpit się otworzyć tylko jest tapeta i pasek czarny ...

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

A są one kompatybilne z systemem? Sterowniki?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

ctrl+shift+esc i utwórz proces o nazwie explorer.exe

Potem dodaj ten program do autostartu start>wyszukaj>uruchom>msconfig>i tak zakladka uruchamianie czy cus i dodaj explorer.exe

436951440626370320491.png

Opublikowano

ctrl+shift+esc i utwórz proces o nazwie explorer.exe

Potem dodaj ten program do autostartu start>wyszukaj>uruchom>msconfig>i tak zakladka uruchamianie czy cus i dodaj explorer.exe

W pierwszej chwili chciałem mu to samo napisać ale na końcu postu pisze, że wszystko działa.

Więc może autor tematu napisze czy w końcu działa czy nie działa. ;)

Opublikowano

W pierwszej chwili chciałem mu to samo napisać ale na końcu postu pisze, że wszystko działa.

Działa w trybie awaryjnym i obecnie gdy przywrócił system do stanu przed instalacją sterowników ziom. :) Problem pojawia się gdy sterowniki się uruchamiają.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Luz, tutaj 3/4 osób pisze nieogarnięcie, bo reszta wie jak rozwiązać swoje problemy i na czym one polegają...

Większość z tych pseudoproblemików to minuta szukania w google, ale czasem znajdę czas, żeby to napisać, żeby się nie zmęczyli za bardzo :P

Działa czy nie?

@Edit

No to odinstalować sterowniki i wgrać inne, albo zrobić to, co napisałem wyżej

Opublikowano

Zaraz to sprawdze, a tak dodając ja tego Sterownika "Standardowa Karta Graficzna AVG" nie moge odinstalowac, bo jak urchomie ponownie komputer to od nowa aktualizuje te sterownik.

///edit :
Nie obraź się CODERS_BEST, ale wszystko jest dobrze napisane.

Opublikowano

Okej zrobiłem tak :

-Zainstalowałem te sterowniki znowusz.

-Wszystko cacy zainstalowało teraz urchomiłem system ponownie.

-Teraz zaczyna się problem z tym uruchamianiem pulpitu czyli pokazuje się tylko tapeta i po prawej stronie ten pasek.

-Wciskam ctrl + shif + esc i nic się niedziej.

-Teraz wciskam Alt+Ctrl+Delete i robi się czarny ekran i nic ;/.

-Okej resetuje komputer i wchodze w system awaryjny.

-Wchodze Menadżer urządzen i pisze że Karta Graficzna -> ATI Radeon ... coś takiego (Nie ma tej Standardowej)

-Cofam system przed tym gdy instalowałem te sterowniki ATI.

-Wszystko cacy, tylko znowusz mam te Standardowe Sterowniki ...

Opublikowano

Ja PIER........le.Może tak specyfikacje sprzętową ktoś poda.Płyta karta procesor.czy Płyta ma Integre czy nie.Coć ty wgrał za Win7...To wersja 32 bitowa czy 64....same wróżki na tym portalu są...

PC na podzespołach AMD.Laptop leciwy bo z XP na Intelu.Drugi nowszy AMD A8

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz pomyśl jak odbiorą to inni !! i Vice Versa

Opublikowano

Ja PIER........le.Może tak specyfikacje sprzętową ktoś poda.Płyta karta procesor.czy Płyta ma Integre czy nie.Coć ty wgrał za Win7...To wersja 32 bitowa czy 64....same wróżki na tym portalu są...

Po chuja ci kurwa reszta sprzętu?

Jest to Win7 Professional 32-bit, przed tem miałem XP Professional 32-bit i chodziło normalnie, na tym niechce chodzić. A sprzęt taki sam.

Opublikowano

Dałeś już sobie najlepszą odpowiedź, to rozumiem, że problem jest już rozwiązany?

@2Up

Idź do piaskownicy szpanować dzieciakom na twoim poziomie, a nie będziesz pouczał.

Tu jest wina oprogramowania, tfu użyszkodnika, a nie sprzętu i jedyne co, to ewentualnie karta graficzna by się przydała, ale i to jest zbędne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...