Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] coś z dyskiem (chyba) Proszę o pomoc <3

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko forumowicze ... mam problem który polega,polega.. na nie wiem czym :D I tu wychodzi ten problem... Coś z dyskiem ... W logach jest napisane :

"00:00.000: ====================================================================

00:00.031: Started: 2013/08/10 (Y/M/D) 03:40:23.331 (local)
00:00.047: Time Format in this log: MM:ss.mmm (minutes:seconds.milliseconds)
00:00.062: Command line: "C:\Windows\TEMP\IE1D5D3.tmp\IE10-SUPPORT\IEXPLORE.EXE" /CheckHardware "C:\Windows\TEMP\IE1D5D3.tmp\IE10-support\HardwareBlockingList.xml"
00:00.078: INFO: Created DXGI Factory
00:00.094: INFO: Finished checking hardware. Return value is: 0x887a0002 (2289696770)
"
Problem pojawił się po tym jak dopiero dziś wróciłem z wakacji. Odpalam komputer... nie dośc że bardzo powoli się ładował to pokazało że Windows nie jest oryginalny... Okej od nowa go uaktualniłem ale dalej to samo... później chcę odpalić League of Legends i wyskakuje jakiś tam błąd i żeby sprawdzić Logi... i wyskoczył mi dymek gdzie jest ten Log i wgl..
Proszę o jak najszybszą odpowiedź. :)
Opublikowano

Uruchom wiersz poleceń i wpisz

chkdsk /f

Naprawi błędy na dysku jeśli jakieś są.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Pokaż screan z programu crystal disk info a także przeskanuj jakimś dobrym programem antywirusowym. A także możesz zrobić CHKDSK.

Opublikowano

Więc tak... nie mogę zapisac żadnego ss'a ... wyskakuje błąd że struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna. Już zacząłem skanowanie Esetem... dalej skanuje.., A co do @Coder gdy wpiszę to co mi napisałeś w wierszu poleceń niby coś się pokazuje ale na ułamek sekundy i znika... nic po tym się nie dzieje.

PS: Plik lub katalog C:\ProgramData\Eset\eset NOD32 antivirus\charon\FNDB.NFI jest uiszkodzony i nie nadaje się do odczytu. Uruchom program CHKDSK. To wyskoczyło gdy zacząłem skanowac Esetem po odpaleniu ponownie League of Legends.

Opublikowano

Spróbuj z parametrem

chkdsk /r

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ehh.. jebną mi się wierz poleceń z "uruchom" xD po wpisaniu tego 1-szego jest napisane "Typ systemu plików to NTFS. Nie można zablokować bieżącego dysku. "

A za tym drugim " To samo + Program chkdsk nie może działać,ponieważ wolumin jest używany przez inny proces.Czy wolumin ma być spawdzany przy następnym uruchomieniu komputera ? (T/N)
Zgaduje że musze wpisać T .. czy się mylę ?: D Wolę się spytać ..

Opublikowano

Jak ci się tak sypie to lepiej sprawdzić niech przeskanuje. Zresztą sam system ci to podpowiedział jak pisałeś w poprzednim poście ;)

Ja bym zrobił. Jeśli nie za bardzo pomoże to zgrał najważniejsze dane z kompa i zrobił formata jeśli dalej będzie się sypać może już zryty dysk.

Opublikowano

Dysk ma 2 tygodnie xD Więc wątpie że sypną ... Akurat skończyło się skanowanie .. wszystko wyleczyłem ... ale dalej to samo xD Więc robię to coś z Cmd ; D

Opublikowano

Może i ma 2 tygodnie ale to nie oznacza, że nie jest wadliwy. Teraz wszystko to masówka. Nie raz się zdarz, że cała partia jakiegoś produktu ma wadę fabryczną ;)

To rób to z cmd :) I czekamy na efekty.

Opublikowano

Zrobiłem... Przeklinam dzień w którym wybrałem tak duży dysk -,- Ile się czekało.. Damn.. Nieszczęśliwie nie które pliki gry w którą chciałem pograc (Lola) pousuwało mi -,- Ehh...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...