Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie pamięci przenośne

Makja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak opłaca się, to nie jest zła cena jak za 8GB + 3.0

USB 3.0 jest w 100% kompatybilne z poprzednikiem tzn 2.0, lecz nie pasuje do wejścia 1.1 (bardzo stare usb)

win7 ma wbudowane sterowniki urządzeń flash nie będzie problemu, telewizor też będzie odbierał pendrive

1378331621-U719057.png

Opublikowano

22,99zł ;)

to tak 26,30zł-22,99zł=3,31zł

te porównanie prędkości zapisu i odczytu nie jest aż tak adekwatne do rzeczywistości, lecz za 3,31zł różnicy mieć sprawdzony produkt dobrej firmy to lepiej już dołożyć

a nie brać coś nie sprawdzonego

dodam jeszcze że na ten twój pen co podałeś link masz 3lata gwarancji a na tym moim zwróć uwagę na 1 rzecz

Kingston

Pojemność: 8 GB
Szybkość zapisu do 30 MB/s
Szybkość odczytu do 70 MB/s
Gwarancja: Dożywotnia

masz dożywotnią gwarancję :) bierz tego mojego opłaca się

1378331621-U719057.png

Opublikowano

jeżeli miał bym wybierać między tymi dwoma to nawet bym sie nie zastanawiał i jeżeli przyszło by mi dopłacić ok 5-7zł to też bym brał kingston'a

nie masz nic lepszego o tej pojemności, tym transferze, tym interfejsie w tej cenie

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A jakiś pendrive 16 gb do 30 zł się znajdzie? A ty masz jakiego pendrive? Wypowiedźcie się inni czy brać tego kingstona

Opublikowano

Kingston.

MicroTechnology (mialem od nich 8gb usb3.0) mial transfer ok. 8-10mb/s zapis i 25-30mb/s odczyt, na usb3.0 i ssd z ok. 600gb/s zapisu

To cos pokroju Twistera. Tanie, dosc pojemne, ale bardzo wolne i budzetowe.

Kingstonow mialem wiele, i najtansze 16gb usb3.0 za 50zl mialy 2-3x wieksze predkosci...

http://allegro.pl/pendrive-toshiba-16gb-hayabusa-usb-16-gb-jakosc-i3507368282.html

25zl, 16gb, usb2.0

Faktyczne predkosci sa PODOBNO wieksze (opinie nt. wiekszosci pendrive'ow toshiby i kingstona)

Opublikowano

Hehe pytasz sie czy mam jakiegoś :) no mam

32GB 3.0 ale kosztował troszke ...

16GB 2.0 budżetówka

2x8GB kingston 2.0 i 3.0

i jeszcze jakaś 4GB i 2GB ale nazwy nie potrafię stwierdzić

zależy do czego mi jest akurat potrzeby ale i tak zawsze mam przy sobie tego 32GB i jakiegoś z pozostałych, najlepsze jest to że wiem co jest na każdym z nich :D

Ten 16GB to musiał by być 2.0 bo do 30zł nic nie znajdziesz przyzwoitego.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...