Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oszukanie przy wymianie

DimitriASM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam 3 sprawy. Pierwsza to czy opłacałoby się wymienić:

Moje konto:

17 lvl szef podporucznik, apis na 16 8 irys na 16, 2 lf-4 jedna na 10, wyrzutnia na 7, 24 pp, sentinel 1 hala worta alfa beta zeta zrobione za:

20 lvl szef major, 8 irków + apis (1 dron jest chyba na 12), 1 lf-4, 5 hal, koronka, 31pp, 3 profi-designy do golca (nie pamiętam jakie) brak havockow, herculesów..

2 sprawa:

Gościu mówi, że pierwszy zmieni wszystko. Ale moje pytanie czy jeśli on 1 zmienia wszystko dalej może mnie oszukać?

3 sprawa:

Czy kupowanie konta na allegro przez płatność PSC jest bezpieczne ?

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

1. Konta są podobne, więc sam musisz zdecydować.

2. Istnieje bug z przywróceniem maila, czyli nawet jak on Tobie zmieni, konto może wrócić na jego mail po załóżmy 10 min.

3. Jeśli kupujesz z "Allegro bez Allegro" to tak naprawdę nie masz żadnego zabezpieczenia.

A więc.. Jeśli nie znasz dobrze tego typka, i jest to pierwsza lepsza napotkana osoba to stanowczo odradzam. :)

Opublikowano

Nie polecam się zamieniać, dlaczego?

1. Koleś może zapisać ID konta lub twoje i może jakoś cię wkręcić

2. Zmiana E-Maila może nie zadziałać a wtedy jesteś udupiony

3. Po zmianie e-maila/hasła stary owner może mieć jakiś podgląd na konto więc wiesz

Opublikowano

Żadne wymiany nie są bezpieczne, a allegro nie daje nic poza wrażeniem bezpieczeństwa.

Opublikowano

Żadne wymiany nie są bezpieczne, a allegro nie daje nic poza wrażeniem bezpieczeństwa.

Dokładnie. Ludzie przeważnie myślą że jak konto jest na allegro to jest już coś poważnego, oraz dorosla osoba je wystwila która raczej nie ma zamiaru kraść, a na ogół jest zupełnie inaczej. :)

Opublikowano

ostatnio sie wymieniłem miech temu z osoba z naszego działu i co mam po 2 dniu wbiłem konto było wyczyszczone -.- nie radze nie popełniaj takiego błędu

0572.jpg

Opublikowano

Gadałem z gościem na ts.. Po głosie wnioskuje, że to jakieś dziecko :P Ale dzięki za informacje prawdopodobnie się nie zamienię :)

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

ukradli statek kosmiczny :D ta ja mam na parkingu golca 8 flax tego nie ukradną :D ale jak już się straci konto to jest się bezradnym :/

0572.jpg

Opublikowano

Ta a potem będzie mial sprawe w sądzie o glupi statek haha ;D

Przecież on sam by dał mi konto.. Sam zmieniłby e-maila xD Nie miałby o co mnie oskarżyć.. Po za tym handel w grze jest zabroniony więc on też łamie prawo :P

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

nie prawo a owh prawo polskie ma gdzieś to

Fakt.. Ale to nie zmienia tego, że on sam dałby mi konto :P (to on zmienia e-maila)

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

JA PIERDOLĘ.
LOGIKA MPC:

Nie radze sie zamieiac, za duzo mozliwosci oszustw

Ten wyżej dostał % za spam.

A ten niżej moderator, MIMO NAPISAŁ DOKŁADNIE TEN SAM SPAM, I TO JESZCZE POWIELAJĄC ODPOWIEDŹ - % NIE MA.
MAGIA!

@top
#1 Opłaca się, pod warunkiem że masz pewną wymianę.
#2 Jeśli faktycznie dojdzie do Ciebie na maila powiadomienie i zmianie e-maila i je zaakceptujesz, jedyne co on może zrobić to zniszczyć konto jeśli będzie cały czas miał otwartą sesję. Ty możesz zrobić tak samo.
#3 Allegro nie daje w tym względzie gwarancji, ponieważ jest zakaz handlu kontami. OWH mówi o tym, że nie możesz handlować kontem gdyż jest własnością BP. Więc jeśli zostaniesz okradziony przy próbie sprzedaży konta to nikt Ci nie pomoże.

#2 - Może też mieć wysłane 2 raz zmianę maila, i wtedy zmienić go spowrotem.

O ostrzeżeniach nie wypowiadaj się, bo nie widzisz ich treści, ani nie znasz powodu nadania... ale oczywiście, pohejtować można ;)

@Anony;
Dostał 5 lub ew. 0% i uwagę słowną.
A powód nadania to na 99.9% spam/off.
A, i jak mi powiesz gdzie w mojej wypowiedzi jest hejt to masz nobla z logiki! ;)

7yo9.png

Opublikowano

@top

#2 Jeśli faktycznie dojdzie do Ciebie na maila powiadomienie i zmianie e-maila i je zaakceptujesz, jedyne co on może zrobić to zniszczyć konto jeśli będzie cały czas miał otwartą sesję. Ty możesz zrobić tak samo.

#3 Allegro nie daje w tym względzie gwarancji, ponieważ jest zakaz handlu kontami. OWH mówi o tym, że nie możesz handlować kontem gdyż jest własnością BP. Więc jeśli zostaniesz okradziony przy próbie sprzedaży konta to nikt Ci nie pomoże.

Słyszałem o takim sposobie: On wysyła sobie na początku zmiane na 2 e-maila potem na mój.. Ja akceptuje daje mu swoje konto i wtedy on akceptuje sobie zmiane na 2 e-maila i po 2 kontach :P

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

JA PIERDOLĘ.

LOGIKA MPC:

Ten wyżej dostał % za spam.

A ten niżej moderator, MIMO NAPISAŁ DOKŁADNIE TEN SAM SPAM, I TO JESZCZE POWIELAJĄC ODPOWIEDŹ - % NIE MA.

MAGIA!

@top

#2 - Może też mieć wysłane 2 raz zmianę maila, i wtedy zmienić go spowrotem.

O ostrzeżeniach nie wypowiadaj się, bo nie widzisz ich treści, ani nie znasz powodu nadania... ale oczywiście, pohejtować można ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...