Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna...?

WujekStaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Nie wiem czy dobry dział, ale okej.
Mam problem z lapkiem. Działał sobie normalnie, aż pewnego dnia tak po prostu zaczął gasnąć ekran. Poczytalem troche i wygladalo na to, że komp sie przegrzewał. Dałem go znajomemu co sie troche zna na tym żeby go sprawdził. Kolega rozkrecil go i wyczyscil w środku z syfu, którego jak mówił dużo sie nazbierało (lap ma 2,5 roku). Po przeczyszczeniu wszystko było okej, działał normalnie do czasu aż odpaliłem gre, wtedy znowu zaczęło gasnąć. No to oddalem go znowu do naprawy. Koleś zrobił formata, ale to nic nie dało. Dalej gaśnie jak tylko odpale jakąś gre, więc powiedział mi że to może być coś z kartą graficzną i mi też tak się wydaje.
Czy da się coś z tym jeszcze zrobić, czy już sobie nie zagram w żadną gre dopóki nie kupie nowego laptopa?

Mam karte Radeon HD 4250 (256mb) zintegrowaną z prockiem AMD II P320 Dual Core 2.1 GHz, Ram 4gb. Grałem tylko w Heroes V i WarRocka. Nie mam pojęcia czy od tego moglo coś się stać z tą kartą.

Nie gram na hackach

:)

We are Legion

We do not forgive

We do not forget

Expect us...

Opublikowano

Pokaż jakie są temperatury pod obciążeniem lub przed tym aż ci się komputer wyłączy i screan z programu crystal disk info.

Opublikowano

Kup podkładkę chłodzącą, może coś pomoże a jak nie będziesz miał na przyszłość do nowego lapka.

37*C to dobrze jak na laptopa ale nie wiem czy ten program dobrze pokazuję temperaturę, najlepiej w biosie patrz.

76561198090890807.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...