Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Głośniki D:

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam baaardzo duży problem. Mianowicie od kilku lat jestem posiadaczem głośników 5.1 creative, wszystko było dobrze muzyczka grała jak należy wczoraj tez sobie słuchałem muzyki itp. No i wczorajszej nocy zlazłem z komputerka i mimo moich błagań mama i tak nie poczekała zanim się on wyłączy tylko wyłączyła go na listwie odcinając cały dopływ prądu zanim ton się wyłączył. Teraz sie przyznała że wyłączała go tak przez całe wakacje ._. . Ok dzisiaj chciałem sobie posłuchać muzyki a to co? Głośniki nie działają nic żadne lampki sie nie palą jakby nie było zasilania, najdziwniejsze jest to ze wszystko jest podłączone komputer odtwarza muzykę jak gdyby nic na odtwarzaczu a głośniki milczą. Nic nie potrafię juz zrobić. Jak moge to naprawić?

Opublikowano

Jeśli głośniki są podłączone do prądu a dioda się nie świeci, ani nic nie działa to zepsuło się coś z elektroniki w środku i sam tego nie naprawisz.

Bo przez właśnie takie wyłączenie mogło się coś po prostu przepalić. Jeśli chcesz to możesz otworzyć subwoofer i sprawdzić czy na płytce widać jakieś uszkodzone części lub ślady dymu.

Opublikowano

Jak ustawisz głośność na głośnikach na full odepniesz jack od pc i dotkniesz palcem to słychać jakiekolwiek trzeszczenie, szum czy coś?

Jeżeli te diody sie nie świecą to mógł walnąć mikro układ we wzmacniaczu

może serwisant da rade to naprawić jeżeli głośniki się nie uszkodziły

wszystkie głośniki masz podłączone do subwoofer'a a subwoofer do pc?

jeżeli tak to odłącz je i każdy po kolei spr czy działa, jeżeli będą działać to wystarczy wymienić wzmacniacz w subwoofer'ze i będą działać

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...