Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps z 100 na 30

Superowskyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z fps'ami w minecrafcie mimo, że mam najnowszą Jave (Komputer był formatowany) Mam po 8-30 fps.

Specyfikacje komputera :

Procesor: Intel® Core i7-2630QM CPU @ 2.00GHz (8 CPUs), ~2.0GHz

Ram :4096MB RAM

Karta Graficzna : Geforce GT 540M

Directx 11

Prosze o pomoc!

Zainstalowałem optifine to też mam tyle fps.

Czekam na Pomoc.

graphic.png

Opublikowano

Mam podobne specyfikacje komputera deczko lepsze , chodzę przy 140 fps yeb , 25 fps , restart mc , 80-90-110-130 fps , nie rozumiem , to ponoć jest przez nowy launcher polecam sposób DeeJayPallasaida , i pewien z mpc , polecam Ci przy tych specyfikacjach (ja tak mam) Render: Normal , Fps: Max. Snoper: Off Bobling(chodzenie):off vsync:on server textures:on chmury:off , przy super flacie wyciagam 230fps na serwerach do 20 osób 70-80 przy 40 i duużej mapie 30 i spadki , przy serwerach typu minigame np. MC4.PL stabilne 90fps

Opublikowano

Mam podobne specyfikacje komputera deczko lepsze , chodzę przy 140 fps yeb , 25 fps , restart mc , 80-90-110-130 fps , nie rozumiem , to ponoć jest przez nowy launcher polecam sposób DeeJayPallasaida , i pewien z mpc , polecam Ci przy tych specyfikacjach (ja tak mam) Render: Normal , Fps: Max. Snoper: Off Bobling(chodzenie):off vsync:on server textures:on chmury:off , przy super flacie wyciagam 230fps na serwerach do 20 osób 70-80 przy 40 i duużej mapie 30 i spadki , przy serwerach typu minigame np. MC4.PL stabilne 90fps

Nadal lagi :/

graphic.png

Opublikowano

Przeskanuj komputer antyvirusem, wyczyścić cclanerem lub podobnym programem, uruchom jako administrator.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Mój kolega również miał problem z takimi spadkami, jemu jednak pomogło zainstalowanie najnowszego Nodusa.

Nie korzystał z opcji, tylko miał go po to, by fps'y nie skakały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...