Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w udoskonaleniu laptopa.

CaliBra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gorąco komputerompcoomaniacy! Piszę, ponieważ mam pewien problem. Kupiłem rok temu laptopa (raczej, go dostałem) i zacząłem z niego korzystać. Wszystko było bardzo spoko, gry działały na średnich/dobrych wymaganiach, co było mi zupełnie wystarczające (lapek to przecież nie sprzęt do grania na wysokich wymaganiach). Po pewnym czasie zmieniłem os z windows 7 na windows xp, dokupiłem podkładkę chłodzącą + regularnie czyszczę wentylację.

Mój laptop to - Lenovo G560
Specyfikacja - ukkwql.jpg

Dysk - 500 GB marki DW - SATA

Prosiłbym was o porady jak zrobić, aby mój komputer działał szybciej i lepiej. Kupić dysk SSD? Czy jest sens go kupować przy moim procesorze? A może ram? Zmiana systemu na windows 7?

Czekam na wasze odpowiedzi ;)

24odr2q.png

Odnośnik : www.youtube.com/goldencoastpl

Opublikowano

Tak około 200/300 zl. Pastę ma kumpel i bez problemu ogarnę ją sobie za grosze/free. CPU się boję podkręcać, bo to w końcu laptop, jest inny układ chłodzenia i rozmieszczenia komponentów, nie tak samo jak w PC.

24odr2q.png

Opublikowano

Na Twoim miejscu to ja bym odłożył te 300zł i kupił coś lepszego. Sprzedać tego i kupić stacjonarke albo lapka za 2,5k.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

To może zabrzmieć dziwnie, ale stacjonarka nie jest mi potrzebna, ponieważ to jednak za dużo pieniędzy. Dobry PC kosztuje około 2,5 tyś (składak oczywiście) + monitor + klawiatura to troszkę wyniesie. Troszkę więcej niż 300 zł w dokładaniu. No ale dobra, postaram się dokupić 4 gb ramu i zainstalować windows 8. A co sądzicie o hybrydzie dysku SSD (system + kilka potrzebnych plików) + stary dysk?

24odr2q.png

Opublikowano

Upewnij sie jaki ram mozesz do tego laptopa kupic i nie kup zwyklego do pc!

Dysk SSD mozna zamontowac w niewielu laptopach DODATKOWO wiec jak masz mozliwosc to owszem, przyspieszy wlaczanie i inne rzeczy, w grach to ew. w single troszke lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...