Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk C

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio mi bardzo komputer muli patrze i mam tylko 800mb wolnego miejsca /20GB

Na dysku mam tylko system, przeglądarki skype i kilka innych podstawowych programów. Skąd mam zajęte tyle miejsca? Codziennie cclenerem czyszczę.

Opublikowano

Pulpit to też dysk C więc pewnie na nim masz masę plików. Postaraj się nie zawalić całego dysku C bo potem może być problem.

Lepiej przeżuć na inną partyjce albo usuń jakieś niepotrzebne pliki.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Na pulpicie mam tylko skróty do skype gg steam itp. Wszystko instaluje na innej partycji. Mam w program files mase folderów które nie wiem za co odpowiadają a nie mogę ich usunąć

up report, napisałem wyraźnie że czyszcze codziennie

Opublikowano

Napisz jaki masz system, bo jak win7 to dysk 20GB jest trochę mały. Jak chcesz zwiększyć miejsce to możesz zmniejszyć pamięci jaka jest przekazana na plik wymiany a także wyłączyć automatyczne tworzenie punktu przywracania, a poza tym to tu masz dobrze opisane inne różne metody:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1815460.html
Opublikowano

Sorry nie zauważyłem ostatniego zdania. :P Możesz wyłączyć automatyczne tworzenie punktów przywracania systemu to daje sporo miejsca i funkcję wprowadzania komputer w stan hibernacji. :) Co do pierwszego to wyłączyć możesz w zaawansowanych ustawieniach systemu, a drugie w opcjach zasilania. Polecam również odinstalować niepotrzebne funkcje systemu Windows.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

dużo nie pomogło :/

edit 2 sprawy: czy win 7 enterprice waży prawie 13GB?

Dlaczego w Użytkownicy folder waży 3GB a wszystkie pliki w nim 20mb?

Opublikowano

wpisz w uruchom

%programdata%

i jeszcze

%appdata%

możliwe że to właśnie w tych ukrytych katalogach drzemie moc wykradania wolnego miejsca, bo jak napisałeś cały folder waży inną ilość niż katalogi w niem zawarte

wywal foldery programów które dawno odinstalowałeś

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Hehe.. tego sie nie usuwa :P

To przenieś na inny dysk

Dajesz dysk C

rozmiar niestandardowy

0MB

0MB

Ustaw

Wybierasz inny dysk

rozmiar niestandardowy

ta sama liczba co była poprzednio

ta sama liczba co była poprzednio

Ustaw

i reset PC

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...