Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logitech Dual Action

***Albercik***

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio w tym dziale pisałem temat zawierający opis problemu dotyczącego Pad'a Logitech Dual Action. Na końcu napisałem, że temat do zamknięcia, ponieważ najprawdopodobniej źródłem problemu była ostatnia aktualizacja systemu Windows 7, która zrobiła coś z moimi gniazdami USB, ponieważ po podłączeniu jakiegokolwiek kontrolera (czy to Pad'a, czy kierownicy) wyskakiwało powiadomienie "Nie rozpoznano urządzenia USB". Było to wiele dni temu, a problem dalej nie ustąpił, chociaż w Panel Sterowania>System i zabezpieczenia>Windows Update jest napisane, że ostatnia aktualizacja była instalowana 6 września o godzinie 14:40. Czyli z tego wynika, że to jednak nie przez aktualizacje systemu.

Tak więc chciałem skierować pytanie do użytkowników posiadających (oryginalny) system Windows 7 64-bit. Czy też mieliście takie problemy? Jeżeli tak, to jak je naprawiliście?

Ps.: Sprawdzałem na komputerach znajomych, a u nich działa.

Ps.2: Pamięć masową typu Pendrive, czy telefon wykrywało bez problemu.

Ps.3: Pewnie administracja uzna ten temat jako "Double", ale nieumyślnie w poprzednim temacie napisałem, żeby temat zamknąć.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek chęci i pozdrawiam.

Opublikowano

Jeszcze może sprawdź w biosie ( jeśli tego nie zrobiłeś ) czy nic tam nie jest źle poustawiane.

Chodź raczej wątpie aby to pomogło. Może do informatyka zanieś PC? Niech sprawdzi.

graphic.png
Opublikowano

Tzn. mam brata w drugiej liceum, który był na informatyce i on może będzie umiał xD

A jak to nic nie da to faktycznie spróbuję do kogoś zanieść.

@Edit

Dobra, update informacji. Brat sprawdził w Biosie i wszystko było ustawione ok. Później włączyłem grę i pad jakoś działał o_O. Albe po kilkudziesięciu sekundach jazdy nagle puściłem przycisk, a samochód dalej jechał i nie mogłem skręcać, hamować, ani nic z tych rzeczy, czyli pad się chyba po prostu zwiesił. Odłączyłem i podłączyłem i działało. Pojeździłem jakieś 10 sekund i to samo. Znowu odpiąłem i podpiąłem, ale teraz to już nic nie działo :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...