Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Cuboid i Pare Spraw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytania takie :

1. Jak rozstawić cuboida nadany teren (chodzi mi aby zabezpieczyć spawn i dalszy region ;) )

2. Czy jak mialbym wgrany mod na world edita i gdybym skopiował jakąś budowle z single dalo by rade ja wrzucic na serwer? ;x

3. Podałby ktoś jakaś mapke ładną na spawn? w sensie tylko aby był spawn a resztą ja sie zajme

4. Jak Wybić swój serwer skoro nie moge go reklamować na mpc bo jest od 50 postów ;/

5. Jak Zrobić ''Obszar'' na działki? :x

Opublikowano

1.Wpisujesz //wand i masz siekiere ,zaznaczasz lewym przyciskiem myszy 1 miejsce a prawym 2 miejsce taki kwadrat jakby xD i pozniejj wpisujesz /rg define nazwa ,i masz zabezpieczone:)

2.Hmm gdybys mial plugin Multiverse to moglbys wkleic mape inna skopiowac z niej budynek za pomoca world guarda i wkleic ja na standardowej mapie:)

3.Poszukaj na planetminecraft

4.Nabij 50 postow albo napisz do kogos kto ma + 50 postow ,dasz mu najwyzej jakies wynagrodzenie

5.Obszar na dzialki mozna zrobic za pomoca pluginu PlotMe ,Na yt zobacz u treekta ma z tym poradnik:)

Mysle;0 ze pomoglem w niektorych punktach

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Rozumiem a co do 5 . ;/ własnie a te działki to trzeba robić jedną powiedzmy 20x20 i skopiować i robić tak cała mape? :x

co do 1 . To o co chodzi z ta nazwą ? jaką nazwe podać? ;x

Opublikowano

Rozumiem a co do 5 . ;/ własnie a te działki to trzeba robić jedną powiedzmy 20x20 i skopiować i robić tak cała mape? :x

co do 1 . To o co chodzi z ta nazwą ? jaką nazwe podać? ;x

Co to 1 to nazwa to byl taki przyklad xDD wpisujesz tam po prostu co chcesz a z tym punktem 5 to zaraz sprawdze bo sam tego pluginu nie mialem tylko widzialem o nim poradniiki,ale mozesz za pomoca world guard czy tam world edit po prostu skopiowac dzialke,np budujesz a pozniej kopiujesz i wklejasz ,zaraz popatrze ten plugin PlotMe i napisze czy da sie tak:)

Edit:

Ok juz wiem jak ale do tego potrzebujesz 3 pluginy

PlotMe: http://dev.bukkit.org/server-mods/plo...

MultiverseCore: http://dev.bukkit.org/server-mods/mul...

Vault: http://dev.bukkit.org/server-mods/vault/

Pozniej wpisujesz komende na serwerze /mv create PlotWorld normal -g PlotMe

I masz mapke z dzialkami:))

A tutaj masz link do poradnika z PlotMe

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...