Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry

Servine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników. Zacząłem od niedawna grać w Gladiatusa i mam do Was takie małe pytanie. Jak dobrze zacząć grę? Chodzi mi o to, by mieć dobry początek i nie mieć w przyszłości jakiś problemów ze statystykami mojego gladiatora itp. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Jak najdłużej bij szczury : ) Pamiętaj, że im więcej kasy z wypraw, tym więcej dostajesz doś.

Więc.. Doświadczenie zdobywaj jak najwolniej, natomiast ze szczurów będziesz miał itemki, które możesz sprzedawać u handlarzy :) Za zarobione pieniążki ucz się (zręczności, władania bronią, siły lub charyzmy(zależy jak Ci lepiej)) no i oczywiście warto zainwestować te pare groszy w centuriona, ponieważ skraca czas oczekiwania na wyprawę oraz zwiększa maxymalną ich ilość do 24 ; )

Z początku może się to okazać monotonne, jednak zobaczysz, że z czasem wyjdzie Ci to na dobre ; )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przede wszystkim należy poświęcić z miesiąc może więcej na handel na 1 lvl-u nic poza tym nie robiąc wtedy wbijasz z 40+ charyzmy zręczności i władania bronią i masz zajebisty start.

Opublikowano

Przede wszystkim należy poświęcić z miesiąc może więcej na handel na 1 lvl-u nic poza tym nie robiąc wtedy wbijasz z 40+ charyzmy zręczności i władania bronią i masz zajebisty start.

Na 1 lvlu nie można już handlować zarciem.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o statystyki to głównie charyzma, zręczność i władanie. Czasem możesz dokupić budowę fizyczną. Hp się przydaje (wolę mieć 5k hp na 60 lvl niż te 2k ...). Do 10 lvl'a bij wyprawy. Od 10 lvl'a polecam tylko CT, loszki oraz arenę. Wyprawy dają dużo expa przez co za szybko leci lvl, a staty zostają w tyle. Szukaj sobie na arenie przeciwników, którzy dają sporo golda. Zapisuj sobie ich w notatniku i atakuj co godzinę ;)

Jeżeli chodzi o przedmioty to nie kupuj czegoś co minusuje statystyki. Szukaj dobrych itemków, które dadzą ci dmg i pancerz. Amulety i pierścienie to głównie takie z dmg i statystykami.

Itemków szukaj w domu akucyjnym. W dzień trudno coś wyrwać, więc licytuj rano lub w nocy.

Na twój lvl to najlepsze itemki to te dające 10 charyzmy, 10 zręczności i 10 władania. Jak masz juz maksimum na statystykach nie kupuj ich w nadmiarze. Kup coś dającego dmg lub krytyczny atak.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć naprawdę dobrą postać która wszystkich bije to od 5 lvl-a handel na rynku, podstawy do 40-50 (charyzma,władanie,zręczność) jest to długotrwały proces ale warto, podczas handlowania dobrze jest pogadać z mistrzem lepszej gildii żeby mieć tańszy trening a także możliwość pakowania.Po wbiciu odpowiedniej ilości (charki itp.) zbierasz na eq które będzie ci niezbędne na 10 poziomie. Cały proces zarabiania na 10+ jest prosty:

1.Bierzesz questy na lochy (tylko te które nie dają doświadczenia)

2.Robisz lochy 

3.Jedzenie z questów ew.lochów sprzedajesz na rynku (dodatkowy zarobek)

4.Nadal handlujesz jedzeniem (tylko tym tańszym z domu aukcyjnego)

5.Nie robisz wypraw,aren i CT (na razie)

Takie postępowanie gwarantuje jedna z najlepszych postaci na serwerze, ktoś może powiedzieć że się nie opłaca bo później i tak więcej się zarabia, możecie mi wierzyć jeżeli odstaniecie na starcie nie ma sposobu dogonić najlepszych. Sam osobiście handlowałem jeszcze jak rynek był na starcie ale niestety za mało i widzę różnicę.

Z mojej strony tyle jak pomogłem i ktoś tak zrobi to będę happy :P

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć naprawdę dobrą postać która wszystkich bije to od 5 lvl-a handel na rynku, podstawy do 40-50 (charyzma,władanie,zręczność) jest to długotrwały proces ale warto, podczas handlowania dobrze jest pogadać z mistrzem lepszej gildii żeby mieć tańszy trening a także możliwość pakowania.Po wbiciu odpowiedniej ilości (charki itp.) zbierasz na eq które będzie ci niezbędne na 10 poziomie. Cały proces zarabiania na 10+ jest prosty:

1.Bierzesz questy na lochy (tylko te które nie dają doświadczenia)

2.Robisz lochy 

3.Jedzenie z questów ew.lochów sprzedajesz na rynku (dodatkowy zarobek)

4.Nadal handlujesz jedzeniem (tylko tym tańszym z domu aukcyjnego)

5.Nie robisz wypraw,aren i CT (na razie)

Takie postępowanie gwarantuje jedna z najlepszych postaci na serwerze, ktoś może powiedzieć że się nie opłaca bo później i tak więcej się zarabia, możecie mi wierzyć jeżeli odstaniecie na starcie nie ma sposobu dogonić najlepszych. Sam osobiście handlowałem jeszcze jak rynek był na starcie ale niestety za mało i widzę różnicę.

Z mojej strony tyle jak pomogłem i ktoś tak zrobi to będę happy :P

quest na lochy bez expa trafi się jeden na sto, kupując jedzenie na aukcjach tracisz kase - przebijają. reszte nie najgorzej opisałeś.

szukam sielnika tagiego dajcie link

wtf?

Opublikowano

quest na lochy bez expa trafi się jeden na sto, kupując jedzenie na aukcjach tracisz kase - przebijają. reszte nie najgorzej opisałeś.

Co do questów to ja osobiście zawsze mam 3 (bez expa) na każdą rundę lochów 

1.Na zabicie bossa

2.Na zabicie wszystkich

3.Na zabicie 3/4/5 przeciwników w lochach

Jeżeli chodzi o aukcje to fakt przebijają ale nie w nocy :D

Opublikowano

Co do questów to ja osobiście zawsze mam 3 (bez expa) na każdą rundę lochów 

1.Na zabicie bossa

2.Na zabicie wszystkich

3.Na zabicie 3/4/5 przeciwników w lochach

Jeżeli chodzi o aukcje to fakt przebijają ale nie w nocy :D

questy są losowe, mało jest bez expa, zależy od farta jakie się trafią. co do żarcia, to nie każdy w nocy nie ma co robić tylko siedzieć na Gladku. niektórzy śpią, na niektórych kobieta czeka w łóżku. :D także lepiej handlować żarciem  lochów/questów/handlarzy.

Opublikowano

BBC37 byłbyś chętny zaopiekowaniem się moim kontem na s11(teraz 13), nie jest super pro, trochę podupadło w straconym złocie (paki poszły jak nie grałem).

Nie mam czasu na grę a konto jest zadbane szkoda żeby sie marnowało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...