Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z bootowaniem płyty

zoxovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam windowsa 7 na płytce i nowy komputer który mi dzisiaj przyszedł,

Mam problem z bootowaniem płyty nie wiem co mam ustawić w BIOSie.

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b75-pro3-intel-b75-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-crossfire-b75-pro3-471781/

O to moja płyta główna.

Jeszcze jedno. DVD ROM ma być podpięty kabelkiem który jest podpięty do DYSKU TWARDEGO ? Pozdrawiam i liczę na pomoc.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

To masz w ogóle podłączony napęd do płyty kablem czy nie ?

W BIOS nie ustawisz boot na CD/DVD jeżeli nie wykryje napędu

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ale czy w obudowie masz kable podłączony czy nie? Bo napisałeś że kabel od DVD jest podpięty do dysku

TS3 nie używam, a poza tym oglądam teraz mecz i nie mam czasu na rozmowy głosowe :)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Tak, dysk jest podpięty do płyty głównej i jest przedłużony kabel do DVD ROmu który dziś włożyłem. Teraz nie wiem jak wykonać bootowanie z płyty.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Aha super, to mój DVD nie jest dobrze podłączony ;) Jakieś rady ? Do dysku mam podpięty kabel który ma rozgałęzienie i wczepiam go to chyba zasilanie ale drugi kabelek to nie wiem jaki wczepić.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Problem jest w tym, że dysk nie ma kabla do płyty głównej podpiętego, tylko zasilanie... A 2 kabelka nie mam kurwa mać.... Da radę podpiąć do płyty głównej ten kabel od płyty głównej a odpiąć od dysku to da radę tak zainstalować system ?

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

yy.. jak odepniesz od dvd to nie wczyta systemu

a jak odepniesz od dysku to go nie zainstaluje bo nie ma gdzie

musisz mieć ten kabel

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Niestety nie jest to ten BIOS u mnie wygląda to w ten sposób :

http://www46.zippyshare.com/v/1796151/file.html

Ale jazda.To nie jest BIOS Tylko UEFI (nowy typ biosu).Radzę poczytać na temat UEFI zanim co kolwiek zrobimy.Dysk Twardy PC nusi być podpięty pod złącze SATA i pod przewód zasilania z Zasilasza.To samo tyczy się napedu czy to CD-ROM czy DVI czy temu podobnych.Jak to sobie wyobrażasz to instalowanie.Wtrakcie instalacji systemu zostają rozpakowane pliki instalacyjne systemu na Twardy Dysk.Jak jesteś szybki i w trakcie pracy napędy zdążysz przełożyć przewód zasilający z napędu do Dysku to jesteś szybszy jak SSD

PC na podzespołach AMD.Laptop leciwy bo z XP na Intelu.Drugi nowszy AMD A8

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz pomyśl jak odbiorą to inni !! i Vice Versa

Opublikowano

Ale jazda.To nie jest BIOS Tylko UEFI (nowy typ biosu).Radzę poczytać na temat UEFI zanim co kolwiek zrobimy.Dysk Twardy PC nusi być podpięty pod złącze SATA i pod przewód zasilania z Zasilasza.To samo tyczy się napedu czy to CD-ROM czy DVI czy temu podobnych.Jak to sobie wyobrażasz to instalowanie.Wtrakcie instalacji systemu zostają rozpakowane pliki instalacyjne systemu na Twardy Dysk.Jak jesteś szybki i w trakcie pracy napędy zdążysz przełożyć przewód zasilający z napędu do Dysku to jesteś szybszy jak SSD

Ogarniam już :P Piszę z nowego komputera :)

Dysk mam podpinany z zewnątrz. górny panel :P

Można zamknąć.

1385681103-U843596.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...