Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie natężenia prądu w porcie USB

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jest możliwość zwiększenia natężenia prądu w porcie USB bez dodatkowego sprzętu?

Jak tak to jak tego dokonać? Szukałem po różnych forach (elektroda etc.), ale niestety nic nie znalazłem.

PS. Natężenie potrzebuję zwiększyć z 0,5A do 2A.

Opublikowano

Przelutowanie zasilania 5V tylko albo kupno zasilacza dodatkowo 5V z hubem USB

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Lub przylutowanie do jednej wtyczki np. mini usb 2 pełnych USB. Sam posiadam taki kabel do starego dysku zewnętrznego jeszcze na ATA.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

W takim razie 1 mini na 4 zwykłe. Tylko dobierz odpowiednie grubości przewodów. (nie jest to zbyt ekonomiczne i mądre, ale jeśli wszystko dobrze zrobisz, to nic nie spalisz.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

W takim razie 1 mini na 4 zwykłe. Tylko dobierz odpowiednie grubości przewodów. (nie jest to zbyt ekonomiczne i mądre, ale jeśli wszystko dobrze zrobisz, to nic nie spalisz.

niestety nie mam tyle wtyczek usb...

@up. tableta próbuję naładować przez usb, ale nie reaguje, a ładowarka gdzieś spie*doliła.

chyba sobie odpuszczę. ;/

Opublikowano

Są jeszcze programy na komputer typu USB force charger, które działają nie jako komputer, lecz ładowarka, ale nie sprawdzałem tego, bo mi zgubił się kabel do USB.

Do tego na andku chyba od wersji 4.0 jest w ustawieniach podobna opcja do wyboru.

436951440626370320491.png

Opublikowano

każde usb jest z zasilaniem więc program to zwykła głupota

@2up żaden tablet nie ładuje się prądem 2 A !! zwykłe usb wystarcza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Moj ma czulosc od 0.4A (ladowanie) ale ladowarka 2A stockowa byla korzystam z innej, 3.5A 5.8V zamiast 5V 2A i prawie 2x sszybciej sie lauje... bateria 8.8a

Mozna natezenie zwiekszyc gorzej z napieciem z tego co wiem to bylo kilka plyt z regulacja napiecia gdzie korzystalo z linii 12v...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...