Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kierunek liceum, a może technikum?

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Jak pewnie wielu z was wie, i jeszcze więcej osób nie wie - odkąd skończyłem praktycznie 7-8 lat interesuje się programowaniem. Na razie jestem I gimnazjalistą, ale wiecie, chcę poznać wasze odczucia, etc. Tak, aby przypuśćmy nie przykładać większej wagi do danego przedmiotu.

Zamierzam iść do liceum albo technikum informatycznego. Jeżeli liceum, to jaki kierunek? Mat-Inf? Mat-Inf-Fiz? Powiem, że żaden z owych przedmiotów nie sprawia mi kłopotu, etc.

Jeżeli liceum - co po liceum? Jakieś studia czy coś?

Pozdrówki :D

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

debila z nas robisz ?
do 3 gimnazjum 100 razy zmienisz zdanie , miałem iść na informatykę potem biologię a wylądowałem na mechatroniku .

Liceum i informatyka = śmiech na sali , jak można nauczyć się czegoś jak się ma 2 h informatyki tygodniowo .
Dobre technikum , jak masz daleko to internat potem studia .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Technikum to strata roku, a co po nim będziesz miał zamiar robić?

Najlepiej to zrobić kurs spawacza i wyjechać za granicę xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Technikum to strata czasu, wybierz Liceum, nauczysz się tyle samo, a zaoszczędzisz rok. Technik to gunwo, a później studia ;) Mam kolegę z podwórka, teraz w lutym będzie miał egzamin na inżyniera informatyka (nie pamiętam jego dokładnej specjalizacji), ale już pracuje w banku NBP, bo jest dobry.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Technik informatyk to gówno chyba że zamierzasz iść dalej na programowanie.

Liceum inf. to większe gówno - dla hejterów.

Opublikowano

debila z nas robisz ?

do 3 gimnazjum 100 razy zmienisz zdanie , miałem iść na informatykę potem biologię a wylądowałem na mechatroniku .

Liceum i informatyka = śmiech na sali , jak można nauczyć się czegoś jak się ma 2 h informatyki tygodniowo .

Dobre technikum , jak masz daleko to internat potem studia .

Nie, nie robię debila. Wiesz, od praktycznie 4 lat siedzę w tym, tym się interesuje, etc. Więc nie będę bawił się w jakieś gówno, np. biologie czy mechanikę, której za grosz nie ogarniam.

---

Jak mówicie, co to podawajcie jakieś argumenty za/przeciw.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Wybieranie szkoły ze względu na lepszą/gorszą informatyke to paranoja. Albo jesteś ponad program, albo nie masz się co pchać. Większości i tak trzeba się uczyć samemu. Z tego też względu lepiej wybrać liceum, koniecznie klasa z rozszerzoną matematyką.

Papierkiem z technikum można sobie dupe podetrzeć. Po liceum (jak i nawet w trakcie) również można znaleźć pracę. Dodatkowo liceum lepiej przygotuje cię do studiów.

Potem możesz DODATKOWO iść na studia.

haha. Widzę, że ludzie wiedzą co mówią.
Opublikowano

Uwierz, że jak skończysz technikum informatyczne + studia to przyszły pracodawca będzie patrzył na Ciebie lepiej niż po liceum mat-inf + studia.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

Ale was poje bao bao

Kurwa liceum lepsze niż technikum ? Po technikum możesz mieć zawód + maturke. A po tym liceum to gunwo jest i gunwo masz

A jeszcze dołączysz do tego studia to już masz zapewnioną robote fhuj

Opublikowano

no gunwo i fhuj widać że nie skończyłeś żadnej szkoły nawet.

Wybór należy do ciebie wybieranie w wieku 15 czy tam 16 lat szkoły ponadgimnazjalnej i decydowanie o życiu w tak młodym wieku jest bardzo trudne, mało kto wie co będzie chciał tak naprawdę robić w takim liceum stwierdzi ktoś że lipa i wolałby robić co innego. Sam powinieneś się zastanowić nad tym wyborem. Jak liceum to potem wiadomo że studia, a jakie to od ciebie także zależy oraz od uczelni jakie wymagają przedmioty zdawane na maturze.

Jestem aktualnie w 3 liceum, i na maturze będę zdawał biologie i chemie na poziomie rozszerzonym, a jak się dobrze uda to Medycyna/Farmacja/Stomatologia te kierunki mnie interesują

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Uwierz, że jak skończysz technikum informatyczne + studia to przyszły pracodawca będzie patrzył na Ciebie lepiej niż po liceum mat-inf + studia.

A kogo obchodzi do jakiej szkoły średniej chodziłeś jak masz już tytuł inżyniera?

Co do tematu to liceum o wiele lepsze w Twoim przypadku. Programowania i tak najlepiej uczyć się samemu w domu. Technikum to rok w plecy. Oczywiście do liceum jak dobrze się uczysz.

Opublikowano

To może być trudne, z faktu że wszyscy chcą na informatykę i zawsze ten kierunek jest pełny przez co za 6 lat będzie w ch... informatyków, może to być twoje hobby, praca będzie bardzo trudna do znalezienia.

Opublikowano

Jak jesteś taki zdolny to idz do liceum ,napisz mature ,idź na studia :)

liceum ~ 4 lata , studia ~ 4 lata

będziesz miał w ~ 24 jak skonczysz się edukować :D

41196912334212939960.png

Opublikowano

A jeszcze dołączysz do tego studia to już masz zapewnioną robote fhuj

Widać, że nie znasz realiów.

W tym zawodzie jeżeli sam nie będziesz bardzo dużo się uczył nic nie osiągniesz. Za dużo już tego...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Dokłądnie Ja też od roku zastanawiem się nad programowaniem dawniej chciałem być Archeologiem lub CHemikiem ale nie wiem na co się zdecydować

SKoro w liceum jest profil Mat-inf to chyba jest wiecej niz 2 lekcje informatyki

Opublikowano

Wybieranie szkoły ze względu na lepszą/gorszą informatyke to paranoja. Albo jesteś ponad program, albo nie masz się co pchać. Większości i tak trzeba się uczyć samemu. Z tego też względu lepiej wybrać liceum, koniecznie klasa z rozszerzoną matematyką.

Papierkiem z technikum można sobie dupe podetrzeć. Po liceum (jak i nawet w trakcie) również można znaleźć pracę. Dodatkowo liceum lepiej przygotuje cię do studiów.

haha. Widzę, że ludzie wiedzą co mówią.

jestem w laureackim technikum które jest na podium w ogólnopolskim rankingu i liceum podciera nam dupy nie my im . Ten twój papierek do wycierania dupy w mojej szkole gwarantuje 100% szanse na pracę i po tej szkole 99% idzie na studia .

lepiej mieć zawód i nie miec roboty=technikum

i nie miec zawodu i nie mieć roboty = liceum

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Bierz się za technikum informatyczne, też się zapisałem, jestem pierwszy rok, niby dopiero kilka dni, ale naprawdę mi się podoba. Zamiast multum lekcji codziennie ścisłych typu chemia, fizyka itd. to mamy je raz w tygodniu, a zastępowane są przez przedmioty zawodowe - informatyczne, więc coś co uwielbiamy robić - większość chociaż ;3

A za rok ( II klasa technikum ) odchodzą przedmioty ścisłe typu geografia, biologia, fizyka, chemia i dochodzi bodajże jakiś mi jeden przedmiot informatyczny - zawodowy. więc naprawdę zapowiada się ciekawie :)

Opublikowano

Ci co mówią że gówniane liceum lepsze od technikum to niech się pierdolną w głowę. Wychodzisz z liceum masz tylko maturę i idziesz na studia. A jak nie to masz robote w sklepie co najwyżej na kasie lub dokładanie towaru.

Jak idziesz do technikum to masz : zawód, maturę. I robote znajdziesz :). Niewiem jak jest po informatycznym ale po budowlance co ja uczęszczam robotę nie problem znaleźć ;). Możesz po technikum też iść na studia ;).

Opublikowano

Ci co mówią że gówniane liceum lepsze od technikum to niech się pierdolną w głowę. Wychodzisz z liceum masz tylko maturę i idziesz na studia. A jak nie to masz robote w sklepie co najwyżej na kasie lub dokładanie towaru.

Jak idziesz do technikum to masz : zawód, maturę. I robote znajdziesz :). Niewiem jak jest po informatycznym ale po budowlance co ja uczęszczam robotę nie problem znaleźć ;). Możesz po technikum też iść na studia ;).

Do liceum (I innych szkół) idzie się po to, żeby się uczyć. Mądre osoby wiedzą, że po liceum trzeba iść na studia i zakuwać. Dam Ci przykład czemu liceum jest lepsze.

Ja ide do liceum, a Ty do technikum. Oboje idziemy na ten sam kierunek. Ja pójdę szybciej i będę miał tytuł inżyniera rok wcześniej od Ciebie. I mnie przyjmą do pracy, do której oboje chcieliśmy iść, a potem może już nie być miejsc. A jak pójdziesz do niej szybciej z tytułem technika to i tak Cię wywalą, żeby przyjąć inżyniera/magistra.

Opublikowano

Jesteś dopiero w pierwszej gimnazjum, masz jakieś 3 lata na ostateczną decyzję. W trzeciej klasie będziecie dyskutować 'gdzie iść dalej' na lekcjach wdż, lub wychowawczych, albo możesz również wykonywać różne testy, odpowiadając na pytania, a skrypt oceni, jaki kierunek byłby dla Ciebie najlepszy.

http://www.kariera.pl/psychotesty/pokaz/id/1/

Jeśli Twoim hobby jest programowanie, to dąż do tego celu, bo jak chcesz wybrać pracę z rozsądku np. na budowie - ciężka, żmudna i monotonna praca - to lepiej rób to, co sprawia Ci przyjemność.

#Na informatyce nie tylko uczą programowania, ale też lekcje zarządzania serwerami, sieci komputerowe i inne takie, więc liceum o profilu mat.inf. -> studia informatyczne, potem masz pewny zawód, i niezłą kasę, no bo teraz w każdej średniej firmie zatrudniana jest oddzielna firma do zarządzania całą infrastrukturą komputerów, czyli np. wybierasz sprzęt jaki kupić do tej firmy, potem odpowiednie oprogramowanie, jak wdrożysz np. pakiet office, to uczysz pracowników, jak mają się z nimi obchodzić, ew. jak coś się zepsuje np. spali ram, albo coś nie będzie działać, to dzwonią jest taki, i taki problem, Ty przyjeżdżasz i im to naprawiasz, całkiem fajny zawód ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...