Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 i IP

Nemeroth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. To może zacznę od początku. Mamy w technikum takiego kolege, którego hobby to gra w metina. Dodam, że z każdym miał na pieńku i nikt go nie lubił .

Postanowiliśmy się na nim zemścić i na informatyce włamaliśmy się na jego pocztę email i zmieniliśmy hasła do metina i emaila.

Jego konto poszło za jakieś 300zł na allegro (mimo, że więcej było warte ;p), ale on się o tym przypadkiem dowiedział i nas oskarża.

Była już nawet policja w sql. Mam takie pytanie czy w metinie można sprawdzić kto z jakiego ip się logował i czy mogę mieć przez to jakieś problemy? Słyszałem, że to się gdzieś zapisuje i

niemiecka administracja musi pokazać policji takie logi. ale nie wiem czy to bajka czy prawda. Trochę się boję, bo eq nie ma, a kasa juz wydana xD

Z góry dzięki.

64324979382736676445.jpg

Opublikowano

na konta logowaliście sie na informatyce wiec kazdy ma tam dostęp :P co innego jakbys sie logowal z prywatnego komputera to wtedy cos mogliby zdziałac

tak metin2 ma logi i moze sprawdzic kto kiedy i z jakeigo ip sie logowal na dane konto

wlam na konto do metina to najmniejszy problem mozecie miec przejebane za wlam na poczte email

Kuboxowy nie dojdą logowali się z "publicznego" komputera do ktorego ma dostep kazdy uczen

tak samo jakbys zrobił wlam przez kafejke internetowa ^^

Opublikowano

Oczywiście, że policja do was dojdzie. Chyba, że logowaliście się tylko w szkole. Tzn. jeśli któryś z was choć raz zalogował się na konto lub maila w domu, już może spodziewać się wizyty.

A co do logowania w szkole, mogą dojść do tego, z którego komputera były dokonywane takie operacje, a nauczyciel może pamiętać kto tam siedzi. A to, że to ktoś z waszej klasy także będzie wiadome, ponieważ będą mieli dostęp do godziny, w której nastąpiło zalogowanie.

Osobiście, życzę abyście ponieśli konsekwencje takiego zachowania. Okradziony kolega zapewne jeszcze dobrze na tym wyjdzie.

Opublikowano

Witam. To może zacznę od początku. Mamy w technikum takiego kolege, którego hobby to gra w metina. Dodam, że z każdym miał na pieńku i nikt go nie lubił .

Postanowiliśmy się na nim zemścić i na informatyce włamaliśmy się na jego pocztę email i zmieniliśmy hasła do metina i emaila.

Jego konto poszło za jakieś 300zł na allegro (mimo, że więcej było warte ;p), ale on się o tym przypadkiem dowiedział i nas oskarża.

Była już nawet policja w sql. Mam takie pytanie czy w metinie można sprawdzić kto z jakiego ip się logował i czy mogę mieć przez to jakieś problemy? Słyszałem, że to się gdzieś zapisuje i

niemiecka administracja musi pokazać policji takie logi. ale nie wiem czy to bajka czy prawda. Trochę się boję, bo eq nie ma, a kasa juz wydana xD

Z góry dzięki.

Typowe hamstwo zycze Ci jak najwiekszej kary , mpforum moze to udostepnic Policji ;)
Opublikowano

Kradzież danych dostępowych do konta już jest w pewnym stopniu przestępstwem + przywłaszczenie sobie czyichś rzeczy - nieważne czy to wirtualne, ważne że kosztuje..

Mówiąc prościej - macie przerąbane, jeżeli uda im się ustalić, że to WY włamaliście się na jego konto.

Za takie coś możecie zapłacić niezła grzywną, a co gorsza iść do więzienia.

Chamsko postąpiliście jak mówi kolega wyżej.

Opublikowano

Nie rozumiem tego:

nikt go nie lubił . Postanowiliśmy się na nim zemścić.

a za co zemścić? ...

@Topic

Życzę wam aby doszli do tego co zrobiliście i (nie) pozdrawiam :)

Opublikowano

No to dobra dzięki za info. PS. Fajni jesteście, że oceniacie od razu wszystko mimo, że nie wiecie wielu faktów ;p ale mniejsza z tym. To nie był mój pomysł, a w końcu sporo w tym uczestniczyło xD Ja właściwie prawie nic nie zrobiłem i chodziło mi TYLKO O TO CZY MOŻNA SPRAWDZIĆ KTO LOGOWAŁ SIĘ Z JAKIEGO IP W METINIE.

64324979382736676445.jpg

Opublikowano

No to dobra dzięki za info. PS. Fajni jesteście, że oceniacie od razu wszystko mimo, że nie wiecie wielu faktów ;p ale mniejsza z tym. To nie był mój pomysł, a w końcu sporo w tym uczestniczyło xD Ja właściwie prawie nic nie zrobiłem.

@Frugo9999 nie strasz, nie strasz ziomek :) po za tym baaardzo dużo wniosłeś do tematu, brakowało mi takiej opini ;] ...

Można zamknąć.

Dzięki, mnie tak kumpel okradł i dostał 1000zl grzwynej ;) Nieawidze takich ludzi są hamscy ...
Opublikowano

W d... mam to gdzieś. Temat był inny i miał na celu uzyskanie odpowiedzi na pytanie, a nie twojej niepotrzebnej opini. Także proszę nie nabijaj postów, a wypłacz się gdzieś indziej.

Przeczytaj jeszcze raz. Chodziło mi o to CZY ADMINISTRACJA MA MOŻLIWOŚĆ SPRAWDZENIA IP TEGO KTO LOGUJE SIĘ NA KONTO.

Ma 100% dostep kolego i ponoesiecie konsekfencje predzej czy pozniej ;)
Opublikowano

spłoń kur** spłoń, tak skomentuje zachowanie "kolegów" po 1 dla tego ziomka metin pewnie to bylo bardzo duzo,z racji ze jak pisales nikt za bardzo go nie lubi nie ma kolegów wiec napierdala w metina, dorobil sie czegos w tym[psiales ze konto za 300zl a warte bylo wiecej] wiec cos ziomek nagrał, powinniscie dostac kure** grzywny do tego porządny wpierdol.

a tak ps, pewnie siedzisz w domu na swoim IP, wiec adminie mpc, zapodaj kolegi IP zobacz z kad jest i daj na to policje[tym z ich okolicy], beda mieli ułatwiona sprawę.

Opublikowano

spłoń kur** spłoń, tak skomentuje zachowanie "kolegów" po 1 dla tego ziomka metin pewnie to bylo bardzo duzo,z racji ze jak pisales nikt za bardzo go nie lubi nie ma kolegów wiec napierdala w metina, dorobil sie czegos w tym[psiales ze konto za 300zl a warte bylo wiecej] wiec cos ziomek nagrał, powinniscie dostac kure** grzywny do tego porządny wpierdol.

a tak ps, pewnie siedzisz w domu na swoim IP, wiec adminie mpc, zapodaj kolegi IP zobacz z kad jest i daj na to policje[tym z ich okolicy], beda mieli ułatwiona sprawę.

Jestem za , admini mpc musicie tak zrobic...
Opublikowano

Na początku powiem, że zachowaliście się bardzo źle..

Administracja metina ma listę IP które się logowało na konto, jednak czy wydadzą od tak prywatne dane (tak, chodzi o IP) to nie wiem. Jeśli chodzi o włam na maila to od razu Was dojadą, myślisz, że nauczyciele nie wiedzą jaki uczeń o której godzinie jest na danym komputerze? :P

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Dojda macie przechlapane. Nie rozumiem jak mozna byc takim zawistnym? Zycze wam wiezienia i grzywny . Administracja mpc niech to najlepiej zglosi gdzie trzeba ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o karalność, po pierwsze odpowiecie za kradzież konta, po drugie za włamanie na maila. Zapewne kolegów masz takich, że wsypią się wszyscy nawzajem, więc powodzenia :)

Oddajcie mu póki możecie tyle pieniędzy, na ile wyceni konto. Postarajcie się załatwić to polubownie, bo odszkodowanie może być większe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...