Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format(pytania i blue screen)

avmode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem od paru dni mam problem z blue screenem :<

Co jakiś czas go mam (tam pisze 0x0000003B), chce zrobić format(reinstalacje windowsa 7) i mam pytanie:

-Czy jak będę reinstalował windowsa to karta graficzna(Radeon HF7770) zostanie ustawiona jako domyślna, czy będę musiał pierdolić się w biosie??

-Widziałem że mam na komputerze taki program: Dual-Core optimalizer(jakoś tak) co on mi daje?? i czy jak zrobie format to będę go musiał na nowo zainstalować czy nie??

Mój Sprzęt:

Procesor: AMD Athlon II X2 250 Procesor 3.00 GHz

Ram: 4GB DDR3

Karta graficzna: Radeon HD7770 1GB DDR5

Nie wiem jaki zasilacz i płyta :<

Opublikowano

Coś nie tak z kartą graficzną. Przeinstaluj sterowniki.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

"nie wiem jaki zasilacz"

Rozkręć obudowe i powiedz jaki, wcześniej też miałem bluescreeny na 7, bo miałem MC620W ;_;

graphic.png

Opublikowano

Ten Problem występuje z powodu błędu w sterownikach Microsoft IEEE 1394.Sterownik który jest przydzielony do stosu sterowników Microsoft nie został poprawnie zainicjowany.tak jak padła tu odpowiedź możesz mieć stary sterownik bądź jest on uszkodzony.Ściągnij sobie Catalyst ze strony producenta i zainstaluj.

Po reinstalacji bądź nowej instalacji systemu Karta będzie ustawiona jako domyślna bo instalacja czy przeinstalowanie systemu nie ma wpływu na BIOS.Jeśli przeinstalujesz system to znikną aktualizacje systemu.Przywrócone zostaną biblioteki z Płyty instalacyjnej.Inne wyjście to skorzystanie z punktu przywracania ale nie zawsze to zadziała prawidłowo.Po nowej instalacji masz goły system bez aplikacji i aktualizacji.Czyli na nowo.....Zainstaluj najpierw nowsze sterowniki.Zanim jednak to zrobisz odinstaluj najpierw stare z poziomu kreatora instalacji CATALYST.Zrestartuj PC i potem zainstaluj nowe.

PC na podzespołach AMD.Laptop leciwy bo z XP na Intelu.Drugi nowszy AMD A8

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz pomyśl jak odbiorą to inni !! i Vice Versa

Opublikowano

Na płycie był taki program, że mogłem zobaczyć czy wszystkie sterowniki do karty są aktualne, okazało się że jeden był nieaktualny :dd nwm. może to coś pomoże :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...