Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko 4 monitory *.*

barabaszek5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam pytanie, mianowicie chodzi o to, czy da radę podłączyć 4 monitory LG IPS224 tak poprostu pod kompa czy muszę dokupować jakieś programy, żeby to działało??

Mój komputer:
CPU Intel i5 3570k 3.4 Ghz (Turbo 3.8 Ghz)
GPU Sapphire Radeon HD 7950 OC
Płyta główna Asus P8Z77-V LX2
Ram 8 GB Crucial Ballistix
Zasilacz OCZ 600W
Obudowa SilentiumPC Brutus 410 (BT-410) Pure Black
Monitor 21.5 LG IPS224

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Na co Ci aż 4 monitory? o.O Jak ktoś ma więcej niż 1 monitor to zawsze 3 się podłącza

Pewnie i się da, ale za mało wejść jest w karcie graficznej. Gdyby to było SLi to wtedy podłączasz 2x wejście cyfrowe i 2x te drugie i pewnie by śmigało.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jak mam ci coś doradzić to tylko 3 podłącz, da to fajną konfiguracje do gier. 3 podłącz do DVl a 4 do Display port'u. Tylko nie wiem czy twój monitor ma wyjście Display port.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ten monitor to słaby wybór bo ma dość grubą ramkę oraz jest pod kątem i posiada dość małą regulację nachylenia, ale ogólnie da się tak zrobić, wspomniał o tym Misiek

Opublikowano

Do 800zł ponoć IPS nie ma co kupować, bo jak to określił mój znajomy do 2,5k są same wypalarki do oczu :D

Jak dla mnie, to proponowałbym Ci przejść się gdzieś i sprawdzenie na własne oczy tanich IPSów, a jak nie, to zwyczajny tft za 500zł od np Samsunga.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No właśnie chodzi o to, że ja mam jednego tego IPS 224 i jest on naprawde zajebisty :) jestem z niego bardzo zadowolony, oczy nie bolą ani nic, tak tylko pytam czy proponujecie jakieś inne ;o

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@Surasmen

sam jestes wypalarka do oczu, 1 monitor za 2,5k zl? W tej cenie jest tv 46'' ips ...

@Topic
ips224 w swojej cenie b. dobre, ale do multi monitorow - jak juz do 2 bo ramki maja i regulacja nachylenia..

Polecam:

http://www.morele.net/monitor-led-nec-accusync-as241w-60003295-460354/

Tylko lepsze gry i hd7950 na 3 monitorach... no ultra max rozdzielczosc niezbyt bedzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...