Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak "zająć" nauczyciela.

binguj_1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Pewnie wiele razy spotkaliście się z sytuacją, że wasz kolega/koleżanka odpowiadał przy tablicy i nie wiedział pewnej rzeczy i chętnie pomoglibyście mu ale problem stanowił nauczyciel, który nie odstępował go na krok.

Czy waszym zdaniem odwrócenie uwagi nauczyciela mówiąc, że ma się zawroty głowy, naciąga na wymioty czy też czujesz jakbyś miał zaraz zemdleć to jest dobry sposób? Pewnie każdy nauczyciel podejdzie w takiej sytuacji do tego ucznia dzięki temu inna osoba będzie mogła pomóc komuś przy tablicy. Jakoś podpowiedzieć czy coś.

Jakie też są wasze sposoby?

@Edit: Nie mogę pisać postów, więc edytuję. Nie chodzi o mnie ale zdarza się przecież, że ktoś się nie nauczył albo coś bo no nie wiem różne są przypadki. Chcę się dowiedzieć jakie są wasze sposoby, czy też jak zając nauczyciela a nie, że lepiej wybrać inny przedmiot.

Opublikowano

Jeśli to nie jest zryty przedmiot techniczny, na który kolega poszedł z przypadku, to najlepiej się nauczyć, bo trzeba być kretynem, żeby nie dostać chociaż dwójki z jakiegokolwiek ogl.

Opublikowano

A może wystarczy się nauczyć? Wtedy nikt nie będzie musiał podpowiadać. Zaraz pewnie ktoś to zgłosi, ale serio, udawanie choroby żeby ktoś ukrył swoją niewiedzę to przegięcie.

Opublikowano

Ja nigdy nie używam takich sposobów tylko próbuję sobie coś przypomnieć, co nie zawsze się udaje xD

Jak by tak pomyśleć to udawanie, że Ci coś jest albo zachowywanie się jak idiota, co czasami też niesie ze sobą konsekwencje ;d

LVPiwog.png

Sygnaturka by ja xD

Metin2 - 4 lata gry Minecraft - 2 lata gry CS 1.6 - 2 lata gry SA:MP - 2 lata gry

Opublikowano

Myślę, że dobrym sposobem było by udać, że zaraz będziesz rzygać a jeszcze lepiej jak nauczyciel nie pozwala wychodzi na wc, taki nauczyciel zaraz by odwrócił uwagę od osoby która stoi przy tablicy i wtedy jest czas na pomoc :)

; *

Opublikowano

Ja miałem w gimbie takiego nauczyciela od takich technicznych przedmiotów, co wystarczyło mu podsunąć temat i z kanapek (żywienie) przechodziliśmy na marichuanę, jad kiełbasiany i Koreę na dwóch lekcjach (2h w jeden dzień). Nie każdego zagadasz, ale możesz odwrócić uwagę, np. przypierdolić koledze żeby się wydarł czy coś takiego.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Na każdego nauczyciela jest sposób, w końcu to też człowiek. Np. mojego gościa od matmy ktoś powie coś o rybach i całą lekcę mógł przegadać o wędkowaniu :D

Opublikowano

U nas jest baba co kupuje ciuchy w lumpie i często chodzi w tych samych to se jaja z niej robimy. Krzyknij do niej "Eee! Ładne ma pani ubrania. Słyszałem ostatnio w wiadomościach, że kilo drastycznie tanieje." Dostaniesz uwagę i zaprowadzi Cię do dyrektorki, ale za to kumpel będzie miał trochę czasu na powtórzenie i będzie beka na całą szkołę.

Opublikowano

To wszystko zależy od nauczyciela.

Większość nauczycieli raczej nie nabierze się na udawanie choroby.

Łatwiej jest coś zagadać podczas lekcji, żeby troche czasu przepadło, ale przy odpowiedzi jest troche trudniej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To wszystko zależy od nauczyciela.

Większość nauczycieli raczej nie nabierze się na udawanie choroby.

Łatwiej jest coś zagadać podczas lekcji, żeby troche czasu przepadło, ale przy odpowiedzi jest troche trudniej.

Nawet jak się nie nabierze musi zareagować, a przynajmniej powinien, bo udaje czy nie - mógłby nie udawać i jak nauczyciel oleje to potem może mieć baaaardzo duże nieprzyjemności...

Opublikowano

Ja zawsze odwracam uwagę w najprostszy sposób: rozwiązuje to zadanie co na tablicy w zeszycie i wołam nauczyciela, żeby sprawdził czy dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...