Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Closed Beta-testy][RPG]Metro 2033 by Kaer & Company

wujekstaszek123

Różne i dziwne.  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wolicie Towny czy Factions ?

• Towny
      45
    • Factions
      20
    • Whatever
      18
  2. 2. Wojny, wolicie chaotyczne ataki, czy raczej na zasadzie umawiania si? na bitw? o dan? stacj? ?

• Chaotyczne Ataki !
      38
    • Umawianie si? na bitwy o stacje.
      36
    • Whatever.
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metro 2033 by Kaer & Company

Hey, witam wszystkich którzy mnie znają i kochają i tych którzy mnie nie znają i nie kochają. Po ostatnim rozczarowaniu które mnie spotkało po premierze Metro-crafta, zdecydowałem sam zrobić serwer na podstawie metro. I tak oto przed wami pierwsza zapowiedź serwer Metro 2033-2034(pod roboczą nazwą Metro By Kaer & Company.).

Rozgrywka

Rozgrywka będzie, wyglądać podobnie do większości serwerów rpg, czy nawet RP (Wbrew pozorom jest lekka różnica.).

Gracz pojawia się na jednej z stacji losowo rzucony przez los. Aby przeżyć musi wykonywać rozmaite pracę. W zależności od stacji, pracę będą różne, na niektórych po prostu pracy nie będzie. Gracz w zależności od swego wyboru, będzie mógł się piąć, po drabince albo w scenie politycznej(dowódca stacji->członek rady hanzy-> prezydent hanzy itp itd.) albo wojskowej(najemnik -> strażnik hanzy-> Żołnierz - > Członek zakonu itp itd) lub jakiejkolwiek innej.

Mapa

Proszę, tutaj pierwowzór z którego bierzemy przykład przy budowie mapy. Jest to też nasz cel końcowy.

metro2034_s2_v2.jpg

Oczywiście, będzie też powierzchnia. Może nie taka wielka jak prawdziwa moskwa, ale myślę że będzie systematycznie rozwijana.

Tunele

Tunele na chwilę obecną są ustalone tak na 500 kratek między stacjami.

Klimat

To będzie chyba najobszerniejszy wpis, bo głównie na nim się skupiłem przy dobieraniu pluginów. Zacznijmy od tego, że życie ludzkie jest cenne. Twoje życie jest cenne. Po śmierci konto jest banowane na godzinę ! Zastanawiam się też czy nie usuwać konta po śmierci.Tunele będą mroczne, a na stacjach będą lampy(Lekko zmodifikowany txt pack.). Wprowadzimy także latarkę, niestety działającą na podstawie glowstona. Cała polityka na serwerze będzie prowadzona przez graczy. To oni będą decydować czy, np. Hanza będzie miała wojnę z Czerwonymi czy Faszystami. Każda frakcja występująca w metrze będzie osobno. Osobno Konfederacja Wognu, osobno Konfederacja Arbacka. Sojuszu będą zawierane przez przywódców frakcji itp itd. Na serwerze będzie występować kilka rodzji broni, tak więc : AK-47, Ak-47 ze skróconą lufą i pistolet. Wszystkie bronie zużywają amunicję, dodatkowo amunicja ak jest walutą na serwerze. Radiacja ? Będzie ! Gazy ? Będą ! (Jak tylko znajdę na to pluginy.).

Npc na serwerze będzie miało format wieśniaków mieszkających na stacji, z którymi będzie się dało handlować. Dodatkowo wzmocnione zostaną wszystkie potwory na poziom znany z hard-a albo nawet hardcora. Mam tyle pomysł, że naraz nie potrafię nawet wymienić ich wszystkich. Dodatkowo prosiłbym pallucha o zajęcie zaszczytnego miejsca kontrolera klimatu. Wiem że on się zna na tym, a ja mogę być lekko objektywny.

Pomocy !

Pracy jest tyle, że sam z kumplami skończymy za 3-4 miesiące minimum. Szczególnie, że aktualnie trwa rok szkolny, więc te 2-3h dziennie to max ile mogę poświęcić na minecrafta.

Poszukujemy:

Budowniczych \\ Zapisy na listę rezerwową. Aktualnie mamy pełny skład.

Rzeczy Zrobione:

- Początki metra

- Pluginy na bronie,latarkę,

-Początki txt-packa

Rzeczy do zrobienia:

-Dokończenie txt-packa

-Wybudowanie całego metra

-Znalezienie pluginów na: Radiację, gaz.(I inne które będę dopisywał w miarę wymyślania nowych pomysłów)

Screeny dodam potem, jak będzie co pokazywać. Serwer do budowania jest. Beta-testerów narazie nie przyjmuje. Wszelakie pomysły pisać tutaj. Dodatkowo wszyscy którzy zaangażują się w budowę dostaną albo vipa na okres czasu albo stanowisko w jakiejś instytucji.(W zależności od zasług).

Procent gotowego serwer : 10%

//obliczone na podstawie liczby stacji/na gotowe stacje.

Jakby ktoś chciał pomóc, to może rozreklamować serwer

używając sygnatury:

1378394466-U624308.jpg

CLOSED BETA-TEST

Zamknięte beta testy zaczną się 20 listopada(mamy taką nadzieje). Podania można składać już teraz. Więc info w wyróżnionym poście.

Wzór podania :

Nick :

Dlaczego ja ? :

O sobie :

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tak samo bardzo zawiodlem sie na premierze metro-craft:( Mysle ze ten serwer nie bedzie zrobiony tak na "ODwal" Tylko w 100% Wykoanne wszystko przed startem

Pozdrawiam!

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Dla chętnych na budowniczych. Wysylać zgłoszenia na pw najlepiej i wpisać swój nick w mc. Dodam do wl i odeśle z powrotem adres ip.

//wszyscy chętni których przyjmę, zostaną dodani o 18 każdego dnia(co wieczór będę dodawał ludzi do wl.). Osoby zgłaszające się po 18 mają szansę na natychmiastowe przyjęcie i wpisanie na wl.

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Popieram ten projekt. Należy się coś porządnego tym graczom, którzy długo czekali na Metro a w ostatich dniach otrzymali nieciekawe gówno (jak z resztą przepowiedziałem).

Co do promieniowania polecam plugin Irradiation.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Lih napisz mi na pw swój nick

//info do budowniczych. Można wbijać na serwer.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Wujku, jeżeli nie widzę tutaj zamiaru robienia podań, to może jednak nie rób serwera 100% RP? Radzę to przemyśleć, RP nigdy nie wypaliło, ale z podań mało graczy będzie.

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Hmm, wiesz co ostry ? Spróbuje jednak zrobić to bez wl, a pod katem rpg. Może ludzie nie będą do końca odgrywać postaci, ale na avernusie też nikt nie pisze "Kaer podszedł do stolu i zamówił zupkę" tylko raczej "Conan pylnij mi zupkę bo ginę". I sprawdza się to. Póki ludzię nie walą tekstu "DAwajcie Zupk3 bo g1n3" to jest okej. Panuję wtedy na serwerze fajna luźna atmosfera, w dodatku że nie mam zamiaru blokować przekleństw. Jedyne co, to ograniczenie będzie takie, że ludzie nie mogą pisać "gin pierdolona suko, kurwo jebana" bo to nie jest normalne. Za cos takiego banik 24 pójdzie myślę.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@ref

//900 Post :D mamy już tak z 1-1,5% mapy :)

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Ip, nie działało bo serwer wczoraj wieczorem wyłączyłem. Dzisiaj po powrocie ze szkoły od razu włączyłem.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Hmm, wiesz co ostry ? Spróbuje jednak zrobić to bez wl, a pod katem rpg. Może ludzie nie będą do końca odgrywać postaci, ale na avernusie też nikt nie pisze "Kaer podszedł do stolu i zamówił zupkę" tylko raczej "Conan pylnij mi zupkę bo ginę". I sprawdza się to. Póki ludzię nie walą tekstu "DAwajcie Zupk3 bo g1n3" to jest okej. Panuję wtedy na serwerze fajna luźna atmosfera, w dodatku że nie mam zamiaru blokować przekleństw. Jedyne co, to ograniczenie będzie takie, że ludzie nie mogą pisać "gin pierdolona suko, kurwo jebana" bo to nie jest normalne. Za cos takiego banik 24 pójdzie myślę.

Oto mi chodziło, trzymać klimat, bez RP - ludzie i tak by nie przestrzegali, ale jak rozwiniesz sprawe PVP? jak na serwerze humana przebiegałem w zbrojce stalkera to ludzie logali albo w 5 osób się rzucali ;f\

@EDIT//

Metro light odbywa sie chyba w 2034 nie 44 :D

ach_96055.png

Opublikowano

Hey, kończymy powoli linię czerwoną i zaczynamy okrężną.

Karabin będzie, kule ranią wszystkich kogo dosięgną. Nawet ludzi z własnej frakcji.

Pvp, będzie takie jakie będzie. Odpowiednik diamentowej zbroi, będzie prawie nie do zdobycia.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

A kto sie zajmie ozdabianiem lini Czerwonej :D (Ja) w tym czasie ggdy oni będą robić tunele i stacje pod wykończeniówkę :3

Opublikowano

Wujekstaszek dzięki ci za podjęcie się tego projektu może na reszcie powstanie porządny Polski serwer na podstawie metro 2033 chętnie bym ci pomógł jako budowniczy, lecz nie mam za dużo czasu w ciągu dnia by ci pomóc jeśli to się zmieni to od razu napisze ci na pw.

Opublikowano

Widze że wujek wziął sie do roboty.

To nawet dobrze widząc to ,,Gówno'' co zrobił Humannus to mi sie grać odechciało a ty taki wujek robi serwer.

Mam nadzieje że uda ci się zrobić to co Hummanus ''spierdolił''

Pozdrowionka od Almadrila

Brak Sygnaturki YEAH

Opublikowano

@EDit: Nie potrafię tego wytłumaczyć ;/

Wiesz czego mi brakowało na serwie humanusa? prawdziwej ekonomii, np. Kupuje w krasnej Broń ( np za 50 1 sztuka ) - idziemy do ( PRZYKŁAD ) D 6, gdzie sprzedajemy tą broń za 90.

Mianowicie wszystko opierałoby się na skrzynkach, jeżeli jest w skrzynce produkt - możesz go kupic, cos jak chest shop. Lider musi dbać o zapasy.

ach_96055.png

Opublikowano

Wydaję się że będzie lepszy od poprzednika na którym i tak się przyjemnie grało :). To co mi się podoba to ban postaci na godzine po śmierci oraz bronie. Zapowiada się fajny klimat. Zgłaszam się na beta testera :P.

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

SErwer dla budowniczych jest offnięty, z powodu reinstalacji pluginów. Dam znać w temaci jak go uruchomię.

Jakby ktoś miał jakiś fajny pomysł dotyczący serwera to dajcie znać. Serwer ruszy dzisiaj po południu, najwcześniej

. Pozdr. Staszek aka Kaer

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Zapraszam do Komentowania

@Topic U Humana było takie coś kupiłeś broń po czym szedłeś do innej stacji by ją sprzedać na sama cena 0.0

Opublikowano

Zapraszam do Komentowania

@Topic U Humana było takie coś kupiłeś broń po czym szedłeś do innej stacji by ją sprzedać na sama cena 0.0

Ale mi chodziło oto, by opierało się na takim czymś - Masz skrzynki, i jeżeli w tej skrzynce jest to co chcesz kupić to możesz, jak nie ma to nie, a jak uzupełnić? zapewnić dostawy z inne nacji, lub lider odkupi(oczywiście jest tak drozej niz od losowego typka)

ach_96055.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...