Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] System kamieni szlachetnych

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem kompletnie w temacie, bo nie miałam styczności z tym nowym systemem kamieni szlachetnych. Mógłby ktoś obeznany mi to wytłumaczyć? Czytałam na WP, ale prawdę mówiąc poza tym, że można mieć 7 carg, jest jakiś klejnot chaosu oraz, że umieszczanie kamieni może się nie powieść nie wiem nic. ;f Mam kilka pytań:

1. Jak uzyskuje się klejnot chaosu?

2. Skąd brać nowe jewele?

3. Do czego służy taka... skrzynka? Grade re-form. ;x

4. Czy mogę umieścić sobie w części ekwipunku np. nowe i stare kamienie na HP? Czyli np. 4, czy 5 kamieni z HP?

5. Czym są opcje w klejnotach chaosu np. atak/obrona fali, żaru itp.?

6. Na każdą część ekwipunku przypada jeden kamień chaosu, czyli w każdej części mogę mieć np. klejnot na absorbcję szkód w PvP, tak?

7. Każdy z kamieni ma aż 15 poziomów i do tego kolory? Jak zrobić najlepszy, czyli zółty 15 lvl?

Na razie tyle. ;f

Opublikowano

Nie jestem kompletnie w temacie, bo nie miałam styczności z tym nowym systemem kamieni szlachetnych. Mógłby ktoś obeznany mi to wytłumaczyć? Czytałam na WP, ale prawdę mówiąc poza tym, że można mieć 7 carg, jest jakiś klejnot chaosu oraz, że umieszczanie kamieni może się nie powieść nie wiem nic. ;f Mam kilka pytań:

1. Jak uzyskuje się klejnot chaosu?

2. Skąd brać nowe jewele?

3. Do czego służy taka... skrzynka? Grade re-form. ;x

4. Czy mogę umieścić sobie w części ekwipunku np. nowe i stare kamienie na HP? Czyli np. 4, czy 5 kamieni z HP?

5. Czym są opcje w klejnotach chaosu np. atak/obrona fali, żaru itp.?

7. Na każdą część ekwipunku przypada jeden kamień chaosu, czyli w każdej części mogę mieć np. klejnot na absorbcję szkód w PvP, tak?

8. Każdy z kamieni ma aż 15 poziomów i do tego kolory? Jak zrobić najlepszy, czyli zółty 15 lvl?

Na razie tyle. ;f

1. Ulepszając zwykłe jewele jest szansa że "wyleci" klejnot chaosu.

2. Łącząc zwykłe.

3. Nie istnieje nic takiego na PL.

4. Nie.

5.Nwm,sry ;c

7. Własnie tak.

Opublikowano

Jakie zwykłe kamienie łączyć? Losowo wypada lvl 1-15?

Jak np. łączysz granat i inne to może wylecieć np. koral :)

Losowo, ale np. jak ulepszasz kamienie 2lvl to może wylecieć 3lvl, albo 2 lub nawet 1.

Opublikowano

6. Na każdą część ekwipunku przypada jeden kamień chaosu, czyli w każdej części mogę mieć np. klejnot na absorbcję szkód w PvP, tak?

Na 99.9% tak.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Tak do każdego partu może włożyć kamień chaosu np. jak podałaś na absorbcję szkód w PvP . Jedno ale , nie moża włożyć kamyków typu koral i granat do tego samego partu tzn. mamy granat w spodniach to już nie wejdzie koral i na odwrót .

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...