Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skróty: dps, aggro? Lancer czy Warrior?

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co oznaczają skróty "dps" oraz "aggro"?

Na googlach nic nie pisze.

Edit

Jeszcze przy okazji - zastanawiam się nad lancerem i warriorem.

Lancer to tank, ale jest baaardzo wolny i zadaje mało obrażeń.

Warrior tankiem nie jest, ale jest baardzo szybki przez co łatwo unikać wrogów i w miarę szybko ich masakrować.

Więc co wybrać?

Opublikowano

DPS- Damage per second, czyli ilość obrażeń zadawanych w ciągu
sekundy. Pełniąc rolę DPS'a masz za zadanie zadać bronią jak największe
obrażenia w jak najkrótszym czasie.

Aggro- nie wiem jak wytłumaczyć więc krótko- im więcej aggro masz w itemach-> tym więcej aggro ma bity przez Ciebie mob/bam-> tym dłużej "siedzi" na Tobie a nie biega do innych z twojego teamu. Aggro jest potrzebne tankowi. Jak masz sporo to team spokojnie może bić stwora a Ty trzymasz go na klacie.

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. To od Ciebie zależy czym lubisz grać. Tank czy dps. Ja osobiście gram tankiem i wcale nie narzekam, tylko jak już nabijesz ten 60 lvl to często spoczywa na tanku odpowiedzialność więc musisz ogarniać dobrze lancera ;)

Opublikowano

DPS- Damage per second, czyli ilość obrażeń zadawanych w ciągu

sekundy. Pełniąc rolę DPS'a masz za zadanie zadać bronią jak największe

obrażenia w jak najkrótszym czasie.

Aggro- nie wiem jak wytłumaczyć więc krótko- im więcej aggro masz w itemach-> tym więcej aggro ma bity przez Ciebie mob/bam-> tym dłużej "siedzi" na Tobie a nie biega do innych z twojego teamu. Aggro jest potrzebne tankowi. Jak masz sporo to team spokojnie może bić stwora a Ty trzymasz go na klacie.

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. To od Ciebie zależy czym lubisz grać. Tank czy dps. Ja osobiście gram tankiem i wcale nie narzekam, tylko jak już nabijesz ten 60 lvl to często spoczywa na tanku odpowiedzialność więc musisz ogarniać dobrze lancera ;)

Mi lancer się nawet podoba bo to jedyna klasa z tarczą (nie wiem kto wpadł żeby nie zrobić klasy z mieczem i tarczą ale trudno), ale chodzi straaaaaaasznie wolno co mnie aż odrzuca.

Warrior jest fajny ale nim zaś trzeba gonić w te i z powrotem żeby cokolwiek zrobić przeciwnikowi, więc najłatwiej bije się nim większych i wolnych przeciwników.

Więc chyba wytrzymam minusy warriora i go wezmę. Slayer też mi się podoba ale jakiś geniusz nie dał mu możliwości blokowania i lekką zbroje.

Opublikowano

ref

Mam dalej dylemat z klasą. Nie wiem co wybrać. Wiec mam parę pytań:

Czy Slayer może blokować?

Czy Lancer ma jakieś umiejętności które nie ograniczają tej klasy do ciągłego dźgania wrogów?

Czy Berserker dostanie umiejętność odskakiwania/turlana się?

Opublikowano

Odpowiem Ci tylko na temat Lancera. Niestety on głównie dźga ale ma kilka ofensywnych skili które układają się w niezłe combo, jednak nie wymagaj od nich kosmicznego dmg :)

Opublikowano

Odpowiem Ci tylko na temat Lancera. Niestety on głównie dźga ale ma kilka ofensywnych skili które układają się w niezłe combo, jednak nie wymagaj od nich kosmicznego dmg :)

Czyli Lancer odpada. Slayer mi się podoba ale jak on nie będzie mógł kiedykolwiek blokować to lipa. Wiem że Warrior może blokować od chyba 12 poziomu ale jego ataki nie są tak potężne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...