Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kupił Vamane i nie potrafi zrobić builda.. :D

Papa Smurf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbierałem całe dnie na tego małego skurczybyka i co się okazało nie potrafię zrobić sensownego buildu na JOUST SOLO LANE.

Tak się składa że najbardziej podoba mi się 1vs1 lecz ciężko znaleźć dobry build dlatego proszę was o ułożenie jakiegoś sensownego na physic i magical oponentów.

Jeśli ktoś ogarnia tą postać to proszę o kilka podpowiedzi jak nią grać i jak używać ulti.

Pozdro!

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

1 daje ci speeda - łatwo dogonić uciekających przeciwników. Dodatkowo na wyższym lvlu ma pokaźny DMG, także zabicie sznurka minionów problemem nie będzie.

2 to imo najważniejszy skill do ataku, maksuje się do pierwszego. Całkiem niezły DMG, nawet na małym lvlu.

3 dobre do dobijania. Trzeba się jednak odpowiednio ustawic, zeby dysk wracając w linii prostej "przebił się" przez przeciwnika.

ulti jest teoretycznie dobre, aczkolwiek nieco ciężko jest kogoś tym dogonić. Ja używam głównie jak mam mało HP lub jak trzeba zatankować wieżę.

Build - klasyczny bruiser, najlepiej sprawdza się jako pół na pół (tank, ad). Na smitefire masz dużo fajnych buildów, w tym takze na sololane.

Moja strategia walki: wbijam się jedynką, ziomek nie wie o co chodzi, walnę dwójką, potem cisnę go z hitów (pamiętajmy, że to bruiser). Jeśli gościu zaczyna spieprzać staram się go dogonić 1 (jeśli nie cd) lub rzucam w niego taktycznie dyskiem. Nie przejmujmy się też, jeśli wbijemy pod wieżę. Wtedy używamy ulta i uciekamy. Jeśli to nie jest tank to po moim scenariuszu postać jest albo low hp, albo po prostu pada.

Świetna postać, aczkolwiek mi się dość szybko znudziła.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

1 daje ci speeda - łatwo dogonić uciekających przeciwników. Dodatkowo na wyższym lvlu ma pokaźny DMG, także zabicie sznurka minionów problemem nie będzie.

2 to imo najważniejszy skill do ataku, maksuje się do pierwszego. Całkiem niezły DMG, nawet na małym lvlu.

3 dobre do dobijania. Trzeba się jednak odpowiednio ustawic, zeby dysk wracając w linii prostej "przebił się" przez przeciwnika.

ulti jest teoretycznie dobre, aczkolwiek nieco ciężko jest kogoś tym dogonić. Ja używam głównie jak mam mało HP lub jak trzeba zatankować wieżę.

Build - klasyczny bruiser, najlepiej sprawdza się jako pół na pół (tank, ad). Na smitefire masz dużo fajnych buildów, w tym takze na sololane.

Moja strategia walki: wbijam się jedynką, ziomek nie wie o co chodzi, walnę dwójką, potem cisnę go z hitów (pamiętajmy, że to bruiser). Jeśli gościu zaczyna spieprzać staram się go dogonić 1 (jeśli nie cd) lub rzucam w niego taktycznie dyskiem. Nie przejmujmy się też, jeśli wbijemy pod wieżę. Wtedy używamy ulta i uciekamy. Jeśli to nie jest tank to po moim scenariuszu postać jest albo low hp, albo po prostu pada.

Świetna postać, aczkolwiek mi się dość szybko znudziła.

Niestety na smitefire nie znalazlem ani jednego buildu pod solo lane dlatego tutaj pytam.

Dzięki za wskazówki.

Jestem dinozaurem

Opublikowano
http://www.smitefire.com/smite/guide/vamana-stomp-em-979 jak ogarniesz ten buiild i na poczatku nabijesz sobie pare killi to bedziesz wymiatał jak skurwysyn ( nie wiem czy mozna uzywac takich slow na forum z gory przepraszam i by nikt nie dał mi strzezenia) dokładnie wyżej kolega napisał dobrze, choć ja wbijam z jungli jak gancze, uzywam dwojki, potem np taki agni chce ci uciec to dajesz jedynke i go doganiasz, potem uzywasz trójki czyli slowa i powinien paść już, widzisz ze ma mało życia a jest pod towerem a masz ponad 50% hp i ulta to wlaczasz + najlepiej uzyc sprint i szybko go nawalasz i uciekasz, powinien napewno dednąć potem zostaje ci z 10% hp i szybko wracasz do bazy
Opublikowano

Ok to teraz mi napiszcie jak pokonać takiego He Bo na solówkach co zabija miniony w sekunde + ciągle spamuje na mnie 3cim skillem...

Nie ogarniam jak pokonać tego skur$...

@edit

nie wspominając już o tym że zanim ja zabije jego miniony mam już połowe hp wtedy dziadek wali ulti i gine na miejscu..

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Właśnie hebo jest problemem z tego względu że szybko ładują mu się CD na skille, miałem 4 itemy na magica i tak mnie pocisnął jak chciał..

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Obowiązkowo musisz mieć:

- buty dla AP

- Stone of Gaia

- to takie kwadratowe na magical power ( zielono-czerwone)

- Deathbringer

- Fatalis albo Executioner

To do pokonania He Bo. Bazowe itemki, do nich możesz dokupic 2, w zależności czy he bo robi sie pod full ap czy w polowie pod tanka.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Ten malutki mnie wkurza na arenie. Jak jeszcze gra nim ogarnięta osoba która zrobi go w 4 itemkach tankowych 2 pod dmg to nie idzie dziada ubic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...