Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jack w słuchawkach.

Power is Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale ten wydawał mi się najlepszy. Mam problem z psującym się jackiem w słuchawkach. Po jakimś czasie użytkowania (2 tygodnie-miesiąc) zaczynają one się psuć, np. działa tylko jedna słuchawka, dźwięk jest zniekształcony. Aby działały normalnie muszę ruszać jackiem, do czasu aż wszystko będzie okej. Dzisiaj zamówiłem nowe słuchawki ale nie chcę żeby uległy zniszczeniu tak szybko jak wszystkie. Czy macie jakieś sugestie co zrobić aby problem nie powtarzał się? Dodam jeszcze, że używam słuchawek do laptopa w którym wejście jest po prawej strony obudowy, czy może dziać się tak przez to, że kabel przy jacku jest często zginany?

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

kupuj słuchawki markowe i nie ciąg i nie zginaj kabla

kup przejściówkę jack-jack z gniazdkiem i wpinaj się do niej 7789_0.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Może to coś z kartą dzwiękową? Masz podłączone z przodu obudowy czy z tyłu?

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Jeśli zawsze miałeś zagięty kabel przy samej wtyczce jack to prawdopodobnie same słuchawki działają a tylko we wtyczce rozłączyły się przewody. I zapewne po zmianie jacka słuchawki będą działały normalnie. A jeśli teraz kupujesz jednak nowe słuchawki to podłączaj pod komputer przez taką przedłużkę jaką pokazał RobeM.

Opublikowano

Jeśli zawsze miałeś zagięty kabel przy samej wtyczce jack to prawdopodobnie same słuchawki działają a tylko we wtyczce rozłączyły się przewody. I zapewne po zmianie jacka słuchawki będą działały normalnie. A jeśli teraz kupujesz jednak nowe słuchawki to podłączaj pod komputer przez taką przedłużkę jaką pokazał RobeM.

A ile może kosztować wymiana jacka/przejściówka?

I co zrobić żeby nie zginać kabla?

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Może w jakimś serwisie ci przelatują wtyczkę. Ale najlepiej by było uciąć kawałek kabla za wtyczką i w innych sprawnych słuchawkach zrobić to samo a potem prze lutować do swoich słuchawek. Koszt wtyczki z kablem z jakiś słuchawek to może kilka zł. Bo można kupić jakieś najtańsze słuchawki a potem prze lutować z nich tą wtyczkę.

A żeby nie robiło się tak więcej, to najlepiej sprawne słuchawki podłączać przez jakąś przedłużkę ale tak by nic się nie zaginało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...