Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Vi pod ad/as/crity

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I na chuj? Pod ad/as/kryty robi się ad carry, ponieważ on jest zasięgowy. Taka Vi znika podczas teamfightów. Sądzę, że to strasznie głupi pomysł.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ryali / Mallet i taka vi jest bezużyteczna... tak właściwie to obecnie nie pasuje do mety, ze względu na chujowego dasha. Bez slow'a z reda albo itemu nie nadaje się do roamingu. Na topie fb tylko wtedy gdy enemy zablokuje się w minionach. Łatwo jej uciec. Wystarczy postać z wysokim ms, nie potrzeba żadnego escape mechanizmu... tylko ms. Nie lubię nią grać, z tego względu, że wszystko spierdala, a ja mam po 4-5 pozostałego cd na q. Ult 1 vs 1 powinien służyć do wykańczania... ale tak nie jest. Jak dobrze pójdzie i enemy ma mózg, to taka irelia wypierdoli combo + aa i mamy poniżej 30% hp, a ona 70%. Jakbyśmy użyli ulta na start, to prawdopodobnie hp byłoby wyrównane i irelia uciekłaby na 300 hp. Powinna dostać reworka na dash, bo w late przez niego jest bezużyteczna... no może ult to nadrabia ( pr0100 w carry ). Vi budowana pod ad / as / crit nie jest dobra. Jeżeli w buildzie jest crit 40%+ build musi zawierać ostrze nieskończoności i pd. Czyli nasza vi jest papierowata. Lepiej ją budować pod as / tank. Build:

buty 3 / merce - mallet / trinity - te coś dające 40% as i mr z pasywką - ten item dający as, ad, ms - omen / oblicze ducha - ga / plemienna.

Sorry za nazwy, ale dawno nie grałem.

graphic.png

Opublikowano

Fajnie się kosi bo DMG kosmiczny, ale to jest tank, na normalu 1 CC i padasz jak szmata.

To nie jest ADC które z daleka zabije, trzeba podejść ;>

Ale na boty, 1v1 czemu nie ? ;x

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

@2x up

czyli twierdzisz ze ad/as/crity tylko zasięgowe ? Mów mi więcej o tym jak budujesz trynde czy mastera

xDDD

Nikt nie gra tryndą czy masterem, właśnie z tego powodu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

xDDD

Nikt nie gra tryndą czy masterem, właśnie z tego powodu.

Chyba w brązie -.- Trynda/master jest częstym pickiem w platynie

Opublikowano

Ryali / Mallet i taka vi jest bezużyteczna... tak właściwie to obecnie nie pasuje do mety, ze względu na chujowego dasha. Bez slow'a z reda albo itemu nie nadaje się do roamingu. Na topie fb tylko wtedy gdy enemy zablokuje się w minionach. Łatwo jej uciec. Wystarczy postać z wysokim ms, nie potrzeba żadnego escape mechanizmu... tylko ms. Nie lubię nią grać, z tego względu, że wszystko spierdala, a ja mam po 4-5 pozostałego cd na q. Ult 1 vs 1 powinien służyć do wykańczania... ale tak nie jest. Jak dobrze pójdzie i enemy ma mózg, to taka irelia wypierdoli combo + aa i mamy poniżej 30% hp, a ona 70%. Jakbyśmy użyli ulta na start, to prawdopodobnie hp byłoby wyrównane i irelia uciekłaby na 300 hp. Powinna dostać reworka na dash, bo w late przez niego jest bezużyteczna... no może ult to nadrabia ( pr0100 w carry ). Vi budowana pod ad / as / crit nie jest dobra. Jeżeli w buildzie jest crit 40%+ build musi zawierać ostrze nieskończoności i pd. Czyli nasza vi jest papierowata. Lepiej ją budować pod as / tank. Build:

buty 3 / merce - mallet / trinity - te coś dające 40% as i mr z pasywką - ten item dający as, ad, ms - omen / oblicze ducha - ga / plemienna.

Sorry za nazwy, ale dawno nie grałem.

Wcale nie, wystarczy robić ją pod tanka z jakimś jednym DMG itemem i samym ultem którym wyłącza enemy ADC z całego tfu to jest insta win.

Opublikowano

Chyba w brązie -.- Trynda/master jest częstym pickiem w platynie

No może w platynie.W diamencie trynda jest rzadkim pickiem o masterze nawet nie wspomnę ,bo chyba ani razu go nie widziałem.Co do tematu to sądze ,że to zły pomysł.Można zbudować na niej 1/2 itemki na dmg max. Vi robi się raczej pod tanka.

Opublikowano

Wg. mnie dużo lepsza ze standardowym buildem pod offtanka, wtedy ma i survi i trochę dmg'a, czyli wszystko to co dobra Vi potrzebuje. Natomiast taka ad/as/crity mimo, że dmg może osiągnąć większy, to jednak najczęściej nie zdąży go zadać, bo zwyczajnie nie przeżyje przy przeciętnym focusie. Zabije w 5 sekund, ale padnie w dwie.

Opublikowano

Na pewno nie AD / AS / city - najlepiej offtank lub full tank , niby kiedyś zrobiłem na jaja Jarvana AD i tak wszystkich miażdżyłem , ale jak enemy team ogarnie to nie masz życia w grze .

Opublikowano
http://www.lolking.net/guides/81095

mistrz vi XJ9 [*]

na poczatku bc botrk i spirit of the elder lizard to CORE jest w chuj mobilna zabije i ucieknie

ale pod full ad/as/crity zbedne lepiej zastapic to trinity i juz

zreszta te 3 itemy ktore wymienilem i tak robia z niej maszynke do zabijania i gra nie dotrwa do late

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Na normale można grać wszystkim,ale na rankedach nie radzę pozatym wszystko można spróbować:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...