Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to da mi stale ip ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem kiedys sam modem i niewiedzialem czy chyba niemialem ip zmiennego bo ip ciagle bylo takie same.Gdy dokupilem router to patrzalem i po jakims czasie ip mi sie zmienia.Czy jezeli zrobilem to co widac na ss to mojemu komputerowi ip sie nie bedzie zmieniac ?

Uzytkownik ShastaMan to ja a GosiaAndrzej to laptop mojego brata.

Chodzi mi o to zeby to tylko mi sie ip nie zmienialo po jakims czasie/wylaczeniu-wlaczeniu routera.

wgor.png
2x down to jak to zrobic ? Zamierzam zrobic serwer na swoim kompie a nie chce mi sie podawac co chwile nowego ip graczą ...
Mam adres zewnetrzny[publiczny].Jak ustawic w routerze zeby nie byl zmienny tylko staly ?
ie068n.jpg
Opublikowano

W tym przypadku chodzi tylko o sieć lokalną LAN. (twój screen)

Każdy kto podłączony jest do routera i wchodzi za jego pomocą na jakiś serwer czy to gra czy to zwykła strona ma takie samo IP a czy masz zmienne czy nie to sprawdź sobie.

Wpisz do google " ip " i sprawdź jakie masz, zresetuj router powtórz czynność i zobaczysz czy masz zmienne czy stałe.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

zawsze ma stałe IP routera, tylko pozostaje z adresem nie routowalnym ( za NAT )

wystarczy sobie odpowiednio ustawić router i można mieć stałe routowalne IP na nie routowalnym adresie

p.s. adresów nie ukrywaj nawet bo to ci wielkie g.. daje, zwłaszcza z adesami nie publicznymi których nigdy nie widać w internecie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...