Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[7D] jakim08

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żarty żartami, ale trzeba trzymać poziom. Proponuję jedynie zmniejszyć długość bana do 7 dni, to będzie wystarczająca nauczka tym bardziej, że sam poszkodowany nie poczuł się zbytnio urażony.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Przykro mi, ale to mój "wychowanek" i chce tutaj napisać parę słów w tej sprawie. Znam regulamin i go rozumiem, jednak cały czas nas się uczy, że trzeba go często traktować indywidualnie do sytuacji. I właśnie ta sytuacja, taka jest. Obydwoje, jakim wraz z Klausem, z tego co widzę się znają, lubią, wspólnie wygłupiają. Nie można tego wyzwiska traktować, jak coś poważnego, a tym bardziej karać według regulaminu. Nie widzę, by Klaus był tym urażony, co więcej sam wstawił prośbę jakima, dotyczącą odwołania od bana.

Proszę o przeanalizowanie tej sprawy i unbana dla mojego grafika.

@Nie spamuje, jako MGT lider mam prawo do wypowiedzi w tym temacie.

Opublikowano

Wszystko ma swoje granice. Można pożartować, ale nie róbmy z forum piaskownicy. W końcu nie będzie wiadomo czy ktoś pisze to dla żartu czy poważnie. Jest to pierwsza taka sytuacja dlatego postuluję za tym, żeby po prostu zmniejszyć karę do 7 dni i tak też będzie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Przykro mi, ale nie zamyka się tematu do odwołania.

Napisałeś Marselo piękne zdanie "nie róbmy z forum piaskownicy". Dokładnie, więc proszę się do tego dostosować.

Jest to pierwsza taka sytuacja dlatego postuluję za tym, żeby po prostu zmniejszyć karę do 7 dni i tak też będzie.

To nie jest pierwsza taka sytuacja. Gdyby tak było, nie pisałabym poprzedniego posta. Sama swego czasu na kilka takich trafiłam. Nie możemy przesadnie interpretować regulaminu w każdej sytuacji. Doskonale zdaje sobie sprawę, że jest to dość trudne do zdefiniowania, kiedy dana sytuacja jest na poważnie, czy tez dla żartu. Dlatego jako członkowie zespołu dla dobra forum musimy reagować na to automatycznie. Jednak jeżeli sprawa zostaje wyjaśniona, mamy niezbite dowody, że nie było to złamanie regulaminu, to powinniśmy oczywiście umorzyć karę. Klaus nie został urażony, co za tym idzie nie można tutaj pisać o obrazie, czyli naruszeniu zasad.

Dlatego też nadal wnoszę o unbana oraz proszę o otworzenie tematu dla jakim'a do ewentualnej wypowiedzi admina, gdyby jednak GM nie zrozumieli mojego przekazu.

@Majkel, wiem doskonale, kto wysłał raport. NIGDY nie wypowiadam się w tego typu sprawach, dopóki dokładnie nie przeanalizuje sytuacji.

@2 Miał to być żart, nie przemyślał tego i nie wiedział, że tak to się skończy. Jak już wcześniej wspominałam, były to wygłupy, które nieszczęśliwie skończyły się dla jednego z nich.

Opublikowano

Argumentujecie prośbę o ub tym, iż Klaus nie poczuł się urażony. Nie wiecie kto wysłał raport. Proszę też nie wypowiadać się za poszkodowanego.

Karę niewątpliwie Jakim musi odbyć. Nie możemy przymykać oczu na łamanie regulaminu. Również stwierdzenie, że są to tylko żarty nie powinno mieć miejsca.

Tak żartować można na gg, czy w wiadomościach prywatnych.

Regulamin niewątpliwe został złamany, trzeba ponieść odpowiedzialność za swoje zachowanie.

@Majkel, wiem doskonale, kto wysłał raport. NIGDY nie wypowiadam się w tego typu sprawach, dopóki dokładnie nie przeanalizuje sytuacji.

@Wredna, i dalej twierdzisz, że nie poczuł się urażony ?

@2.Jak każdy będzie się usprawiedliwiał, że to żart i nie wie jak to się kończy to zrobi się tu straszny syf.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Witam. Tu jakim ;) Proszę bez perma itp itd, to konto do usprawiedliwienia

Wyczuwam odwiedź "Nie" i zamknięcie tematu.. no ale też coś dopowiem:

@Wredna, i dalej twierdzisz, że nie poczuł się urażony ?

Ja tak twierdzę:

nujd7w.jpg

Tu dalsza część bo nie zmieściło się

0ti5ye.jpg

Napisałby "xDDDDDD" Jakby był urażony?

Jakby był urażony to nawet nie starał się o unbana dla mnie. Nawet nie prosiłbym o to jego by wstawił screena wcześniejszego, tym razem już założyłem konto bo nie chcę mi się na niego czekać (na KlauS'a)

1378386902-U1009815.jpg

Ok teraz dwa.

Dlaczego czarq. nie ma bana 7/14 dni?

1378387074-U1009815.jpg

Obraza członka administracji - KlauS'a (Tak samo jak ja, obraza członka administracji)

Pisaliśmy o tym z KlauS'em i pisał do kogoś tam, nie pamiętam którego GM'a i GM pisał, że za "mała obraza". Moje pytanie: Co to za różnica czy mała czy duża obraza? Obraza to obraza więc ban chyba powinien być? Prowokuje do kłótni "idioto".

Jeśli odpowiedź będzie "nie" To niech Global Moderator/Administrator napisze tylko samo "Nie" ponieważ myślę, że więcej pisać się nie opłaca ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Za przeproszeniem. " Chu* ", a " Idiota " to jest różnica. Czarq dostał % od skorpiona, a potem ode mnie słowne.

Widziałem raport na Czarka, przedyskutowałem to z kilkoma osobami po fachu, i takie coś na bana nie zasługiwało. Max na słowne lub te ew %.

Zresztą ban został zmniejszony z 14 na 7 dni, więc tutaj i tak masz szczęście.

http://www.mpcforum.pl/topic/1039885-7d-golden%E2%84%A2/

http://www.mpcforum.pl/topic/1039805-7d-locein/

Chłopaki, trochę powagi...

Nie chce absolutnie kary dla czarqa, nie po to podaje te przykłady. Jednak proszę, nie twórzcie nowej tabelki kar, posegregowanej na "stopnie obrazy".

Już się tym zająłem ;)

Czarq po wyjaśnieniach również został zbanowany.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Za przeproszeniem. " Chu* ", a " Idiota " to jest różnica. Czarq dostał % od skorpiona, a potem ode mnie słowne.

Widziałem raport na Czarka, przedyskutowałem to z kilkoma osobami po fachu, i takie coś na bana nie zasługiwało. Max na słowne lub te ew %.

Zresztą ban został zmniejszony z 14 na 7 dni, więc tutaj i tak masz szczęście.

http://www.mpcforum.pl/topic/1039885-7d-golden%E2%84%A2/

http://www.mpcforum.pl/topic/1039805-7d-locein/

Chłopaki, trochę powagi...

Nie chce absolutnie kary dla czarqa, nie po to podaje te przykłady. Jednak proszę, nie twórzcie nowej tabelki kar, posegregowanej na "stopnie obrazy".

Opublikowano

Hmm też się wtrące. Po pierwsze użytkownicy to widzą i widzą jak się teraz zachowujemy w tym temacie.

Jak widziałem kiedyś bana za obraze bo użytkownik poczuł się obrażony. To teraz gdy było na żarty i nie poczuł się obrażony to nie wiem w czym problem. Nie róbmy tego tak żeby każdy pisał sobie na żarty. Tak samo z czarqiem za mała obraza? a jeśli się poczuli obrażeni?

Nawet jeśli to pierw dać upomnienie że nawet na żarty nie można ....

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Weteran
Opublikowano

No nie mogę.
Czyli jak mój kumpel do mnie napisze "ty cipo xd" To z automatu ma bana na 14D.
Po 2
Jeśli Klaus byłby obrażony to chyba by nie wstawił tego ss.
Jeśli to było jego 1 przewinięcie w stronę administracji(wulgaryzmy) to chyba można usunąć komentarz i dać upomnienie na pw.

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...