Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zamontować ten router?

MiroAlabangi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pewien problem z podłączeniem routera... Mieszkam w domu który ma na samym końcu budynku router/livebox 2.0 ( nie ma szans na przeniesienie go) wifi siega tylko do połowy domu... Kupiłem więc drugi router i chce go zamontować na drugim końcu budynku... Chciałem zrobić to tak że jest jedna sieć i dwa źródła które wysyłają wifi... Podłączyłem więc kabel internetowy do drugiego routera ( weście Lan2 ) a drugi kabel internetowy podłączyłem do komputera przez wejśćie Lan1... W komputerze mam internet więc router zadziałał jako przekaźnik , ale co zrobić by teraz ten router wysyłaj wifi...

Jestem w tym kompletnie zielony więc prosze o jakieś logiczne wyjaśnienie ;)

Dostawca internetu: neostrada

zakupiony router: 8level next level in networking ( ten router nie ma wejścia WAN )

Opublikowano

Żeby "poszerzyć sygnał" potrzebujesz ruteru z opcją access point.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Belkin Wireless Routers (F5D Series) to jest odpowiedź na Twoje bóle a do linsys-a możesz dokupić mocniejszą antene i zobaczyć czy w ustawieniach nie jest włączony w tryb 5GHZ.Przestaw go na 2,4 i zasięg sygnału ci powinien skoczyć i to sporo.Samo wpięcie wtyczek to tylko początek zabawy trzeba sprzęt jeszcze ustawić by działał tak jak trzeba.

Opublikowano

Ja bym porostu podpiął kabel telefoniczny pod LAN i przerzucił do 2 routera.

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Opublikowano

Ja bym porostu podpiął kabel telefoniczny pod LAN i przerzucił do 2 routera.

Nie rozumiem jak chcesz to zrobić skoro kabel telefoniczny nie jest do LAN tylko do wejścia ADSL , do LAN można jedynie podłączyć kabel internetowy... Wytłumacz poprosze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...