Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer chodzi jak by miał 30 lat a ma tylko 8 ^_^

MrHornorxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Non stop zwiesza, ma nową kartę graficzną... komputer nie był męczony, tyle że było wchodzone raz na tydzień/dwa/trzy(i to na internet, nie jakieśgry pierdoły i te sprawy)..komputer jest świeżo po formacie, lecz bardzo słabo chodzi, i nie wiem co jest tego problemem... tutaj macie HW Monitor(Zepsuty, -50stopni xD)

http://imageshack.us/photo/my-images/12/eoxr.png/

Czy wiecie, co może być przyczyną?..Przecież ma tylko 8 lat! ^_^

Gdy odpaliłem jakąś grę (MINECRAFT) działała w sumie dość dobrze, bo 30fps było na najmniejszych ustawieniach, a jak na taki komputer to dość dobrze, tylko jest jeden problem... chodze po świecie 3sekundy, bez zcin nagle lag, i 3sekundy... ma taki jakby zwiechy, poprostu bardzo zcina i nie da sie spokojnie przeglądać internetu/oglądnąć filmu..

Opublikowano

hmm.. czujniki zwalone

kiedy ostatnio był generalnie sprzątany z kurzu i nowa pasta kiedy była nakładana?

po formacie czasami zaleca sie defragmentacje dysku

sterowniki do grafiki zainstalowane?

podaj zasilacz procesor i tą karte.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

zasilacz (z tylu kompa, ale zaraz rozkrece) AC 230V...

watpie zeby byl zakurzony, obijany był :)

Program CPU nie chce mi ise odpalic ale zaraz coś tam pokombinuje

60Hz-50Hz

115~

230~

Model: C-B300ATX

w srodku i z tyłu ma naklejkę, tak jak sklepowa z napisem 24210904

Jak już otworzyłem to przy okazji zpiszę kartę

GeForce4 MX440SE 64MB

wsumie nie wiem co to jest ale spisze xD Gigabyte GA-7VT880

Jak odpale CPU to podam w Edicie niżej

@EDIT (zaraz dopisze)

Jeszcze pytanko, w windowsie Vista jak znaleść defragmentację?

Opublikowano

Pokaż stan dysku z programu crystal disk info.

I zrób też na początek Defragmentacje dysku, czyszczenie ccleanerem, wyłączenie zbędnych programów z autostartu i przeskanuj też jakimś dobrym programem antywirusowym.

Opublikowano

CPU - AMD Semptor

Mainboard - Gigabite technology CO., Ltd.

Graphic - NVidia geforce4 MX 440

@UP Defragmentacje gdzie znajdę w Viscie bo sięnie orjętuję, Cleaner chyba odpada bo nie mam co czyścić, nic nie było pobierane. Zbędne programy w autostarcie? Czyli co? Bo nie czaje? Nic tu takiego nie mam, głośnik, antywirus, jakas aktualizacja a nie klikne bo bd miał "Twój komputer może być zagrożony", połaczenie lokalne.

Przeskanuje troche później,bo teraz chce coś porobić.

Opublikowano

Zawsze masz co czyścić nawet jak tylko przeglądasz internet czy w ogóle używasz jakiś programów.

Wpisz w "szukaj pliki i programy" defragmentator dysków. I kliknij na to i z defragmentuj.

Ale pokaż też screan z programu crystal disk info bo dysk może być tego przyczyną.

Opublikowano

Szczerze? Sam nwm jak odpala minikrafta, a nawet wyciska 300fps paczac w gore na mini mini bez opti, beka co? pozatym, nie wiem czy jest sens zmieniać jak zaraz nowy komp, a jak cos to win7 orginalke wgram.

Opublikowano

Win7 nie ma sensu. Dobrze by było żebyś wgrał xp'ka, odczujesz przyrost wydajności i przy okazji odświeżysz kompa ze starych plików o których może nie wiesz.

Opublikowano

Dx9.0c ? Wiekszosc gier (wszystkie chyba) sa w trybie dx11 i dx9...

A jak ty tylko sie z nami klocisz, to ciezko zebysmy ci pomogli.

Sciagnij HD Tune i sprawdz czy masz bad sectory. Jak masz to HDD Regenerator i na noc zostawiasz pc, zeby naprawialo bad sectory.

Pozniej znow skan. Jak nadal beda bad sectory to sciagnij SeaTools tez na noc zostaw, i az bedzie 0 bad sectorow.

A jak nie ma bad sectorow to trzeba szukac dalej przyczyny... np. jesli jeszcze nie defragmentowales, to zdefragmentuj dysk...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...