Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem. Pojawiająca się nowa sieć..

Arethis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od jakiegoś czasu borykam się z problemem rozłączania internetu w momencie gdy Wi-Fi wykrywa nową sieć.

Problem polega na tym, że gdy siedzę sobie na necie połączonym poprzez Wi-Fi z domowym routerem i pojawi się owa sieć to moje połączenie rozłącza automatycznie i wogóle nie działa internet.. Dopiero gdy zniknie owa sieć która się dosyć często pojawia (zwykle na 5-20 sekund), to internet zaczyna się łączyć od nowa i połączenie działa... Co zrobić?

Zaznacze, że jest to Windows 8, na drugim laptopie dzieje się tak samo, lecz gdy miałem gościa przez wakacje to na jego laptopie też się ta sieć "net24.." pojawiała, lecz nie rozłączało go z dombox..

(Moja sieć to dombox, ta która się pojawia i poprzez którą rozłącza mnie to net24...)

@Jeśli zły dział proszę o przeniesienie!

post-956171-0-29103900-1378228414.jpg

League of Legends: PayForDeath

Opublikowano

kliknij w tą sieć i odznacz łączenie automatyczne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Problem w tym, że przy tej pojawiającej się sieci nie jest zaznaczona opcja "Połącz automatycznie". Pozatym nawet gdy zaznaczam przy dombox'ie "Połącz automatycznie" to po ponownym odłączeniu nie łączy się ona automatycznie.. Nie wiem w czym tkwi problem.. Sprawdzałem wszystkie ustawienia jakie się dało, jeśli chodzi o internet z innym laptopem na którym również jest Windows 8, tyle że jemu nie rozłączało a mi niestety internet rozłącza.. Dodaje, że na swoim starszym laptopie z Windows 7 także rozłącza się net.. Próbowałem wiele rzeczy, szukałem w internecie, nic nie pomagało.. Więc postanowiłem spytać, może ktoś też miał taki problem jak ja.

Opublikowano

zmień kanał w routerze i załącz szyfrowanie wifi nawet WEP wystarczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kanał na routerze zmieniałem wielekrotnie, niestety i to nie pomogło...

Szczerze? To zielony jestem w tym temacie, więc zapytam - Szyfrowanie wifi WEP tzn hasło do domowej sieci dombox? Jest ono na hasło od samego początku..

Chodzi oto, że jest to naprawdę mega irytujące i denerwujące.. Chce się oglądnąć film, to się nie da ponieważ w pewnym momencie rozłączy i trzeba od nowa wczytywać, gram czy to w CS'a czy w WoW'a (mniejsza oto w co), ale w pewnym momencie cieszysz się grą a tu naglę lag i bęc! Po wszystkim, trzeba zacząć od nowa..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...