Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to być na "Kacu"

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz zauważyłem że tu było już chyba każdy temat więc JA mam pytanie takie do was tych "dorosłych" ofc bo tu 15 będą ściemniać jak to nie byli napici i nachlani więc jak to być na "Kacu" źle ? dobrze i co pomaga?.

Nie długo mam się stać już dorosły i chce wiedzieć na przyszłość.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

No nie jest to za fajne uczucie.

Chce się strasznie pić i pomimo iż wypijasz litrami wodę nadal cię suszy.

Jest się osłabionym i zmęczonym. Jeść też się nie chce i czasami dochodzi też uczucie mdłości. Nie rzygniesz, ale kręci w żołądku(zależy od tego co się je i pije podczas popijawy).

Nie wiem jak to u innych, ale u mnie nie ma tych "dziwnych" faz typu wyczuwanie drgania powietrza czy np. słyszenie latającej muchy u sąsiada.

Najlepiej nie pić samej wódki bez żadnych soków czy czegoś do popicia. Zjeść też nie zaszkodzi, bo tak na pusty żołądek to można paść bardzo szybko :P

58815786.jpg

Opublikowano

Na kacu bywa, że leżysz w łóżku, chcesz ale nie możesz wstać. Dyskutujesz sam ze sobą,wmawiasz sobie,że wystarczy podnieść nogę i zestawić ją na ziemię. Potem okazuje się,że Twoja głowa jest zbyt ciężka. A może to grawitacja nawaliła? Nie, coś się rusza. Jak już uda Ci się wstać, zapewne pierwsze o czym marzysz to przypadkowe wpadnięcie do najbliższego jeziorka, czujesz, że wysuszysz najbliższy teren. Herbata z cytryną? Ambrozja. Ja przeważnie siadam do kompa i staram się udawać, że żyję i czuję się dobrze, wzdychając i patrząc tęsknie w pusty kubek. O głośnej muzyce w słuchawkach zapomnij, eksplozje w głowie nie wskazane.

Zasadniczo każdy na kacu obiecuje sobie nigdy więcej nie pić i jak ma kaca to naprawdę szczerze w to wierzy. Nie myśli się wtedy o piciu, a wódka to największy wróg. Chociaż dobrze sobie walnąć kielonka, albo zimnego browarka,ale przykładowo ja nie jestem się w stanie zmusić.

Kac morderca nie zna serca. ;) Jak mija kac, nagle czujesz przyplyw nowych sił i energii. :D

Opublikowano

Myślę, że u każdego wygląda to inaczej. Mnie nigdy nie bolała głowa, tylko musiałem bardzo dużo pić. Kranówę piłem, jak się skończyło wszystko inne.

Opublikowano

Ja tam nigdy bólu głowy nie miałem, ale ponoć niektórzy mają, więc coś w tym jest :).

Od sahary w przełyku gorszy jest ciężki żołądek, nie masz ochoty niczego jeść bo czujesz się pełny. Na kaca polecam dobre śniadanie (jajka, coś ostrego i do tego sok pomarańczowy), zimną kompiel i krótki bieg, 20-30 min :)

Opublikowano

Ja tam nigdy bólu głowy nie miałem, ale ponoć niektórzy mają, więc coś w tym jest :).

Od sahary w przełyku gorszy jest ciężki żołądek, nie masz ochoty niczego jeść bo czujesz się pełny. Na kaca polecam dobre śniadanie (jajka, coś ostrego i do tego sok pomarańczowy), zimną kompiel i krótki bieg, 20-30 min :)

Dopisz do listy kwas chlebowy... osobiście nie sprawdzałem czy działa ale większość w moim mieście o tym mówi.

Opublikowano

przez tego kaca ja odstawilem alkohol

no kurwa jest tak chujowo że chujowiej być niemoże

pić się chce jak chuj

chodzisz zamroczony jakbyś siebie gazu naćpał

41196912334212939960.png

Opublikowano

Do osob ktore mysla ze to troll to w prost mowie ze to nie troll chce sie zabezpieczyc na przyszłosc.

ja mam jeszcze pytanie ile trzeba wypic piw zeby miec kaca? Pytam sie bo nichce przesadzic gdy bede pełnoletni.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Przecież każdy ma inny organizm. Nikt nie powie Ci jednoznacznie ile. Sądzę jednak, że nawet mając najsłabszą głowę, te dwa możesz na spokojnie wypić.

Opublikowano

uniwersalnie kazdy czuje sie chujowo czasem ktos wypije 3 kieliszki i ma na drugi dzien a czasem ktos chleje do zgona a na drugi dzien normalnie sie czuje roznie to bywa nie ma uniwersalnej ilosci kazdy organizm reaguje inaczej na alkohol

Opublikowano

No nie jest to za fajne uczucie.

Chce się strasznie pić i pomimo iż wypijasz litrami wodę nadal cię suszy.

Jest się osłabionym i zmęczonym. Jeść też się nie chce i czasami dochodzi też uczucie mdłości. Nie rzygniesz, ale kręci w żołądku(zależy od tego co się je i pije podczas popijawy).

Nie wiem jak to u innych, ale u mnie nie ma tych "dziwnych" faz typu wyczuwanie drgania powietrza czy np. słyszenie latającej muchy u sąsiada.

Najlepiej nie pić samej wódki bez żadnych soków czy czegoś do popicia. Zjeść też nie zaszkodzi, bo tak na pusty żołądek to można paść bardzo szybko :P

100% prawda

@top

Dodam od siebie, że ja codziennie z kuzynem [tnz. przez 3 dni] po 0,7 piliśmy na 2.

1 dzień, najebani lekko, 0 kaca

2 dzień, jeszcze z wczoraj nas trzymało to po 3 piwka i kolejne 0,7 - lekki ból głowy

3 dzień, nie wytrzeźwieliśmy i poszliśmy pić po raz kolejny parę piwek, i szlug [ja nie palę, ale miałem ochotę i spróbowałem], ogólnie pamiętaj, żebyś pomyślał przed "zerowaniem" butelki bo ja nie myślałem i 1/4 wyzerowałem. Ogólnie kac morderca, rzygałem dalej niż widziałem, kolejna rzecz zasnąłem, a gdy się obudziłem jebałem wódką jak żul.

Nie chce się jeść, mi akurat pić też się nie chciało, a przez 3 dni, gdy pomyślałem o smaku wódki, burczało mi w brzuchu.

NIE POLECAM ;d

Do osob ktore mysla ze to troll to w prost mowie ze to nie troll chce sie zabezpieczyc na przyszłosc.

ja mam jeszcze pytanie ile trzeba wypic piw zeby miec kaca? Pytam sie bo nichce przesadzic gdy bede pełnoletni.

Hmm, musisz sprawdzić, wypij se setkę i sprawdź czy jest ok, jak tak to 2x po 50 w odstępach gdzieś co 10min jeżeli jest ok, poczekaj do następnego dnia, i sam zobaczysz.

Opublikowano

Na kacu bywa, że leżysz w łóżku, chcesz ale nie możesz wstać. Dyskutujesz sam ze sobą,wmawiasz sobie,że wystarczy podnieść nogę i zestawić ją na ziemię. Potem okazuje się,że Twoja głowa jest zbyt ciężka. A może to grawitacja nawaliła? Nie, coś się rusza. Jak już uda Ci się wstać, zapewne pierwsze o czym marzysz to przypadkowe wpadnięcie do najbliższego jeziorka, czujesz, że wysuszysz najbliższy teren. Herbata z cytryną? Ambrozja. Ja przeważnie siadam do kompa i staram się udawać, że żyję i czuję się dobrze, wzdychając i patrząc tęsknie w pusty kubek. O głośnej muzyce w słuchawkach zapomnij, eksplozje w głowie nie wskazane.

Zasadniczo każdy na kacu obiecuje sobie nigdy więcej nie pić i jak ma kaca to naprawdę szczerze w to wierzy. Nie myśli się wtedy o piciu, a wódka to największy wróg. Chociaż dobrze sobie walnąć kielonka, albo zimnego browarka,ale przykładowo ja nie jestem się w stanie zmusić.

Kac morderca nie zna serca. ;) Jak mija kac, nagle czujesz przyplyw nowych sił i energii. :D

Nie przeczytałem tego, bo nie mam siły, ale muszę się z Tobą napić.

@topic. Jeżeli lubisz mieć helikopter i w łazience skończyć haftując do ubikacji, GL HF.

43443762229415131449.jpg

Opublikowano

Głowa to jest ciężka gdy się poprzedniego dnia piło alpagi :D najgorzej jest pić i później zapalić po paru buchach nagle ziemia wiruje i rzuca od boku do boku :P

''Moc Energia Amfetamina''

Opublikowano

Nie lepiej unikać kaca? Wystarczy przed pójściem spać po "libacji" wypić półtora litra wody i dobrze zjeść i na drugi dzień nie ma mowy o kacu. Sposób znany od wielu lat i na dodatek skuteczny bo nie spada cukier i człowiek się ma prawa odwodnić.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Każdy przeżywa kac na swój sposób.

Niektórzy kaca nie mają , drudzy zaś mają.

Łeb Ci pęka , czujesz się bardzo źle , nie masz na nic siły.

A niektórym np. chce tylko się pić.

Także mówie każdy przeżywa to na swój sposob.

Najlepszy i przetestowany sposób na kaca to , dzień wcześniej nie pić - ale rzadzko praktykowany.

Opublikowano

Nie lepiej unikać kaca? Wystarczy przed pójściem spać po "libacji" wypić półtora litra wody i dobrze zjeść i na drugi dzień nie ma mowy o kacu. Sposób znany od wielu lat i na dodatek skuteczny bo nie spada cukier i człowiek się ma prawa odwodnić.

Podbijam, do tego może być woda z cytryną, jeszcze bardziej pomaga.

@TOP

Każdy ma innego kaca, mnie na szczęście nigdy bania nie złapała, na drugi dzień pełny żołądek i mi się odbija, nic po za tym.

Opublikowano

Każdy przechodzi to inaczej, u mnie to różnie czasem się dużo napiję i nic a czasem tragedia.

Mi pomaga Monster/Rockstar Energy Drink

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...