Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cos dziwnego na karcie graficznej?

RevoTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na karcie graficznej znalazlem cos takiego

SZLbe.jpg

Dodam ze jak podepne monitor pod ta karte to komp sie uruchamia ale nic nie pokazuje sie na ekranie i musze podlaczyc do zintregowanej (Byl wymieniany zasilacz i plyta glowna ale to nic nie znaczy:) )

Moze to ktos ocenic ? Da sie to jakos zmyc i wgl co to kurde jest ?

Model karty: Radeon HD5450 1GB DDR3

Opublikowano

mi to wygląda na spalenizne po plamie czegoś (naprzykład wody) ale tródno wywnioskować cokolwiek po takim zdjęciu .... postaraj sie o jakieś leprze.. np wyjmij grafe połóż gdzieś w świetle i zrób zdjęcie :)

ALE Jeżeli to właśnie plama jak pisałem wcześniej to grafa do wymiany bo nie ma chyba sposobów na naprawe rzeczy elektronicznej po kontakcie z wodą (pisze chyba nie że napewno : :).....

Opublikowano

mi to wygląda na spalenizne po plamie czegoś (naprzykład wody) ale tródno wywnioskować cokolwiek po takim zdjęciu .... postaraj sie o jakieś leprze.. np wyjmij grafe połóż gdzieś w świetle i zrób zdjęcie :)

ALE Jeżeli to właśnie plama jak pisałem wcześniej to grafa do wymiany bo nie ma chyba sposobów na naprawe rzeczy elektronicznej po kontakcie z wodą (pisze chyba nie że napewno : :).....

Kuzwa musialem ja wyciagnac calkiem bo komputer po zaaktualizowaniu sterydow do zintegry nie chcial sie wlaczyc bo byl czarny ekran xD

Macie tutaj lepsza fotke :P

xCeOf.jpg

Opublikowano

Czy to przypadkiem nie jest zwykły kurz? A tak wygląda bo pewnie była spora temperatura a sama karta długo nie była czyszczona.

A jak chcesz wiedzieć czy to na pewno karta nie działa to musisz albo ją podłączyć do innego komputera albo inną kartę do twojego.

Opublikowano

Kuzwa musialem ja wyciagnac calkiem bo komputer po zaaktualizowaniu sterydow do zintegry nie chcial sie wlaczyc bo byl czarny ekran xD

Macie tutaj lepsza fotke :P

xCeOf.jpg

hyhy spalenizna chyba że moje oczy widzą to inaczej , ale też wygląda mi to z drugiej strona na jakieś coś co sie przykleiło do grafy albo kurz bo grafa całkiem nieźle optoczona w kurzu ... ale to już mniejsza szansa że to jakieś coś , jak to jest spalenizna po kontakcie z wodnistą substancją . Wymiana Grafy.... chyba że masz jeszcze jakiś zasilacz z czarnej listy to zasilacz też sobie poleci .

Opublikowano

hyhy spalenizna chyba że moje oczy widzą to inaczej , ale też wygląda mi to z drugiej strona na jakieś coś co sie przykleiło do grafy albo kurz bo grafa całkiem nieźle optoczona w kurzu ... ale to już mniejsza szansa że to jakieś coś , jak to jest spalenizna po kontakcie z wodnistą substancją . Wymiana Grafy.... chyba że masz jeszcze jakiś zasilacz z czarnej listy to zasilacz też sobie poleci .

a jakbym to przetarł spirytusem kosmetycznym i podlaczyl to jest mozliwosc ze sie cos spali ?

Opublikowano

Jeśli nie będziesz czyścił tego przy włączonym komputerze to nic nie powinno się stać. Tylko jak coś wyczyścisz to wytrzyj dokładnie żeby nic na karcie nie zostało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...