Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HD7790 - Czy reszta kompa to uciągnie ?

lizus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok.

Zamierzam Kupić w najbliższym czasie

Asus Radeon HD 7790 DirectCU II OC 1GB DDR5

http://www.agito.pl/karta-graficzna-asus-radeon-hd-7790-directcu-ii-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-831918.html?utm_content=831918&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie

i

nie wiem czy mój obecny sprzęt nadaje sie na tą grafike i czy nie trzeba by czegoś jeszcze wymienić ..

Tak więc mój sprzęt

Procesor: AMD Athlon II x4 640 3.0GHz

Ram: x1 GoodRam 4GB

Karta Graficzna: Radeon x550

(Taka bo Radeon HD 4670 sie spalił :( i to zastępcza)

Płyta główna: MSI 770 - C45

Dysk: SATA 160GB

Zasilacz: HEDY - 500 ATX P-PFC

I Teraz jeszcze czy wogóle sie opłaca kupić tą grafike bo zastanawiałem sie jeszcze nad Radeon HD 7770 lub GTX 650 Ti a jeżeli te też nie są zbyt wydajne to jakaś polecana przez was.

Opublikowano

Karta graficzna będzie dobra ale dopiero po zmianie tego zasilacza. Bez jego zmiany lepiej nie podłączać niczego nowego, gdyż to zasilacz modecom który jest na czarnej liście. A zmień go na np. corsair vs 450, fortron lub chieftec.

Opublikowano

Karta graficzna będzie dobra ale dopiero po zmianie tego zasilacza. Bez jego zmiany lepiej nie podłączać niczego nowego, gdyż to zasilacz modecom który jest na czarnej liście. A zmień go na np. corsair vs 450, fortron lub chieftec.

tak myślałem że zasilacz do wymiany :) .nawet nie wiem skąd go rodzice kupili (2 lata temu) o.O. I czy kupienie tego zasilacza tu

http://www.agito.pl/zasilacz-corsair-vs-450w-221-663107.html?utm_content=663107&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie
będzie dobrym rozwiązaniem bo musze powiedzieć że nie dysponuje zbyt wysoką ilością pieniędzy.
Opublikowano

Tak, spokojnie wystarczy nawet na ew. rozbudowę w przyszłości (zależy jeszcze, o co będziesz go rozbudowywał ^.^).

chce jeszcze wymienić dysk bo ten co tera jest jest zdecydowanie zamały(upłakane 160GB) :( taki z 500GB/1TB chyba by wystarczał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...