Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyn do czyszczenia monitora lcd

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przed chwilą zdarzył mi się pewien wypadek, mianowicie na monitor lcd eksplodował... jogurt. (proszę nie dawajcie tego na idiotyzmy, nie moja wina że jogurty eksplodują ;d ).

Wytarłem go szmatką do lcd, od przodu nic nie widać, ale pod kątem jest brudny. Czy płyn do lcd coś da?

Mam taki płyn od paru lat i nigdy go nie używałem. Czy mógł się przeterminować? Czy może on uszkodzić monitor?

Jaki polecacie płyn do lcd? Mam AG Chemia od kilku lat i boje się że przeterminowany.

Opublikowano

Witam

Przed chwilą zdarzył mi się pewien wypadek, mianowicie na monitor lcd eksplodował... jogurt. (proszę nie dawajcie tego na idiotyzmy, nie moja wina że jogurty eksplodują ;d ).

Wytarłem go szmatką do lcd, od przodu nic nie widać, ale pod kątem jest brudny. Czy płyn do lcd coś da?

Mam taki płyn od paru lat i nigdy go nie używałem. Czy mógł się przeterminować? Czy może on uszkodzić monitor?

Tak , ja takim płynem[ mam w spray] daje na szmatke i pomaga.

Opublikowano

Tak , ja takim płynem[ mam w spray] daje na szmatke i pomaga.

To dobrze, nie chce mi się wydawać na nowy monitor ;p. Ale czy mógł się przeterminować? Plama jest dość spora, w razie czego to cały monitor wypali.

Opublikowano

Najpierw wyłącz monitor dla bezpieczeństwa, a potem go wyczyść owym płynem.

To wiem, ale czy mógł się przeterminować (ten płyn)? I teraz tą szmatkę mam mokrą, czy coś się stanie jak ten jogurt całą noc zostanie?

Opublikowano

Nie wiem jak to konkretnie wygląda. Jeśli to zaschnięta plama, to raczej nic się nie stanie. Jeśli to rzadki, spływający w dół jogurt, to lepiej aby nie dostał się do wnętrza monitora.

Opublikowano

Nie wiem jak to konkretnie wygląda. Jeśli to zaschnięta plama, to raczej nic się nie stanie. Jeśli to rzadki, spływający w dół jogurt, to lepiej aby nie dostał się do wnętrza monitora.

Wydaje mi się że już zaschnął. Z pewnego kąta są widoczne plamy, ale przy czyszczeniu trochę to rozsmarowałem więc teraz jest plama.

Opublikowano

Kup małpę jakieś czystej wódki, natrzyj dobrze monitor, resztę wypij po dobrze zrobionej robocie :)

Nie jestem pewien czy to nie uszkodzi monitora. Wytrzeć chyba powinno.

Opublikowano

Co ma w nim uszkodzić, jogurt ci nie uszkodził to żaden płyn który odparuje tym bardziej. Użyj nafty albo benzyny, w ostateczności może być i denaturat, wszystko kupisz w byle sklepie z artykułami chemicznymi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co ma w nim uszkodzić, jogurt ci nie uszkodził to żaden płyn który odparuje tym bardziej. Użyj nafty albo benzyny, w ostateczności może być i denaturat, wszystko kupisz w byle sklepie z artykułami chemicznymi

Wydaje mi się że nie będzie takiej potrzeby. Dla testu wyczyściłem tym płynem najbardziej widoczne miejsce plamy i ją wyczyścił. Tzn trochę rozmazał ale nie jest widoczna, trzeba naprawdę bardzo dobrze patrzeć. Jeszcze z parę razy to umyję i będzie czysto. Mam nadzieję.

Edit

Faktycznie, schodzi. Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...