Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]factions

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz tak wgrywam factions na serwer i rangi które są w permision ex nie reagują tak jakby ich nie ma co sie dzieje ? a jak usune plugin factions to rangi wracaja prosze o szybką pomoc

Opublikowano

w essential dodaj linijke format

format: '[&a{faction_tag_pr}]{DISPLAYNAME}{MESSAGE}:'

i w configu fractions to zmieni "chatSetFormat": true,

DAWAJ TEGO ++

Opublikowano

A może spróbuj zrobić format wyświetlania rang w EssentialsChat i przed każdą rangą dodaj [FACTIONS] lub [FACTION] (gdy to pierwsze nie zadziała)

A w PEX usuń prefixy

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

W essentials spróbuj wkleić to:

'{faction_relcolor}§l{faction_roleprefix}§r{faction_relcolor}{faction_tag_pr} {DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'

ps: Oczywiście jeśli masz także wgrany plugin essentialschat, jeśli nie to napisz jaki masz plugin od chatu.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

a próbowałeś dodać w configu chatu: +f?

Czyli linijka wyglądałaby tak:

chat: '+f +p+g +dn+s: +m'

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...