Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja MC na Innym dysku

Amestries

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam któregoś pięknego dnia zastanawiałem się czy można zainstalować minecrafta na innym dysku (chodzi mi o dysk przenośny) .

Nie wiem jak to zrobić czy ktoś mi morze pomóc gdyż swój dysk na pc mam zawalony i pełny , dla tego minecraft ma mało FPS'ów a mam dysk przenośny który ma 1TB i chcę tam właśnie zainstalować całego Minecraft

Pozdrawiam :

post-690107-0-62480800-1378057839.jpg

Opublikowano

W mc 1.6.2 możesz wybrać miejsce gdzie ma zainstalować minecraft'a. Weź podłącz dysk przenośny i zainstaluj tam, powinno działać, ponieważ sam kiedyś grałem w gry z dysku przenośnego, ale nie wiem jak to jest w minecraft.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

@up Jeśli grasz dosyć długo na 1 mapie, lub masz wgrane modyfikacje to mc potrafi zajmować nawet kilka gb. Oczywiście jeszcze jest ta sprawa że im mniej masz miejsca na dysku to tym masz mniej fps'ów ;p

Więc następnym razem, zanim coś napiszesz, pomyśl.

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

@up Jeśli grasz dosyć długo na 1 mapie, lub masz wgrane modyfikacje to mc potrafi zajmować nawet kilka gb. Oczywiście jeszcze jest ta sprawa że im mniej masz miejsca na dysku to tym masz mniej fps'ów ;p

Więc następnym razem, zanim coś napiszesz, pomyśl.

Dokładnie . Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Na stronie minecraft'a po aktywowaniu konta gift codem będziesz mógł wpisać swój nick, o ile dobrze pamiętam, tak teraz jest. Niestety nie jestem w 100% pewien, ponieważ mc kupiłem jeszcze jak konto zakładało się od razu z nickiem i dopiero wtedy aktywowało gift codem.

Opublikowano

@up
Z tego co wiem trzeba już robić konto na Mojang.com, i tam aktywować gift code, na minecraft.net już się nie aktywuje c:
(Ew. jeszcze się da na mc.net)

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...