Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strajk uczniów?

Strajk uczniów  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy to dobry pomys??

• Tak
      27
    • Nie
      3
    • Zbyt pó?no na takie co?
      14
    • Bez sensu
      12
    • Ukara? ka?dego kto poprze strajk
      4
  2. 2. Czy by?e? 2 czerwca 2008 w szkole?

• Tak
      17
    • Nie, popar?em strajk
      6
    • Nie, by?em chory
      1
    • Nie, poszed?em na wagary
      5
    • Nie wiedzia?em o akcji
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczniowie planują strajk. Nie pójdą do szkół 2 czerwca?

Po wtorkowym strajku nauczycieli, uczniowie planują własny protest. „Robimy strajk uczniów, nie idziemy do szkoły 1 dzień, jak nauczycielom wolno to nam też! 02.06.2008 r. mamy wolne” – takie wiadomości rozsyłają sobie na Gadu-gadu. I dodają: „Wyślij to każdemu kogo masz na liście, niech zobaczą, że my też potrafimy!”. O projekcie uczniowie dyskutują także na forach internetowych.

„Wysłałem, ale będą jajca!:D” – pisze Mofis. Darth Adrian melduje: "Wysłane :)". "Dokładnie! oni mogą, to my tez;DD Czyli 2 czerwca mamy wolne:PP" - zgadza się Krystian. Pomysł chwali Kari: "Gratuluję pomysłu! O to chodzi". Czy czeka nas ogólnopolski strajk uczniów? Zasięg akcji będzie raczej ograniczony, bo nie wszyscy uczniowie wykazują podobny entuzjazm.

„Nauczyciele strajkowali po to, aby zdobyć wyższe pensje i mniej godzin pracy. A uczniowie po co? Jeżeli już zrobić strajk, to porządny i przygotować się do niego – na przykład żeby nie zadawali zadań domowych:D” – uważa internauta o nicku Adidas. I dodaje: „Co do strajku uczniów to na pewno większość pójdzie do szkoły, pewnie tylko te osoby, które zwykle wagarują nie pójdą. Ja pójdę na pewno, byłbym głupi gdybym nie poszedł, bo te pierwsze dni czerwca to ostatni czas na poprawę ocen”.

Tego samego zdania jest Djaminek11: „Z jakiego powodu mamy strajkować? Nauczyciele mieli powód, a my uczniowie?”. A Chudy zwraca uwagę: „Raczej 2 czerwca (w związku z 1 czerwca (dzień dziecka), odbywają się jakieś luźne lekcje (przynajmniej w gimnazjum), jakieś gimnazjady i ogólnie ja mam 30 maja i 2 czerwca luzik”.

Gerti pisze wprost: strajk uczniów to głupi pomysł. „Na koniec roku strajk? Trzeba było na początku roku o tym pomyśleć... Ja tylko czekam na 9 czerwca, potem olać można wszystko!”- uważa.

We wtorek w całej Polsce strajkowali pracownicy placówek oświatowych, głównie szkół i przedszkoli. Strajk zorganizował Związek Nauczycielstwa Polskiego, domagający się podwyżek i utrzymania przywilejów emerytalnych oraz Karty Nauczyciela. Według Ministerstwa Edukacji Narodowej, w proteście wzięło udział 50% placówek oświatowych w całym kraju. ZNP szacuje, że 70%.

Źródło:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...26&ticaid=1

Co o tym sądzicie, moim zdaniem to głupi pomysł, co to teraz da, oceny powystawiane w większości, a taki strajk odbiera tylko możliwość zaliczenia czegoś jeśli ktoś ma taką potrzebę..Taki strajk mógł być z początku roku albo w środku, a nie pod koniec.. zupełnie bez sensu..

Dodaję sondę, proszę tu nie spamować.. i wypowiadać się tylko na temat..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jak już strajkować to o coś, np. za dużo lektur bo zadań domowych nie zsniosą i całe szczęście ;) Ja chyba nie pójdę do szkoły bo zachowanie mam bdb, a z 3 przedmiotów mam 70% (69 to już trója =/). W piątek nie byłem, koleżanka napisała mi usprawiedliwienie. Jeszcze tylko kilka dni i opuszczamy to więzienie.

zadania domowe powiadasz, że są złe, ale dzięki temu możemy rozwijać nasze odtwórcze wypowiedzi...

Wręcz przeciwnie, powiedziałem, że są dobre. Kto tu nie czyta ze zrozumieniem? W ankiecie zaznaczyłem, że strajk jest bez sensu. Chyba nikt nie powie, że nie jest? Wszystko co uczniowie chcą strajkiem zdziałać to wymigać się od szkoły. Ja też jej nie lubię (jak większość), a w piątek u mnie w klasie było 14 osób z 30 więc w pon. też pewnie za wiele nie przyjdzie, a ja nie lubię się wyróżniać z tłumu :)

Makin:

Chodzi mi o to, że nie ma sensu strajkować o to żeby nie było zadań domowych jak to powiedział ten Adidas bo już raz to przerabialiśmy i nic z tego nie będzie. Na całe szczęście bo jakby nie zadania domowe to wszyscy by odrazu zapominali cały materiał przerobiony na lekcjach, a tak to mamy ćwiczenia utrwalające.

Ukarać każdego kto poprze strajk

To już chyba przesada :huh:

Opublikowano

Mówisz, że za dużo lektur... ale popatrz...internet ma prawie każdy... a rażąca większość ma problemy z ortografią i ogólnie językiem polskim... czytanie ze zrozumieniem to powoli umiejętność ekskluzywna i nie dostępna wszystkim.. Dlaczego? Ano dlatego, że za mało czytamy... budowanie składnych i rozbudowanych zdań to też problem dla niektórych, a słownictwo? Szkoda gadać... zadania domowe powiadasz, że są złe, ale dzięki temu możemy rozwijać nasze odtwórcze wypowiedzi... na zachodzie cenią Polaków.. Czemu? Bo są wszechstronnie wykształceni, a nie jak tam wybiera się kilka przedmiotów z którymi wiąże się swą przyszłość... Wracając do umiejętności, języki obce.. po co uczyć się angielskiego, skoro w grach potrzebne jest tylko kilka zwrotów...

Naprawdę to co się dzieje w szkołach, nie dość, że większość się opieprza (za przeproszeniem) i nic nie robi to ma jeszcze wąty do ilości lektur i zadań domowych, których i tak nie robią; to jest już szczyt głupoty...

Zdanie u góry:

Jak już strajkować to o coś, np. za dużo lektur bo zadań domowych nie zsniosą i całe szczęście

Nie zniosą, ale kto? co? Nie znoszą ich uczniowie? Czy nie zniesie zadań domowych( w rozumieniu nie będzie) MEN? Te twoje zdanie jest nieprecyzyjne..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Lord zgadzam się z tobą, ten strajk jest za późno...szkoda się teraz wygłupiać, bo pozostało naprawdę niewiele, a ci którzy mają jakąś trudną sytuację w szkole mogą sobie jeszcze bardziej pogorszyć i co wtedy?...

A tak na marginesie to moja klasa poszła z lekcji, gdy był strajk nauczycieli <_< a z nami jeszcze 2 klasy na całą szkołę i teraz nie jest za ciekawie w szkole...może dlatego jestem nastawiony sceptycznie do tego nowego pomysłu strajku?

usunieta by MIKE

Opublikowano

@ Lord Makin (1szy post)

koles o niby o co bys strajkowal?? poco ci to po nastepny dzien aby sobie pograc w jakas gre??

w mojej szkole nauczyciele strajkowali oraz pracowali (sprawdzali testy sprawdzajace wiedze w 2giej gim.

i co na 90% guwno z tego bedom miec T_T a nam dali dzien wolnego i ci jeszcze to nie pasuje??

jednym slowem pomysl jest bezsensowny

wiecej sie nie wypowiem

Opublikowano

U nas w szkole każdy kto poparł stajk dostał w nagrodę 2h robot na rzecz szkoły... wczoraj była wielka obława Straży Miejskiej nad jeziorami w okolicy z wiadomych przyczyn ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Non sens.

Do szkoly chodzi sie tylko i wylacznie dla siebie, nikt was do tego wcale nie zmusza, i chodzi sie tam po to aby sie czegos w zyciu nauczyc. I tak w ciagu roku szkolnego jest sporo dni wolnych wiec jakies strajki itd. to kompletna bzdura. Jak kazdy wie czerwiec to ostatnia deska ratunku na poprawe ocen, wiec jesli ktos nie chodzi sam sobie robi krzywde. Nikt nie jest swiety, kazdy lubi opuscic sobie kilka dni ale moim zdaniem lepiej to zrobic samemu w jakis normalny dzien, niz kiedy jest jakas nieoficjalna akcja, a pozniej wychowawca wyciaga z tego tytulu konsekwencje.

card.png

Opublikowano

Popieram Młodego ponieważ trzeba zdobyć wykształcenie chyba że chcesz chodzić po śmietnikach i zbierać puszki, tak samo jak up jest wiele dni wolnych w roku szkolnym więc nie ma na co narzekać uczycie się dla siebie.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano
@up

i dobrze..........

omfg co to ma niby byc?? koles ale sie nameczyles to sie zwie SPAM ale dobra

@topic

U nas w szkole każdy kto poparł stajk dostał w nagrodę 2h robot na rzecz szkoły...

ty jestes w szkole czy w wiezieniu?? cos mi sie zdaje ze poprosty sciamniasz

popieram Lenart'a , Mlodego , Maplowicz'a , oraz innych anty fanow strajku T_T

Moje piekne warny :D

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:47 AM

Dodano do poziomu ostrzeżenia

Pozostawie bez komentarza.

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:46 AM

Odjęto z poziomu ostrzeżenia

.

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:29 PM

Obraźliwa sygnatura. Gdy tekst zniknie, ściągne ostrzeżenie

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:28 PM

Odjęto z poziomu ostrzeżenia

Miejsce na warna

Yoooj Ostrzeżony Dec 5 2008, 10:53 PM

Za co? za PW od tego Pana cytuje:

''TY KURWA JAKIS PIERDONIETY JESTES !!!!!!!!!!!!!! WARN ZA ,,NIEPOPRAWNA NAZWE" POJEBANY JAKIS CWEL JEDEN WEZ MNIE JUZ LEPIEJ ZBANOJ CIOTO JEDNA ;/ PIERDOL SIE SUKO JEBANA , KURWA JUZ DETOX BYL LEPSZY''

Ostrzeżony Nov 30 2008, 05:15 PM

Niedpowiednia nazwa Tematu.

Mlody Ostrzeżony Sep 26 2008, 08:47 PM

spam.

Seldek Ostrzeżony Feb 15 2008, 09:58 PM

Brak scanu Pliku.

Detox Ostrzeżony Feb 15 2008, 06:54 PM

spam.

heh duzo tego

Opublikowano

Ja mogę się pochwalić:)

Bo z Racji że mieszkam w krainie deszczowców zwaną Irlandią to nie dość że poziom nauczania u wymogi są bardzo niskie + Prace domowe są wybitnie proste to ilość dni wolnych od szkoły jest wprost nie do "zniesienia" dla uczniów w Polsce xD

Dla przykładu: 2 tyg wolnego na święta Bożego narodzenia

2 tyg na Wielkanoc

tydzień na wszystkich zmarłych

Co 2 miesiące jeden poniedziałek jest wolny (tzw Bank Holiday)

+ 3 miesiące wakacji xD ( tak ! mam już wolne) Od 30 maja do 1 września:)

Więc niestety u nas w szkole nie mamy po co strajkować xD

A przydało by się jakieś urozmaicenie xD

Opublikowano

Ludzie piszecie takie rzeczy jakby jeden dzień znaczył niewiadomo ile....

fakt ja również nie popieram takich akcji, ale nie popadajmy w paranoje...

nauczyciele strajkowali, teraz strajk ma poczta, uczniowie też coś chcieli zdziałać, hmmm ciekawe kto następny....

usunieta by MIKE

Opublikowano

Podsumowując ankietę mimo, że większość popopiera akcję to jednak właśnie większość była w szkole... ja nie rozumiem... nie chcecie do szkoły chodzić, chcecie strajkować.. a do szkoły chodzicie... paradoks? wy do szkoły ( i ja też) nie chodzicie dla rodziców, babci, psa czy kota tylko dla siebie, bo chodzimy do szkoły po to, żeby zapewnić sobie jakąś przyszłość, chyba, że ktoś ma to w _ _ _ _(czterech literach) i wystarczy mu kopanie rowów..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Od kopania rowow tez sa ludzie potrzebni, ale trzeba sobie stawiac troche wyzej ambicje niz szpadel. Warto sie uczyc, aby nie byc pomiotem w zyciu dla jakiegos mlota. Teraz modna jest zagranica, wielkie miasta itd. Ale to wszystko jest do czasu, bo moim zdaniem aby jechac za granice tez trzeba sie uczyc, zeby po powrocie do polski zaczac normalna prace bez pajacow stanowisko wyzej. Kazdy ma swoje zdanie, wiekszosc musi dorosnac to tego aby zrozumiec pewne rzeczy, nalezy pamietac o tym aby nie porowynac sie do zdania "Bo inni tak robia" tylko obrac wlasna droge i do tego dazyc. W tych czasach trzeba duzo kombinowac, w takie manifesty nie ma sie co mieszac, bo to jest tak samo spalone jak dzien wagarowicza.

card.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...