Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS'y , komp, lipton

CeritWeber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry ja w goście, witam moderatorów jak i przeglądających ten temat .

Problem następujący, dawno temu kupiłem laptopa, na początku spoczi wszystkie gry szalały, po dłuższym czasie gry przestały chodzić płynnie, maxymalnie 26 FPS'a przy laptopie za 2,5 patyka ... naprawde się zdenerwowałem bo 2.5 nie schodzi z nieba a zadowalającego efektu nie ma .

Gdy gram na najniższych ustawieniach to samo się dzieje, z grami takimi jak mafia II, Far Cry 3 po prostu nie ma kontaktu . To jest tortura grać w takiego coś, na takim słabym poziomie płynności gry która nam ma zaoferować najlepsze wrażenia . Dodam, że problem zaczął się gdy ściągłem Sniper Elite v2, wtedy załapałem virusa który przemienił mój pasek windowsa oraz zmulił wszystkie gierki . Wczoraj zdecydowałem się na formata, za pomocą recovery . Format przebiegł pomyślnie, było super dopóki nie zainstalowałem Mafia, Lol, Far Cry . Wszystko muliło jakbym był na starym systemie z virusem . W czym tkwi problem mam nadzieje, że mi pomożecie .

Przejdzmy do szczegółów .

Windows 7 Home Premium 64 bitowa .

Komputer Lenovo Z570

Intel Core i3-2350 CPU 2.30 Ghz 4CPUS

Pamięc 8192 RAM

Karta Graficzna : Intel HD Graphic Family (chodz mam naklejke nvidia )

Pamięć graficzna : 1696

Dedykowana pamięć Video 64 MB

Systemowa pamięć video : 0 MB

Udostępniona pamięc systemowa 1632 MB

Możliwe, że jak porada pomoże diametralnie wykonam przelew dla osoby .

Cholera, chyba zły temat, proszę o przeniesienie jeśli to możliwe .

Opublikowano

Poszukałem trochę i wychodzi na to, że masz GT 520M od NVIDII... Możliwe, że jest kilka konfiguracji, ale karta dedykowana powinna być. Sęk w tym, że na takiej karcie rzeczywiście nowe gry powinny przycinać nawet na najniższych ustawieniach. Napisz może dokładnie, jakie gry i na jakich ustawieniach odpalałeś wcześniej?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Far Cry wszystko niskie, mafia to samo mimo, że to jedna z najstarszych gier również zacina jak cholera .

Przyczym jedna z nowszych gier którą ściągłem i miała virusa wydana jeszcze w tym roku leciała na 60 fpsa .

Więc coś tu jest nie tak .

@up,up, nie mam info o karcie w biosie .

Zapomniałbym Assasin 3 chodził mi również bardzo płynnie, nawet gdy był wontek gdzie było pełno morza i fal .

Ale to było jeszcze przed zarażeniem komputera .

Opublikowano

Skoro używasz go jakiś czas, sprawdź temperatury np. programem HWmonitor, i daj na ss-y, od wysokiej temperatury gry mogą się ciąć.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Również myślałem, że może być takie coś wcześniej, czytałem sporo na google posty ludzi i również tak pisano lecz jeszzcze nie sprawdziłem, zaraz dam temperatury .

Opublikowano

Temperatury nie są aż takie tragiczne, ale zalecałbym wyczyszczenie układu chłodzenia wraz z wymianą pasty termoprzewodzącej lub termopadów, w zależności co posiadasz. Jeżeli problem nie zniknie, będziesz musiał przestawić w biosie domyślną kartę graficzną, bo zapewne będziesz miał do wyboru integrę intela i Nvidie dedyka ;)

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Mam laptopa ;/ w tym problem .

Dałoby rade bez wymiany tej pasty, czy raczej nie ?

Prosiłbym również linka jak przedstawić tą kartę w biosie albo po prostu powiedzenie mi jak to zrobić .

Opublikowano

1. Klikasz prawym klawiszem myszy na "Mój Komputer"

2. Z rozwijanego menu klikasz "Właściwości".

3. W oknie klikasz "Menadżer urządzeń" z menu po lewej.

4. W kolejnym oknie klikasz "karty grafiki".

5. Klikasz PKM kartę, którą chcesz wyłączyć i wybierasz "Wyłącz", potwierdzasz wybór.

6. Robisz test i włączasz kartę na nowo.

ps , fajna tapeta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...